TSC bez kapitena u Kragujevcu, Lazetić ima perfektan niz

Vreme čitanja: 3min | čet. 02.03.23. | 10:19

Topolčani eventualnim trijumfom ponovo stižu Čukarički i prilaze Partizanu na samo bod, Goranu Antoniću dva meča suspenzije

Okliznuo se TSC u derbiju severne Bačke, Spartak je izašao kao „pobednik“ iz meča u kojem je gubio sa dva gola razlike. Najveći benefit ovog remija imao je Čukarički koji je pobedom u Lučanima ponovo barem na dan preoteo treću poziciju ekipi iz Bačke Topole. Lazetićev tim bi u slučaju da odnese sva tri boda iz Kragujevca ne samo vratio treće mesto na tabeli nego i prišao Partizanu na bod razlike, pre nego što se odigra Večiti derbi u petak. Kiks Topolčana priželjkuju ne samo pomenuti Čukarički i Partizan, nego i Vojvodina koji bi da uhvati priključak za vrhom. Meč 24. kola Mozzart Bet Superlige je na programu danas od 14:00 (TV Arena Sport Premium 1).

Ako se gleda tradicija Topolčani su na tri susreta odigrana u srcu Šumadije slavili samo jednom, dva puta je bilo nerešeno. Sa druge strane, Žarko Lazetić je do sada tri puta igrao protiv Kragujevčana i slavio je svaki put, jednom na klupi Metalca i dva puta kao šef struke TSC-a. Na preostalih pet mečeva u kojima je tim iz Bačke Topole bio domaćin, gosti su samo jednom odneli bod. Radnički ulazi u meč silno motivisan jer su iz Humske poneli veliki bod i bili bolji po prikazanom, ali je isto tako nedavno i novosadska Mladost došla sa iste adrese sa čak tri boda, da bi je Topolčani savladali na njenom stadionu. Takođe, Kragujevčani silno žele pobedu da bi izašli iz mini krize, na poslednjih pet mečeva nisu osetili radost pobede. Težak zadatak i za Radnički jer je slast pobede protiv TSC-a kod kuće do sada osetio samo Novi Pazar.

Izabrane vesti

Prvi meč u Bačkoj Topoli je relativno lako dobio TSC (2:0), golovima Stefana Vukića i Ifeta Đakovca. Upravo je napadač TSC-a najubojitiji kada se radi o mečevima sa Kragujevčanima jer se tri puta upisao u strelce kada su se sastajale ove ekipe. Mogao bi Vukić dobije šansu jer je prethodni duel sa Spartakom propustio zbog bolesti. Očekuje se i povratak Martina Mirčevskog koji je ponovo u trenažnom procesu i putovaće sa ekipom na još jedno teško gostovanje. Van stroja su i dalje Cvetinović, koji je ove zime iz Radničkog prešao u TSC, kao i Stanojev i Krsmanović koji su već duže van stroja. Očekuje se da Lazetić ponovo izvede tim u formaciji 5-3-2, napad će predvoditi standardni tandem Ratkov-Jovanović. Novoimenovani kapiten, Goran Antonić, propustiće meč zbog isključenja protiv Spartaka i odlukom komisije slede mu dva meča suspenzije.

Projektovani sastav TSC (5-3-2): V. Ilić- Cvetković, Stojković, Ćalušić, Stojić, Petrović- Radin, Đakovac, L. Ilić- Jovanović, Ratkov.

MOZZART BET SUPERLIGA, 24. KOLO

Utorak

Radnički Niš - Vojvodina 1:4 (0:2)

/Belaković 83 - Malbašić 9pen, Zukić 18, 58, Nikolić 64/

Radnik - Voždovac 2:0 (0:0)

/Bondarenko 67, 77/

Sreda

Mladost GAT - Napredak 0:1 (0:1)

/S. Jovanović 10/

Spartak - Novi Pazar 2:0 (1:0)

/Bijelović 22, Srećković 86/

Mladost Lučani - Čukarički 0:1 (0:1)

/Stojanović 89/

Četvrtak

14.00: (3,40) Radnički 1923 (3,30) TSC (2,20)

18.00: (2,30) Kolubara (3,35) Javor (3,15)

Petak

19.00: (2,00) Crvena zvezda (3,40) Partizan (3,90)



tagovi

Žarko LazetićGoran Antonić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara