Trostruka kruna Zenita po prvi put u istoriji (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | ned. 02.06.24. | 19:40

Potvrdili dominaciju ruskim fudbalom

Titulu je osvojio dramatičnim raspletom u poslednjem kolu, a do trofeja u nacionalnom kupu je stigao preokretom u poslednjih 10 minuta finala. Zenit ima pobedničke navike, šampionski mentalitet i potvrdio je to osvajanjem duple krune u Rusiji. I ne samo da je osvojio duplu krunu već je po prvi put u klupskoj istoriji objedinio sva tri domaća trofeja u istoj sezoni ako se računa i Superkup Rusije.

Iako je do 81. minuta finalnog okršaja gubio od Baltike, na kraju je golovima Nina i Alipa u 95. minutu slavio 2:1 i osvojio Kup Rusije.

Izabrane vesti

Pred oko 40.000 ljudi na tribinama stadiona Lužnjiki u Moskvi, bolje su počeli gosti iz Kalinjingrada. Već u uvodnim minutim meča je Brazilc Nino intervencijom na gol liniji sprečio Baltiku da povede. Ipak, u 40. minutu je tim iz Sankt Peterburga kapitulirao. Lisakovič je povukao loptu u kontru, dodao do Kozlova, a ovaj na drugoj stativi našao Aleksa Fernandesa koji je izmakao pažnji Erakovića i pogodio za vođstvo na poluvremenu.

Ipak, Zenit je mnogo jači i kvalitetniji tim i bilo je pitanje momenta kada će Baltika da popusti pod pritiskom. Odolevala je do 81. minuta kada je Brazilac Nino posle kornera poravnao rezultat. Zenit je dobio krila i krenuo ka potpunom preokretu.

Igrao se peti od šest minuta nadoknade kada je rezervista Mostovoj idealnim centaršutem našao na petercu Kazahstanca Alipa koji ju je glavom zakucao loptu u mrežu za preokret i konačan trijumf Zenita.

Srpski defanzivac Strahinja Eraković je bio starter u pobedničkom timu ali je zamenjen na poluvremenu. Na kraju mu se piše još jedan trofej sa Zenitom i četvrta uzastopna dupla kruna u karijeri posle tri vezane sa Crvenom zvezdom.  



tagovi

Strahinja ErakovićKup RusijeZenitBaltika

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara