Ivan Rakitić (©Reuters)
Ivan Rakitić (©Reuters)

Tropski dani na Poljudu i vreli snovi o povratku na tron: Hajduk s dve Lige šampiona u timu

Vreme čitanja: 2min | čet. 18.07.24. | 09:37

Zimus Ivan Perišić, ovog leta – Ivan Rakitić

Nikola Kalinić na mestu direktora, Đenaro Gatuzo na klupi, a na terenu ljubimac navijača Marko Livaja, povratnik Ivan Perišić i najnovija akvizicija Hajduka – Ivan Rakitić! Vatreni navijači splitskog velikana i na ovim vrućinama hodaće kroz vatru samo da bi se osigurali da ne sanjaju.

Ali nije san. Velika želja Splićana sada će i definitivno biti ostvarena. I čuveni Fabricio Romano je potvrdio da će nekadašnji as Barselone i Sevilje nazad u Evropu pošto je napustio saudijski Al Šabab. Na Bliskom istoku izdržao je šest meseci i nije mogao više, a sa njegovih 36 leta nije ni mogao baš nazad u najveće evropske klubove.

Izabrane vesti

Međutim, ako bude uspeo u zadataku koji će imati na Poljudu neće se taj podvig slaviti ništa manje nego pehar Lige šampiona sa Barselonom ili Lige Evrope sa Seviljom. Hajduk već dve decenije čeka na titulu prvaka Hrvatske. Navijači su odavno traumatizovani. Nebrojeno puta su se ponadali, još više puta razočarali.

Ovog puta zaista imaju čemu da se nadaju. Prošle zime im se vratio Ivan Perišić i mada mu je 35 godina i tek je izlazio iz povrede ipak je reč o fudbaleru koji je sa Bajernom osvojio Ligu šampiona i igrao finale Mundijala 2018. Sa Ivanom Rakitićem dobili su i drugog člana te generacije Kockastih, takođe i drugi pehar Lige šampiona, plus dva trofeja iz Lige Evrope i mada je i on odavno premašio zenit, to je iskustvo kakvo u ligama ranga ex-jugoslovenskih ipak pravi veliku razliku.

Sad, teško je bilo šta prognozirati kad je Hajduk u pitanju, jer toliko puta su Bili sami sebe iznenadili nekim ispuštenim prilikama, ali ovog puta zagrebački Dinamo bi trebalo da dobije zaista dostojnog rivala.

Ivan Rakitić će sa Hajdukom potpisati ugovor do juna 2026. godine. I biće veoma zanimljivo gledati Hajduk naredne sezone.


tagovi

HrvatskaHrvatska 1Hajduk SplitIvan RakitićLetnji prelazni rok 2024

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara