Ilustracija (©Reuters)
Ilustracija (©Reuters)

Trofej u kupu posle 23 ili 28 godina?

Vreme čitanja: 2min | čet. 09.05.24. | 13:37

Na pobedničkom postolju u Danskoj ovog četvrtka će se naći neka ekipa od koje to niko nije očekivao, Silkeborg ili Orhus

Prava mala senzacija ove godine u Kupu Danske. Ni Kopenhagen, ni Brendbi, ni Midtjiland, ni Nordsjiland – ovog četvrtka od 17 časova u finalu će se sastati Silkeborg i Orhus. Meč za trofej igra se na neutralnom Parkenu u Kopenhagenu.

Kolika je retkost da se Silkeborg i Orhus nađu u ovoj situaciji najbolje pokazuje to kada su poslednji put osvajali neke pehare. Silkeburg je svoj jedini Kup Danske uzeo u sezoni 2000/2001, dok je Orhus poslednji pehar osvojio još 1996. godine.

Izabrane vesti

Ono što je prava kontradiktornost, Orhus je rekorder po broju trofeja u ovom takmičenju. U 20. veku ga je osvajao devet puta, sa njim se tek prošle sezone izjednačio Kopenhagen. I Silkeborg, i Orhus u ovom veku imaju po jedno izgubljeno finale, 2018. i 2016. godine. Od Silkeborga je bolji bio Brendbi, a od Orhusa Kopenhagen.

Za ovogodišnje finaliste je ovo jedina prilika da se plasiraju u Ligu konferencije sledeće sezone. Iako oba tima igraju u plej-ofu Superlige Danske, daleko su od najbolja četiri kluba u zemlji i više nemaju ni matematičku šansu da se domognu trećeg mesta. Orhus je peti sa 38 bodova, Silkeborg šesti sa 32.


17.00: (2,85) Silkeborg (2,95) Orhus (2,75)


Do sada su bili rivali tri puta ove sezone u prvenstvu, a Silkeborg nijednom nije slavio. Dva meča su završena 2:2, dok je 10. marta Orhus kao gost slavio sa 1:0.

Za navijače oba kluba ovo je utakmica veka. Zbog toga će tribine Parkena izvesno da budu pune. Oba kluba su saopštila da je potražnja bila toliko velika da su bez problema mogli da prodaju još po 10.000 ulaznica da su ih imali.

Osećamo da je čitav Orhus iza nas ovih dana. Zato se radujemo utakmici, znamo da će nas na tribi ni četati čitav zid obučen u belo. Biće ovo jedinstveno iskustvo. Imam dobar osećaj u stomaku. Srećan sam i ponosan što ću nositi kapitansku traku na jednoj ovakvoj utakmici. To mi je posebna čast“, kazao je napadač Orthusa Patrik Mortensen.


------------

MOZZART TE VODI NA... NA ENFILD, SAN SIRO, VESTFALEN... STADION ILI DVORANU KOJE ODABEREŠ!

------------


KUP DANSKE – FINALE

Četvrtak

17.00: (2,85) Silkeborg (2,95) Orhus (2,75)

***Kvote su podložne promenama



tagovi

Kup DanskeSilkeborgOrhus

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara