Igo Ekitike (©Reuters)
Igo Ekitike (©Reuters)

Trio fantastiko odmarao, Španci i Ekitikeova spoljna prekratili muke Parižanima (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | pet. 06.01.23. | 23:57

Sveci tek u finišu slomili trećeligaša i prošli u narednu rundu kupa - 3:1

Raznorazni konobari, električari i vodoinstalateri pravili su senzacije kroz istoriju u Kupu Francuske, biće takvih priča i ove sezone, jer one su tradicija za zemlju svetskog vicešampiona, ali Pari Sen Žermen neće dozvoliti da se njime ispiraju usta i da služi za podsmeh. Teže no što je očekivao prvak Francuske slavio je protiv trećeligaša Šatoroa i prošao u narednu rundu kupa - 3:1 (1:1). 

Odlučio je Kristor Galtije da poštedi ceo trio fantastiko. Lionel Mesi se tek vratio iz Argentine, Nejmar je zahvaljujući crvenom kartonu spojio praznike, a poštedu je dobio i Kilijan Mbape, čovek koji nije navikao da preskače utakmice. Mučio se Pari Sen Žermen bez udarnih igala, a do pobede su ga pogurali Španci. 

Izabrane vesti

Brojna je španska kolonije u Parizu, a večeras su najistaknutiji njeni članovi Karlos Soler i Huan Bernat. Nisu dozvolili iznenađenje u Kupu Francuske, zajedno sa perspektivnim napadačem Igom Ekitikeom su prekratili muke Parižanima i makar nakratko zaboravili na poraz u derbiju od Lansa. 

Drugu utakmicu zaredom Igo Ekitike se upisao među strelce. U derbiju Lige 1 je činio tandem sa Kilijanom Mbapeom, sada je bio usamljen u napadu. Dobro se zagradio na početku utakmice u kaznenom prostoru, usidrio se i čekao dodavanje Ismaela Garbija. Otresao je čuvara, primio loptu i spoljnom zatresao mrežu. 

Traljavo je reagovala odbrana Svetaca u smiraj prvog dela igre, Ntoloj je šutirao, lopta rikošetirala i prevarila Kejlora Navasa. Upecao se iskusni golman Kostarike i od tog momenta su Kristofu Galtijeu, a i celom timu, počeli da rade živci. Stvarao je Pari Sen Žermen šanse i - promašivao. Kampovao je u šesnaestercu i inicijativa mu se isplatila u finišu. Karlos Soler je pospremio otpadak u mrežu. 

Došli su Parižani do daha počeli lakše da dišu i nisu stali. Jer, napad je najbolja odbrana. Nizale su se prilike pred golom Šatoroa, a tačku na prolaz stavio je Huan Bernat. Poslao je Fabijan Ruiz loptu na bok, njegov sunarodnik dao je for i pogodio suprotan ugao.

KUP FRANCUSKE - 1/64 FINALA

Petak

Grenobl - Nim 1:0 (0:0)

/Sanjang 88/

Pariz - Valensijen 3:1 (1:1)

/Kadi 28, Šairi 49, Žilvogi 69 - Bertomije 16/

Po - Monpelje 2:1 (1:0)

/Basuamina 25, Džorž 81 - Žermen 70/

Strazbur - Anže 0:0, penalima 4:5

Šatoru - PSŽ 1:3 (1:1)

/Ntola 37 - Ekitike 13, Soler 78, Bernat 90+1/



tagovi

Pari Sen ŽermenKup FrancuskeIgo EkitikeHuan BernatKarlos Soler

Obaveštavaj me

PSŽ

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara