Robert Arboleda (©Reuters)
Robert Arboleda (©Reuters)

Trikolori umirili navijače: Dosta je bilo presretanja po ulicama Sao Paula

Vreme čitanja: 4min | uto. 11.04.23. | 23:05

Tim Rožerija Senija pobedom nad Tigreom u gostima u Kopa Sudamerikani smirio strasti i tako dočekuje prvi susret protiv Ituana u trećoj rundi Kupa Brazila

Posle rane eliminacije u saveznom prvenstvu i gotovo tri nedelje bez zvaničnog nastupa, Sao Paulo je sredinom prošle nedelje ubedljivom igrom i pobedom startovao u ovogodišnjem izdanju Kopa Sudamerikane. Trikolorima je ta pobeda u Argentini nad Tigreom mnogo značila za podizanje samopouzdanja pred noćašnji (02.30) duel prvog kola treće faze Kupa Brazila u kom će na svom Morumbiju da ugoste Ituano, u Sao Paulu. Treća faza iliti osmina finala je prva na turniru koji se održava po dvokružnom nokaut sistemu, a drugi meč je na programu 25. aprila u Ituu.

Sao Paulo je odigrao u četvrtak, 6. aprila, utakmicu protiv Tigrea koja se smatra jednom od najboljih od početka godine. Na gostovanju u Argentini u uvodnom meču grupne faze Kopa Sudamerikane slavio je rezultatom 2:0. Oba gola bila su delo Erisona, prvi u 57. minutu na dodavanja Rodriga Nestora i drugi u 74. minuta na proigravanje Alana Franka.

Izabrane vesti

Rezultat je uspeo da smiri nemire među navijačima prouzrokovane posle eliminacije u saveznom prvenstvu Pauliste. Sao Paulo je svoje učešće u prvom zvaničnom takmičenju ove sezone završio u četvrtfinalu protiv poluamaterske ekipe Agua Sante. Kako se samo četvrtfinalna runda igrala kroz jedan meč, na Morumbiju je bilo nerešeno bez golova, a odlazak u penal seriju bilo je kobno po domaću ekipu. Ne samo što su doživeli preranu eliminaciju, Trikolori su time ostali čak tri nedelje bez zvaničnog izlaska na teren. Bio je to rezultat koji je izazvao proteste navijača, i virtuelno po društvenim mrežama, a bilo je slučajeva licem u lice, gde su oni najzagriženiji navijači, po gradu presretali igrače voljenog kluba. Kao rezultat svega toga, održan je sastanak predstavnika navijača sa igračima i trenerskim osobljem, sa jednim prostim zahtevom za bolji učinak.

U Kupu Brazila, Sao Paulo će debitovati ovog utorka kao rezultat njegove prethodne kampanje u ovom takmičenju, kada je stigao do polufinala gde je eliminisan od strane Flamenga, koji će kasnije podići pehar, četvrti u istoriji Kupa Brazila. Ovaj duel biće poslednji pre početka 67. izdanja čuvenog Brasileiraa, iliti ovdašnje Serije A. Sao Paulo će se u subotu, 15. aprila, suočiti sa Botafogom, još jednim timom koji se takmiči u ovoj fazi nacionalnog kupa, ali i Kopa Sudamerikane.

02.30: (1,25) Sao Paulo (5,20) Ituano (11,0)

Na poslednjih pet utakmica, ekipa Rožerija Senija zabeležila je tri pobede, jedan remi i jedan poraz, pobedivši Tigre, Botafogo SP i Sao Bento, pored toga što je remizirao sa Agua Santom i izgubio od Sao Bernarda. Na svom Morumbiju, Trikolori imaju nedavni učinak od četiri pobede, tri remija i tri poraza u poslednjih 10 odigranih utakmica.

Ituano je prošao kroz loš početni period u šampionatu Paulista, gde mu je gotovo veći deo grupne faze turnira, pretilo ispadanje. Ipak, na kraju je uspeo da podigne formu i plasira se u četvrtfinale. Ispostavilo se da je ekipa iz Itua otišla korak dalje od svog noćašnjeg protivnika Sao Paula. U četvrtfinalu savladao je Korintijans kroz penal seriju, posle 1:1 u 90 minuta meča.

Ituano je pao tek u polufinalu kada ga je Palmeiras savladao minimalnim rezultatom na Alijanc Parku. To se dogodilo 19. marta i od tada Galosi nisu imali zvaničan nastup. Klub se u tom periodu orijentisao na dodatne pripreme za učešće u brazilskom prvenstvu Serije B koje takođe startuje idućeg vikenda. Prošle godine Ituano je bio veoma blizu plasmana u elitnu diviziju, gde je sve do poslednjeg kola bio u opticaju za promociju u najviši rang. Međutim, na kraju je završio kao 5. na tabeli, prvi ispod crte za plasman u Seriju A.

U pokušaju da ove sezone ode korak dalje, tim iz Itua, jednog od brojnih predgrađa Sao Paula, promovisao je i novo tehničko rukovodstvo. Promena glavnog stratega dogodila se se tokom trajanja saveznog šampionata, a sadašnji trener Žilmar Dal Poko preuzeo je upražnjeno mesto smenom Karlosa Pimentela, koji je lošim rezultatima početkom sezone, sam prouzrokovao svoj odlazak iako je veći deo vremena u klubu sa Noveli Žuniora proveo na mestu pomoćnog trenera . Ituano debituje u Seriji B šampionata Brazila u petak, 14. aprila, na svom terenu, protiv Seare.

Za Kup Brazila, Galo de Itu je već dokazao svoju vrednost u dosadašnjem izdanju tako što je nešto ranije ove sezone u početne dve faze savladao klub Princese do Solimoeš i Searu. U poslednjih pet okršaja, zabeležena je samo jedna pobeda, tri remija i jedan poraz. Jedina pobeda izvojevana je u Santosu, remi sa Princezom do Solimoeš, sa Korintijansom i takođe sa Searom, pored poraza od Palm Tresa. Kao gost, Ituano tim je zabeležio samo dve pobede, četiri remija i četiri poraza u poslednjih 10 utakmica.

--------------------

Počela je trka za pola miliona dinara dnevno!!!

DANAŠNJI IZAZZOV: 

pogodi najduži tiket sa parovima 1,25 i više

--------------------

KUP BRAZILA, TREĆA RUNDA - POLUFINALE, PRVI MEČEVI

Utorak

Volta Redonda - Baija U TOKU

23.55: (3,30) Botafogo SP (3,00) Santos (2,25)

Sreda

01.00: (1,15) Internasional (6,00) CSA (15,0)

02.30: (1,15) Fortaleza (7,75) Aguia de Maraba (19,0)

02.30: (1,25) Sao Paulo (5,20) Ituano (11,0)

***kvote su podložne promenama

Piše: Đorđe RADONJIĆ


tagovi

Kup BrazilaSao PauloItuano

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara