Mikel Damsgard (Foto: AFP)
Mikel Damsgard (Foto: AFP)

Tri puta veća cena za polusezonu: "Pola" Premijer lige i Juventus stali u red za Sampdorijinog univerzalca

Vreme čitanja: 1min | sre. 10.02.21. | 14:55

Mikel Damsgard na ceni; jedan od zainteresovanih klubova sa Ostrva je i Totenhem, pišu italijanski mediji

Nije Mikel Damsgard na velika vrata letos stigao na Luiđi Feraris. Zapravo, jeste ga Sampdorija platila 6.500.000 evra danskom Nordsjilandu, što u doba globalne pandemije nije zanemarljiva suma za manji italijanski tim, ali se o 20-godišnjem vezisti nije previše znalo pre nego što je kročio na čizmu. Manje od šest meseci kasnije Damsgard je svojim igrama učinio da se za njega čuje i izvan granica Italije, pošto je za fudbalera Sampdorije navodno zainteresovano "pola" Premijer lige i pride Juventus.

Vest o interesovanju brojnih premijerligaških klubova sa Ostrva još juče je objavio milanski dnevnik Gazeta delo sport, dok je u današnjem izdanju Tutosport otkriva ime jednog od njih – u pitanju je Totenhem. Torinski list dalje ističe da pored londonskog kluba za Damsgarda interesovanje pokazuje i aktuelni prvak Italije Juventus.

Izabrane vesti

Damsgard je u dosadašnjem delu Serije A propustio samo jednu utakmicu, protiv Beneventa u drugom kolu. Sedam mečeva počeo je sa klupe, 13 u startnoj postavi i zasad ima učinak od dva gola i četiri asistencije. Ono što ga posebno ističe jeste polivalentnost, jer se Damsgard gotovo podjednako dobro snalazi na poziciji centralnog i prednjeg veznog, kao i na obe krilne pozicije.

Sve to mu je za samo jednu polusezonu utrostručilo cenu, piše Gazeta delo sport, pa će zainteresovani klubovi morati da izdvoje oko 20.000.000 evra, ukoliko žele da “odvoje“ Danca od Dorije, sa kojom ima ugovor do leta 2024. godine.


tagovi

JuventusSampdorijaMikel DamsgardTotenhemletnji prelazni rok 2021

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara