©Reuters
©Reuters

Tri otkaza u Portugaliji, pozive dobili Žoze Sa i Gonsalo Guedes

Vreme čitanja: 1min | pon. 08.11.21. | 18:46

Fernando Santos prinuđen na rokade u državnom timu

Selektor Portugalije Fernando Santos ne želi ništa da prepusti slučaju, pa su pred samo okupljanje odrađeni detaljni medicinski testovi, zbog kojih se iskusni strateg zahvalio Antoniju Lopesu, Rafi Silvi i Žoau Mariju.

Procenjeno je da se trojica igrača neće na vreme oporaviti kako bi bili u potpunosti spremni za izazove protiv Republike Irske u Dablinu (11. novembar, 20.45) i Srbije u Lisabonu (14. novembar, 20.45), pa je Santos naknadno pozvao dvojicu igrača. U pitanju su golman Vulverhemptona Žoze Sa i napadač Valensije Gonsalo Guedes.

Izabrane vesti

(10,00) REPUBLIKA IRSKA (4,90) PORTUGALIJA (1,38)

Ipak, što je najvažnije za Santosa, okosnica njegove ekipe je ostala netaknuta ovim otkazima, pošto nijedan od pomenutih igrača nije bio deo standarne postave. Jednino je Žoao Mario neko ko je u ovom kvalifikacionom ciklusu redovono ulazio u igru, a nije ga bilo samo u prvom meču sa Srbijom u Beogradu.

Srbija u ovom trenutku drži lidersku poziciju gupe A, sa bodom više, ali i utakmicom više u odnosu na drugoplasiranu Portugaliju. Orlovi se nadaju da bi domaćin u Dablinu mogao da savlada Portugaliju, jer im samo pobeda Iraca omogućava da i u slučaju remija u Portugaliji mogu do direktnog plasmana na Mundijal. U svakom drugom slučaju, ekipi Dragana Stojkovića Piksija igraće isključivo pobeda u Lisabonu.


tagovi

Fernando SantosGonsalo GedesRafa SilvaŽoao Mario

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara