Đorđević ponosan: Pitao sam ih - ko hoće da šutira penal? Svi su digli ruke!

Vreme čitanja: 2min | sre. 12.02.20. | 20:14

„Penali su lutrija, ali deca su zaslužila prolaz dalje i Bog nas je nagradio“, kaže temperamentni strateg

Veliki uspeh omladinaca Crvene zvezde, koje na fantastičan način ove sezone predvodi nekadašnji prvotimac srpskog šampiona Slavoljub Đorđević.

Nekadašnji defanzivac crveno-belih bio je ponosan nakon slavlja u Tiraslolju, koji je stigao na penal ruletu, iako je njegov tim prethodno dominirao svih 90 minuta.
"Penali su lutrija, ali deca su zaslužila prolaz dalje i Bog nas je nagradio. U uslovima pod kojim igrali, kako smo putovali, sa gomilom problema, uspeli smo da prođemo. Jutros se i Piplica razboleo, imali smo mali fond igrača, ali smo došli, odigrali hrabro, nismo stajali tokom čitavog meča i morali smo da budemo nagrađeni. Igrači pomeraju granice i ovo je njihova noć. Rekao sam im i pre penal serije da im čestitam na svemu i da im ništa ne zameram sve i da nismo prošli", rekao je Đorđević.

Izabrane vesti

Đorđević ističe da se zajedno sa igračima dogovorio oko toga ko će da izvodi udarce sa bele tačke.
"Pitao sam ih ko hoće da šutira i svi su digli ruke. To govori o njihovom karakteru i hrabrosti. Na kraju sam se odlučio za izvođače. Mi smo izašli da pobedimo u regularnom delu, ali kada imate samo jedan meč, onda morate da vežbate penale. Juče smo posle treninga ostali i šutirali. Stojim pri tome da su penali sreća, ali sreća prati hrabre. Najsrećniji sam zbog njih, zaslužili su sve ovo", podvukao je Đorđević.

Izuzetno zadovoljan bio je i heroj penal serije Andrija Katić, koji je zaustavio jedanaesterac u prvoj seriji i otvorio svom timu vrata osmine finala.
"
Bila je teška utakmica. Šerif je stvarno dobar protivnik, ali ovo je timska pobeda. Dominirali smo u posedu i prilika, što govori i statistika. Čestitam mojim saigračima na pobedi jer smo je potpuno zaslužili. Nećemo se ovde zaustaviti, u narednim rundama nas čekaju najbolje evropske ekipe, tako da će to biti veliko iskustvo za nas. Pobedu bih posvetio Lukiću i Milikiću koji nisu bili sa nama, ali sam srećan što će u narednim rundama biti tu", poručio je Zvezdin golman.

Katić je otkrio i dogovor koji je pre penal serije imao sa trenerom golmana Draganom Babićem.
"
Dogovorili smo se da prva tri penala idem u desno, a da naredna tri udarca idem u levu stranu. Odbranio sam prvi penal, tako da je dogovor bio odličan", uz osmeh završava Katić.

Žreb za osminu finala zakazan je za petak od 13 časova.

Foto: FK Crvena zvezda


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara