Karim Benzema postiže gol protiv Bilbaa (Reuters)
Karim Benzema postiže gol protiv Bilbaa (Reuters)

Tri minuta Benzemine inspiracije i Real je ponovo na pobedničkom koloseku (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | sre. 22.12.21. | 23:24

Madriđani preboleli remi bez golova sa Kadizom uprkos ozbiljnim kadrovskim problemima, Luka Jović zamenio Benzemu tek u 90. minutu

Činjenica da Real Madrid, kao lider i najubojitiji napad španske Primere u prošlom kolu nije uspeo da slomi odbranu pretposlednjeg Kadiza čista je statistička greška. Kraljevski klub je uprkos maltene 40 udaraca ka golu prekinuo pobedničku seriju od devet mečeva, ali se na kolosek namenjen onima koji u vagone pakuju isključivo pakete od po tri boda vratio ekspresno, uz tri minuta inspiracije Karima Benzeme. Ne, Real nije odigrao savršen meč u Baskiji, ali je zahvaljujući prvo lepotici, pa rutinskoj egzekuciji francuskog asa srušio Atletik Bilbao koji je poslednjih godina i te kako umeo da mu otkida bodove - 1:2.

Ušao je madridski velikan poprilično desetkovan u bitku za osvajanje San Mamesa, nedostajali su mu Luka Modrić, Kazemiro, David Alaba, Marko Asensio, Dani Karvahal, Rodrigo, ali Benzema je kapitenski poveo svoj tim ka pobedi i to u razmaku od četvrtog do sedmog minuta. Pokazao je reprezentativac Francuske takmičarske 2019/20 da je spreman da maltene sam vuče Real ka tituli prvaka države, a čini se da je identičnu misiju preuzeo na sebe i ove sezone. Večerašnji golovi dobili su redne brojeve 14. i 15.

Izabrane vesti

U ovom trenutku na prste jedne ruke mogu da se nabroje oni koji igraju bolji fudbal od Karima Benzeme. Mnogi će reći, pogotovo navijači Reala da u ovom momentu boljeg nema. Deluje da je zaista tako kada vidite šta je u četvrtom minutu napravio od dodavanja Tonija Krosa koji teško da je pre pasa iz prve pomislio da će upisati asistenciju. Ono što nekome ne bi palo na pamet, Benzema u deliću sekunde pretvara u spektakularan gol.

Za Karimov 15. prvenstveni u ogromnoj meri zaslužan je Fede Valverde. Španski vezista je presekao akciju rivala na svojoj polovini, pre nego što ju je poneo dobrih pedeseta metara i predao Edenu Azaru. Belgijanac se pomalo spetljao, sreća i protivnički defanzivac su asistirali, a 34-godišnjak nastavio da povećava prednost na čelu liste strelaca. Posle 18. prvenstvenih utakmica uz 15 golova ima i 11 asistencija - dakle, postiže ili namešta gol u Primeri na svakih 56 minuta. Neverovatno, ali istinito.

Euforiju Madriđana tri minuta kasnije utišao je Oihan Sancet svojim ovosezonskim prvencem. Do sada je isključivo asistirao, ali je ovoga puta pronašao dovoljno prostora da sa ivice šesnaesterca pošalje neuhvatljivu loptu za Tiba Kurtouu. Bilbao je želeo izjednačenje, ali je udaraca Sanceta dugo bio jedini iz kategorije "u okvir". Kurtoa je prvi i jedini put odbranio udarac domaćina u 86. minutu i to u izvedbi Nika Vilijamsa.

Dvadesetak minuta ranije, izabranici trenera Marselina tražili su jedanaesterac nakon što je lopta pogodila Vlaverdea u ruku, ali sudija Grado nije uslišio njihove zahteve. Dakle, Bilbao je praktično sve vreme imao aktivan rezultat, nadao se bodu i petom remiju u poslednjih 11 utakmica sa Realom, ali odbrana Blankosa, inače druga najčvršća u Primeri nije ponovo poklekla.

Šansu je pred kraj utakmice dobio i Luka Jović. Srpski internacionalac je tek u 90. minutu na terenu zamenio Benzemu, ali mu nadoknada od tri minuta nije bila dovoljna za pogodak. Bez obzira na to velikan sa Santjago Bernabeua se odlepio na osam bodova prednosti od drugoplasirane Sevilje, koja će 2021. godinu okončati sa utakmicom manje.


PRIMERA – ZAOSTALI MEČEVI

Sreda

Granada - Atletiko Madrid 1:2

21.00: (3,40) Bilbao (3,35) Real Madrid (2,30)

***kvote su podložne promenama

Utorak

Viljareal - Alaves 5:2 (2:1)

/Moreno 18, 88, Dija 27, 76, Pino 79 - Pons 44, Hoselu 65/

Sevilja - Barselona 1:1 (1:1)

/Gomez 32 - Arauho 45/




tagovi

Real MadridKarim Benzema

Obaveštavaj me

Real Madrid

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara