Kravić: Čast mi je bila da obučem dres Srbije, morao sam da uradim mnogo više za tim

Vreme čitanja: 3min | sre. 26.02.20. | 16:45

„Nadam se da će mi se ukazati nova prilika da predstavljam zemlju, biću spreman“, rekao je košarkaš Obradoira

Sezona za Obradoiro u Španiji ponovo se može podvesti pod zadovoljavajuću. Klub se nalazi u sredini tabele, nije ugrožen kada je reč o borbi za opstanak, a kao jedan od glavnih igrača u sastavu ističe se Dejan Kravić, koji verovatno ima jednu od najboljih sezona u čitavom životu. Prethodne sedmice, kako ističe, ispunio je svoj dečački san, a to je da obuče dres nacionalne reprezentacije Srbije.

Imao je Kravić i ranije pozive u srpsku selekciju, ali je prethodnog četvrtka po prvi put zvanično nastupio na nekoj utakmici u dresu nacionalnog tima protiv Finske. Iako ima kanadsko državljanstvo, pošto je njegova porodica emigrirala u Severnu Ameriku tokom rata, kada je imao samo četiri godine, nikada se nije dvoumio oko toga za koga bi nastupao kada odraste.

Izabrane vesti

Na meču protiv Finske, doprineo je pobedi sa učinkom od četiri poena, dva skoka i jednom blokadom, dok je protiv Gruzije završio na kontu od tri poena, četiri skoka i dve blokade. On se već vratio u Španiju gde ga očekuje nastavak sezone sa Obradoirom, a u izjavi za lokalni El Koreo Galego ističe da mu je bila čast da nastupi za Srbiju.
„Debitovanje za nacionali tim za mene znači sve. Sanjao sam o tome još od kada sam bio malo dete i oblačenje tog dresa je bila velika čast. Čitava moja porodica i prijatelji, kako u Kanadi, tako i u Srbiji, pratili su mečeve. Kada imate takvu porodicu svih njih, kao i navijača, odmah vam je jasno koliko je sve to bitno“, ističe Kravić.

Poraz od Gruzije malo je pokvario raspoloženje nakon dominantne pobede u Finskoj, a Dejan Kravić ističe da mu je žao što nije uspeo da prikaže više i tako dodatno pomogne Srbiji da izbegne iznenađujući neuspeh.
„Imali smo dobru utakmicu u Finskoj, iako smo samo dva-tri dana bili zajedno. Poraz od Gruzije nas je dosta zaboleo, naročito ispred 6.000 gledalaca u Beogradu, što dovoljno pokazuje koliko uvek morate da budete na najvišem mogućem nivou. Mislim da sam igrao sa dosta energije, ali bez previše samopouzdanja. Mogao sam i morao da uradim više za moj tim, a to je ono što najviše boli. No, sve je ovo velika škola. Zahvalan sam za priliku koja mi je pružena, a ako se nova ukaže, biću spreman“.

Košarkaš Obradoira dobio je poziv u nacionalni tim, pošto Igor Kokoškov nije mogao da računa na brojne igrače koji igraju u Evroligi uključujući Nikolu Jokića, Bobana Marjanovića i Nikolu Milutinova. Kravić inače ove sezone u dresu španskog kluba prosečno postiže 14,7 poena uz 6,8 skokova i 1,2 asistencije za indeks od 17,6 po meču.
„Obradoiro mi je mnogo pomogao ove sezone. Ovo je najveća uloga koju imam kao igrač u dosadašnjem toku karijere i pokušavam to da iskoristim svakog dana. Imam tu sreću da imam odličnog trenera i saigrače, koji me bodre i veruju u mene. Motivisan sam više nego ikada“, zaključuje Kravić.

Njegov Obradoiro ovog vikenda igra u španskoj Endesi protiv Mursije na domaćem terenu, koja je tokom jučerašnjeg dana raskinula ugovor sa crnogorskim košarkašem, Dinom Radončićem.

Foto: Fiba European Qualifiers 2021


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara