Aleksa Vukanović (©Starsport)
Aleksa Vukanović (©Starsport)

Tri gola za najavu Vošinog juriša na top tri: Vukanović rasparao Tekstilac, prvenac Veličkovića

Vreme čitanja: 4min | ned. 21.07.24. | 21:24

Novosađani na startu Mozzart Bet Superlige savladali debitanta iz Odžaka rezultatom 3:1

(Od dopisnika Mozzart Sporta iz Novog Sada)

Uverljivo i sa autoritetom. Tako je Vojvodina predvođena iskusnim Aleksom Vukanovićem počela novu sezonu u Mozzart Bet Superligi. U Bačkoj Palanci pobedila je debitanta u elitnom rangu Tekstilac sa 3:1 i najavila da stoji iza reči da ove sezone juriša na povratak među prva tri u Srbiji.

Izabrane vesti

Baš je Vukanović poneo epitet igrača utakmice, pošto je postigao prvi gol za Lale u novoj sezoni, a potom asistirao Marku Veličkoviću za prvenac mlađeg kolege u dresu Voše početkom drugog poluvremena. Tek tada su gosti dozvolili rivalu da se razigra što je u sudijskoj nadoknadi i rezultovalo utešnim pogotkom Ivana Davidovića, ali tek nakon što je Andrija Radulović oduzeo domaćinu svaku nadu da će izbeći poraz.

Ništa nije promenio. Ni ishod, ni činjenicu da je Vojvodina daleko bolji tim, a vala ni utisak da ekipa Božidara Bandovića ovog leta zaista izgleda kao tim koji barem ne bi smeo da se kocka sa izlaskom u Evropu.

Sve to, iako startnih 11 na koje se odlučio Bandović za meč protiv novopečenog superligaša, nije bilo najbolje što Novosađani mogu da ponude u ovom trenutku. Što ima i smisla budući da ih, već u četvrtak 25. jula očekuje susret sa Ajaksom u Amsterdamu u prvom meču kvalifikacija za Ligu Evrope. Ipak i ovakav kombinovani sastav Lala, ispostavio se i te kako dovoljnim da se savlada dosta slabiji Tekstilac.

Jedino što nije bilo po volji šefa struke je bio sam početak. Kao da Lalama treba vremena da se opuste.. Debitant u Mozzart Bet Superligi je ostavio bolji utisak na startu meča. Novi podstanari na stadionu „Slavko Maletin Vava” pokušali su da uhvate Lale na spavanju i dođu do prvog istorijskog pogotka u eliti. Umalo je u tome uspeo Stefan Šavija već u uvodnim minutima susreta. Fudbaler koji je ponikao u omladinskoj školi Stare dame je bio blizu toga da šokira Novosađane, ali je loše zahvatio povratnu loptu i njegov udarac je završio pored gola. Nakon njega pokušao je i Marko Luković udarcem iskosa, nakon čega je morao da interveniše Carević. Samo nekoliko minuta kasnije i najbolji strelac ekipe iz Odžaka u prethodnoj sezoni Princ Laki Ukačukvu je pokušao udarcem iz 16 metara, ali je izblokiran.

Najvatreniji navijači Novosađana su kasnili na stadion u Bačkoj Palanci nekih desetak minuta, a kada su se pojavili kao da su i igrači udahnuli. Vojvodina je zaličila na sebe tek oko nekog dvadesetog minuta susreta, kada je usledio i prvi nalet. On je sa sobom odmah doneo i pogodak, koji je demoralisao Odžačane. Iskusni Stefan Đorđević je navukao Kodžića da ga faulira u opasnoj zoni, blizu šesnaest metara. Kaleb Zadi Seri je pri centaršutu dao taman toliko felša lopti, da ona beži od defanzivaca Tekstilca, najviše je skočio Vukanović i efektno pogodio „kroz uši” golmana Braća za 1:0. Kasnije je mogao i sam Seri da duplira prednost Lala, ali je bio neprecizan.

U drugom poluvremenu Voša je krenula ofanzivno od samog starta. Za to su nagrađeni već nakon šest minuta igre u drugom delu. Uroš Nikolić je prozreo odbranu domaćina i divno bocnuo loptu do Veličkovića, koji je bio nesebičan, asistirao Vukanoviću, ovaj otišao iza leđa Braću, šutirao, a lopta se na kraju vratila u noge bivšeg fudbalera Mladosti iz Lučana, koji je postigao debitanski pogodak u dresu Vojvodine, sada i na zvaničnoj utakmici.

Mirjačić je u kratkom periodu izvršio svih pet izmena kako bi možda razmrdao svoju ekipu. Međutim, rezervisti Vojvodine su ti koji su došli do izražaja. Konkretno Lukas Baros i Andrija Radulović. Crnogorski napadač je propustio dve stopostotne šanse po ulasku u igru, ali je u 89. minutu na asistenciju Barosa pogodio gol Tekstilca i spakovao Voši tri boda u Bačkoj Palanci. Uspeli su na kraju i Odžačani da postignu svoj prvi gol u Mozzart Bet Superligi. Najbolji pojedinac domaćih na ovom meču, Ivan Davidović krunisao je solidnu partiju i nakon dobre reakcije u 16 metara, savladao Carevića I postavio konačan rezultat.

Na kraju Novosađani su došli do zaslužene pobede na gostovanju, ali su predstavili i napadački potencijal koji će sasvim sigurno rasti iz utakmice u utakmicu. Prvi pravi test, Novosađani će imati već za četiri dana u Amsterdamu, kada će se oni naći u ulozi autsajdera.

TEKSTILAC - VOJVODINA 1:3

/Davidović 91 - Vukanović 28, Veličković 51, Radulović 89/

Bačka Palanka

Stadion: „Slavko Maletin Vava“

Gledaoci: 1.500

Sudija: Lazar Lukić

TEKSTILAC (3-4-3): Brać 5,5 - Luković 6 (od 70. Stevanović) – Sredojević 6, Marjanović 6 - Kodžić 5, (od 52. Đurić 5,5), Ilić 6, Jočić 6, Vasić 5 (od 59. Zekić 6) - Šavija 6 (od 70. Stojanović), Davidović 6,5, Ukačukvu 5,5 (od 59. Marčić 5,5)

VOJVODINA (4-2-3-1): Carević 6,5 – Drobnjak 6,5, Korać 6, Butean 6,5, Đorđević 6,5 (od 85. Baros) – Petrović 6, Poletanović 7 (od 77. Savićević) – Seri 6,5, Nikolić 6 (Od 66. Bamidele), Veličković 6,5 (od 66. Radulović 6,5) – Vukanović 7,5 (od 77. Ivanović).

Igrač utakmice: Aleksa Vukanović

SUPERLIGA, 1. KOLO

Petak

Radnički 1923 - Železničar 2:3 (1:3)

/Jovanović 29ag, Mitrović 53ag - Knežević 3, Grgić 15, Romanić 45+3/

Napredak - Partizan 0:1 (0:0)

/Saldanja 90+3/

Subota

Crvena zvezda - Jedinstvo Ub 4:0 (2:0)

/Endijaj 18, 23, Katai 53, Duarte 69/

Čukarički - Radnički Niš 2:0 (2:0)

/Ivanović 32, Cvetković 45/

Mladost Lučani - OFK Beograd 1:2 (0:0)

/Cvetinović 59 - Kahvić 86, 90+3/

Nedelja

Novi Pazar - Spartak Subotica 3:2 (2:0)

/Adešina 23, Ljajić 32, 78 - Ubiparip 83, Atule 90+2/

TSC - IMT 1:0 (0:0)

/Pantović 70/

Tekstilac - Vojvodina 1:3 (0:1)

/Davidović 90+1 - Vukanović 28, Veličković 51, Radulović 89/



tagovi

Aleksa VukanovićMarko VeličkovićAndrija RadulovićTekstilac OdžaciFK Vojvodina

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara