Trenutak istine na Teatru snova

Vreme čitanja: 3min | ned. 20.10.19. | 12:54

Velikan sa Old Traforda nalazi se na pragu zone ispadanja sa samo dva boda iznad „otpisanih”, crvena lampica odavno treperi, baš kao i strpljenje pristalica trofejnog kluba naviklih na pobede

Tri decenije. Nekako je sve pred 203. izdanje najvećeg meča na Ostrvu podređeno tom vremenskom razdoblju. Mančester Junajted će u nedelju po podne da dočeka Liverpul, najmrskijeg rivala, posle najlošijeg starta u prvenstvu u poslednjih 30 godina, upravo onoliko koliko četa iz grada Bitlsa čeka da podigne toliko dugo željeni pehar Premijer lige. Do tog jubileja i potencijalnog uspeha Redsima nedostaje još nešto više od sedam meseci, a kako su puleni Jirgena Klopa krenuli ka cilju najbolje ilustruje maksimalan učinak u dosadašnjih osam rundi.

Izabrane vesti

Reprezentativna pauza, čini se, nije mogla da dođe u boljem trenutku za Mančester Junajted. Velikan sa Old Traforda nalazi se na pragu zone ispadanja sa samo dva boda iznad „otpisanih”, crvena lampica odavno treperi, baš kao i strpljenje pristalica trofejnog kluba naviklih na pobede. Zbog svega što se dešava u redovima Crvenih đavola na tapetu se, logično, našao trener Ole Gunar Solskjer. Legendarni golgeter Đavola meta je kritičara koji po hitnom postupku žele njegovu smenu, a kao glavna zamerka na igru tima ističe se upravo Junajtedova slabost u navali.

Posle odlaska Romelua Lukakua u Inter tim sa Teatra snova je ostao samo na Markusu Rašfordu, odnosno nedovoljno afirmisanom Mejsonom Grinvudom kao jedinim napadačkim opcijama, što bi moglo i, očigledno, već predstavlja ozbiljan problem. Nije navikao Junajted da kaska za Liverpulom čitavih 15 bodova, naročito u ranoj fazi takmičenja, a potencijalni neuspeh u derbiju mogao bi da znači – iako pojedini ostrvski mediji uveravaju da je posao Norvežanina zacementiran – definitivni kraj Solskjerove ere u Mančesteru.

Drugačija pesma peva se na Enfildu. Klopovi izabranici „čiste” redom i podižu euforiju u Liverpulu do maksimuma. Prošle sezone nisu mogli protiv nepogrešivog Mančester Sitija, ali ove gaze i ne misle na druge. Pet bodova su Redsi ispred Građana koji im gledaju u leđa, uz meč manje, i ukoliko uspeju da trijumfuju na Old Trafordu izjednačiće rekord Sitija postavljen tokom 2017. kada je nanizao 18 prvenstvenih pobeda. Ipak, tradicija im ne ide naruku, jer su pokorili Teatar snova samo jednom od kada se ser Aleks Ferguson penzionisao, i to u sezoni 2013/2014, kada je Dejvid Mojes još kormilario Crvenim đavolima. Samo jednom je Liverpul, dakle slavio na poslednjih 13 gostovanja Junajtedu u svim takmičenjima, a na sedam od proteklih deset u Premijer ligi se poražen vraćao kući.

Kadrovska situacija umnogome će oslabiti Junajted, jer Solskjer ne može da računa na povređene Davida De Heu i Pola Pogbu, dva krucijalna šrafa. Sa druge strane, Mohamed Salah vuče povredu stopala, ali bi trebalo da se nađe u početnih 11. 

SLOBODNA IGRA: GOL GLAVOM - 2,50; RAŠFORD DAJE GOL 3,50; MANE DAJE GOL 2,50!

PREMIJER LIGA - 9. KOLO

Subota
Everton - Vest Hem 2:0 (1:0)
/Bernard 17, Sigurdson 92/

Aston Vila - Brajton 2:1 (1:1)
/Griliš 45, Target 95 – Vebster 21/

Bornmut - Norič 0:0

Čelsi - Njukasl 1:0 (0:0)
/Alonso 73

Lester - Barnli 2:1 (1:1)
/Vardi 45, Tilemans 74 – Vud 26/

Totenhem -  Votford 1:1 (0:1)
/Ali 86 - Dukure 6/

Vulverhempton - Sautempton 1:1 (0:0)
/Himenez 61pen – Ings 53/

Kristal Palas - Mančester Siti 0:2 (0:2)
/Žezus 39, David Silva 41/

Nedelja
17.30: (4,90) Mančester Junajted (3,60) Liverpul (1,75)

Ponedeljak
21.00: (3,90) Šefild Junajted (3,50) Arsenal (1,95)

*** kvote su podložne promenama

Foto: Reuters


 


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara