Hvala na svemu, ali na leto moraš da odeš

Vreme čitanja: 2min | uto. 17.03.20. | 10:33

„Profesionalni primač plate“ Geret Bejl i Real – završena priča

Svi će kazati da vode računa najpre o zdravlju, higijeni, solidarnosti, ali život u klubovima mora da se nastavi i mimo napada virusa korona. Tako i Real Madrid neplaniranu pauzu u šampionatu koristi da osmisli plan po kom bi se u predstojećem prelaznom roku otarasio Gereta Bejla.

Zasad nema ideju kako da Velšanina primakne izlaznim vratima, međutim, sudeći prema udarnom tekstu Marke pokušaće sve da uradi kako bi se rešio igrača koji ga debelo košta, a od kog ništa konkretno ne dobija.

Izabrane vesti

Da je priča Bejla u Realu pri kraju sugerišu sledeći podaci: od septembra nije dao gol u La Ligi, protraćio je dve šanse da postane lider tima, previše košta, a na sve to uskoro će se voditi kao – stranac.

TURSKA 1, 18.00: (1,80) Getepe (3,50) Rize (4,70)

Pojašnjenje: Geret Bejl je ove sezone bio precizan tek triput. Još u ranoj fazi prvenstva postigao je dva gola u remiju sa Viljarealom (2:2), a još jedan je dodao u januarskom kup duelu sa nižerazrednim Unionistasom. Za fudbalera kome godišnje leže na račun 17.000.000 evra to je beznačajan doprinos rezultatima i igri rima. Marka podseća da je između dva Zidanova mandata, pod vođstvom Đulena Lopetegija i Santjaga Solarija, propustio priliku da se nametne kao lider tima posle odlaska Kristijana Ronalda u Juventus, te da je po poratku Franuza na klupu i neuspelog transfera u Kinu dobio još jednu šansu, ali ni nju nije iskorisito.

Najveći problem čelnika Reala leži u činjenici da će se Geret Bejl, pod uslovom da ostane, sledeće sezone voditi kao stranac. Ne odmah, već u januaru 2021, jer će zbog Bregzita svi igrači iz Velike Britanije u kontinentalnim klubovima biti zavedeni kao legionari. Madriđani nisu voljni da jedno mesto čuvaju za Bejla, jer su već te pozicije namenjene Brazilcima Vinisijusu, Rodrigu, Militau, poslednjem novajliji Reinieru, a sa pozajmice iz Majorke trebalo bi da se vrati Japanac Takefusa Kubo. Za sve nema mesta. A Florentino Perez nije pokupovao neke od najvećih svetskih talenata da ne bi mogao da ih registruje...

Zato je sugestija Bejlu da ide. Problem su njegova astronomska primanja i utisak da će malo koji klub na planeti bitu u stanju da mu izađe u susret. Čak i ako krilni napadač spusti zahteve. Kriza izazvana virusom korona odraziće se i na budžete, samim tim i tržište, pa i plate igrača u budućnosti. Bejl bi, suštinski, mogao da čeka istek ugovora u Madridu (leto 2022), ali da je li baš sedenje na tribinama i status „primača plate“ baš sve što želi u životu? Za dva leta će imati 33, logičnije deluje da sad, dok je u naponu snage, nađe novi izazov. Samo gde: u Premijer ligi, u MLS-u?

Madrid ga ne želi. Iako je sa Realom osvojio četiri titule prvaka Evrope, jednom bio prvak Španije, dao 105 golova, za još 65 asistirao...

(FOTO: ©AFP)


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara