Napredak Kruševac (©MN Press)
Napredak Kruševac (©MN Press)

Trenerova poruka igračima Napretka za meč za Zvezdom: Izađite na teren i uživajte

Vreme čitanja: 3min | čet. 16.05.24. | 10:34

Napredak bi protiv Crvene zvezde da ponovi ono što je uspeo protiv Partizana, kada je jedini put ostao neporažen u tekućem plej-ofu (19 časova, TV Arena sport 1 Premium)

/Od dopisnika Mozzart Sporta iz Kruševca/

Još jednom će Napredak brzo zaboraviti učešće u plej-ofu Mozzart Bet Superlige, ali bi danas mogao da ponovei uspeh koji je u doigravanju za sada postigla samo Vojvodina: da ostanu neporaženi u dva duela protiv beogradskih večitih rivala. Priliku za isti scenario, osim Novosađana i Kruševljana, ima još Čukarički, ali će on tek u dve poslednje runde na megdan gradskim suparnicima. Čarapani su u pretprošlem krugu pod Bagdalom upisali bod protiv Partizana (3:3), a večeras od 19 časova će na istom mestu odmeriti snage protiv Crvene zvezde (TV Arena sport 1 Premium).

Izabrane vesti

Ne toliko neobično, ali svakako neprijatno za navijače Napretka jeste to da je u čitavih pet kola plej-ofa njihov miljenik bio inspirisan za igru jedino u meču protiv crno-belih. I samo tada uspeo je da dođe do dela plena, iako je Partizan bio dominantniji protiv drugačijeg, a najpre podmlađenog tima Ivana Stefanovića u odnosu na onaj koji je kroz proleće potpisao plasman među najbolje.

U ostala četiri meča Čarapani su potpuno podbacili. Ne gledajući samo to da su sva četiri puta na lak način poraženi i da su 14 puta vadili loptu iz mreže (ne računajući, dakle, meč protiv crno-belih) već najpre to da su svaki put bez ikakve ambicije izlazili na teren, bez pokazavanja bar mrve pretenzije da pruže otpor Mladosti, Radničkom iz Kragujevca, Čukaričkom i Vojvodini. Frustrirajuće bi to moglo biti prvenstveno za tim, koji je pre dve sezone proživljavao pakao nakon sličnog puta kroz plej-of, ali i za mlade igrače, koji su kroz doigravanje dobili šansu da stasavaju i nadograde talent novim kvalitetima, a na većini mečeva bili su glineni golubovi zajedno sa preostalim protivcima. Dakle, bili su na terenu u okolnostima koje za njih mogu biti čak i kontraproduktivne.

Morao bi zato Napredak i danas protiv sedmostrukog uzastopnog šampiona lige, kao i u poslednjem krugu u Bačkoj Topoli, da pokaže obrise onog što ga je na mahove krasilo protiv Partizana. Morao bi, jer jedino se posle tog meča hvalospevno pisalo o Pavlu Mihajloviću i Nikoli Marinkoviću (danas neće moći na teren zbog povrede), Napretkovom kadetu i omladincu, koji su bez obzira na tri gola i mnogo šansi tima iz Humske blistali u odbrani Čarapana. Sve to omogućio im je i ostatak ekipe, koji je u celosti na pravi način izneo meč. Na kraju u sabirku nisu bila sporna ni tri gola Partizana, ni ispuštena dva gola prednosti, a ne bi bio ni poraz. Samo zdrav odnos prema igri je ono što donosi potvrdu navijača i fudbalske javnosti.

Bez obzira na već odbranjen tron, Crvena zvezda u Kruševac svakako dolazi sa željom da uzme nove bodove, dok Napredak kao i protiv Partizana ima sjajnu priliku da se u novom odelu na dobar način pokaže u svom domu.

"Dolazi nam Crvena zvezda, a to je praznik fudbala, ne samo za navijače pod Bagdalom već za ovaj deo Srbije. Imamo kadrovskih problema, jer posle utakmice protiv Vojvodine ne možemo da računamo na Nikolu Marinkovića i Filipa Krstića, ali ko istrči na teren taj je najbolji. Čeka nas jedna prava utakmica, Zvezda je rasterećena, jer već je osvojila titulu. Mi smo takođe ostvarili naš cilj i ponovo ćemo igrati sa podmlađenim timom. Priželjkujem što više golova, da publika može da uživa. Rekao sam u svlačionici: Momci ovo je praznik, biće na tribinama sedam-osam hiljada navijača, izađite na teren i uživajte", rekao je trener Kruševljana Ivan Stefanović u najavi utakmice.

Iako su Kruševljani, kada se pogledaju rezultati, više muka zadavali Partizanu, ne treba zaboraviti da je prošle sezone Napredak ostao neporažen pod Bagdalom protiv Zvezde (1:1), a da je ne tako davno, tačnije pre pet sezona, slavio u Lazarevom gradu (1:0) i uzeo bod na stadionu Rajko Mitić (1:1). Na klupi crveno-belih tada je, kao i danas, sedeo je Vladan Milojević.



tagovi

Napredak KruševacMozzart Bet SuperligaIvan StefanovićFK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara