Treneri vršnjaci, misterija sudijske nadoknade i Leskovac kao talija

Vreme čitanja: 3min | sub. 24.08.24. | 08:17

Današnji rivali u meču šestog kola Mozzart Bet Superlige, niški Radnički i pančevački Železničar, povezani mnogo više nego što bi se moglo pretpostaviti

(Od dopisnika Mozzart Sporta iz Niša)

Za samo jednu sezonu i tri odigrane utakmice, Radnički iz Niša i Železničar iz Pančeva uspeli su da stvore ozbiljno rivalstvo. Konkurenti u borbi za opstanak u prethodnoj takmičarskoj godini, u sva tri svoja međusobna duela ishod su rešavali u sudijskoj nadoknadi vremena.

Izabrane vesti

Najpre su Pančevci odneli bod iz Niša (1:1) pogotkom u 90+4. minutu, onda su na svom terenu preokrenuli vođstvo gostiju od 2:1 i do trijumfa stigli u prvom minutu po isteku 90, da bi se Radnički delimično revanširao u duelu u plej-autu, takođe u Pančevu, pošto je u toku bio drugi minut sudijske nadoknade kada je Vanja Ilić poravnao na konačnih 1:1.

To je samo jedan od segmenata koji povezuju ove dve ekipe. I jedne i druge od ovog leta sa klupe predvode mladi treneri, ispisnici iz klase „1984“ koji nastoje da utisnu svoj rukopis u sastave kojima komanduju i forsiraju specifičan, prepoznatljiv stil fudbala. Naravno, Marko Savić je dosta dokazaniji, sa zapaženim učinkom iz perioda dok je radio u Voždovcu, dok se Nikola Drinčić tek probija na glavnu scenu i uzorak njegovog samostalnog superligaškog rada još uvek je prilično mali.

Čovek koji je prošle zime selektirao sastav Radničkog, ovog leta je to uradio u Železničaru – Nišlija Bratislav Ristić aktuelni je sportski direktor Pančevaca. Najzad, i jedni i drugi imaju u tekućoj sezoni stoprocentan učinak na stadionu Dubočica. Železničar je tamo, u prvom kolu, savladao kragujevački Radnički, dok su Nišlije dobile oba meča u Leskovcu, protiv TSC-a i Napretka i voleli bi da ostvare „het-trik“ baš na oproštaju od komšiluka, pošto će se, nakon reprezentativne pauze, vratiti na Čair sa, od pre neki dan, potpuno presvučenom travnatom podlogom.

„Baš sam prošle nedelje prisustvovao predavanju koje je Marko Savić držao u Novom Sadu i samo se još jednom uverio u to o koliko se talentovanom stručnjaku radi, što se vidi i po igrama koje pružaju njegovi timovi. U igri Železničara ima puno zahteva, rotacija, tačno se vide šabloni u odbrani i napadu. To je sada potpuno drugi tim u odnosu na prošlu sezonu, doveli su igrače koji prave razliku, neki su igrali i Ligu šampiona, imaju vrlo kvalitetne mlade fudbalere. Selekciju su pravili upravo prema koncepciji trenera. Sve u svemu, čeka nas ozbiljan protivnik i vrlo težak izazov“, istakao je Nikola Drinčić i osvrnuo se na neplaniranu takmičarsku pauzu, koja je poremetila plan rada:

„Najveći problem je što smo za odlaganje utakmice sa Partizanom saznali u poslednji čas, kada je bilo nemoguće organizovati protivnika za eventualnu prijateljsku utakmicu. Ali, šta je, tu je, trenirali smo dobro, svi su zdravi i to je najbitnije“.

Dakle, Radnički još ne zna za pobedu nad Pančevcima, koji su odlično otvorili novu sezonu i u pet odigranih kola doživeli poraz samo od Partizana. Nišlije, pak, imaju polovičan skor na četiri meča. Oba kao nominalni domaćini su dobili, oba kao gosti glatko izgubili.

„Nekako, kao da nas pozitivne vibracije prate u Leskovcu. Ne samo što igramo dobro i pobeđujemo, nego smo u nekim situacijama i miljenici sreće. Na primer, u oba susreta primali smo po gol, koji bi posle intervencije VAR-a bio poništen zbog ofsajda. Po meni, naredna tri kola su prekretnica i određuju našu sudbinu ove sezone, u kojem ćemo smeru ići. Posle Železničara, imamo vezana gostovanja IMT-u i Jedinstvu. Iskreno očekujem da krenemo uzlaznom linijom“, poručio je Andreja Stojanović, levi bek Nišlija.

Utakmica se igra danas od 19 časova (TV Arena sport 1), a sudiće je Srđan Jovanović, naš najcenjeniji fudbalski arbitar.

MOZZART BET SUPERLIGA, ŠEST KOLO

Petak

Mladost - Čukarički 3:1 (2:0)

/Sisoko ag 25, Ljubomirac 35, 90+1 - Sisoko 75/

Subota

19.00 (2,85) Tekstilac (3,35) Novi Pazar (2,50)

21.00 (2,90) Jedinstvo (3,25) IMT (2,50)

21.00 (2,20) Radnički Niš (3,35) Železničar (3,35)

Nedelja

19.30 (1,55) Vojvodina (4,10) Napredak (6,25)

19.30 (2,20) OFK Beograd Mozzart Bet (3,35) Radnički 1923 (3,35)

Odloženo

Spartak – Partizan

Crvena zvezda – TSC



tagovi

Radnički NišŽelezničar PančevoMozzart Bet SuperligaNikola Drinčić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara