Karlo Anćeloti (Rojters)
Karlo Anćeloti (Rojters)

Treneri u Španiji prete štrajkom

Vreme čitanja: 1min | sre. 04.09.24. | 14:18

Ozbiljan problem u najavi

Nije neuobičajeno da neki trener usled serije loših rezultata dobije otkaz ili sam podnese ostavku, takve stvari su normalne. Ono što nije normalno je da klubovi izbegavaju da isplaćuju obaveze koje imaju prema njima. E pa, u Španiji rešili su da tome stanu na put.

Treneri koji rade u ovoj zemlji najavili su štrajk ukoliko ne uspeju da se dogovore sa čelnicima La Lige oko toga da klubovi ne mogu da angažuju novog šefa struke sve dok ne izmire sve obaveze i dugovanja prema prethodnom. Sastanak je već održan, a na njemu su bili prisutni Karlo Anćeloti, Hansi Flik i Dijego Simeone uz još 40 trenera iz klubova elitnog i drugog ranga.

Izabrane vesti

Razlog svemu ovome leži u činjenici da neki klubovi još uvek duguju novac prethodnim trenerima. Konkretno, Barselona je Kikeu Setijenu dužna četiri miliona evra, iako već četiri godine ne radi u Kataloniji. Isti slučaj je i sa Kadizom koji još uvek nije izmirio dugovanja prema Alvaru Serveri.

Prema trenutnim propisima, klubovi koji uruče otkaz trenerima mogu da isplaćuju plate tokom perioda u kojem traje ugovor i istovremeno, angažuju novog šefa struke. Pored ovoga, postoje i bizarne situacije. Na primer, u Keniji gde je prošle godine kao selektor radio Engin Firat. Ugovor turskog stručnjaka pokrivala je država lično i - ostala mu dužna devet plata. Firat je digao glas pa se situacija u međuvremenu sredila.


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara