Josip Juranović i Dajzen Maeda u pozadini (©Reuters)
Josip Juranović i Dajzen Maeda u pozadini (©Reuters)

Trener Risa Džejmsa kipti od besa zbog povrede engleskog beka, Čelsi traži beka – naciljao Hrvata iz Seltika

Vreme čitanja: 2min | sre. 28.12.22. | 12:11

Josip Juranović bi već na zimu mogao da zaduži opremu londonskih Plavaca

Zbog povrede je Ris Džejms propustio Mundijal, dugo ga je mučilo koleno, više od dva meseca i ispao je iz kombinacija za Katar. Sve vreme radio je sa klupskim lekarima i kroz individualne treninge na oporavku, dobio je šansu protiv Bornmuta u Premijer ligi od starta i – opet se povredio.

Zakopčani su na Stamford bridžu do grla, još ne izlaze sa prvim procenama, ali sve ukazuje na to da Ris Džejms neće tako brz natrag na teren. Londonski Plavci počeli su da razmišljaju o alternativama i da češljaju tržište, a za to vreme trener engleskog desnog beka kipti od besa. Džejmsa Ralfa je nova povreda Risa Džejmsa izbacila iz takta.

Izabrane vesti

Moram da se ugrizem za jezik, uprkos tome što imam mnogo toga da kažem”, napisao je lični trener engleskog reprezentativca na društvenim mrežama.

Možda se klopko i odmota u narednim danima, očigledno da su na Stamford bridžu požurili sa vraćanjem Risa Džejmsa u stroj… Osetio je bol početkom drugog poluvremena, napustio je teren već u 53. minutu, kada je Grejam Poter bio prinuđen da podigne sa klupe Sesara Aspilikuetu.

A, sada i da potraži još jednog desnog beka. Za svaki slučaj. Zlu ne trebalo.

Ostrvski mediji javljaju da je izbor pao na Josipa Juranovića, za koga je Čelsi interesovanje pokazao tokom Mundijala. Imaće londonski klub ozbiljnu konkurenciju u Barseloni i Atletiko Madridu, ali i timovima iz Premijer lige, kao i iz Italije.

Seltik se obezbedio angažovanjem kanadskog beka Alistera Džonstona, ima spremnu zamenu za hrvatskog reprezentativca koji je u četvrtfinalu “zaključao” Vinisijusa Žuniora. Škoti su već odbili ponudu Torina i biće tvrd orah u pregovorima.

Čelsi je pikirao Josipa Juranovića, ali još nije krenuo u napad. Sačekaće detaljne lekarske analize, pa će tek onda prelomiti šta mu je činiti. Ali, ako je suditi po rekaciji Džejmsa Ralfa, čeka Risa Džejmsa duža pauza.



tagovi

ČelsiSeltikRis DžejmsJosip JuranovićZimski prelazni rok 2023

Obaveštavaj me

Čelsi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara