Matija Popović (©MN Press)
Matija Popović (©MN Press)

Trener Monce: Matija Popović može da postane veliki igrač, samo malo da prilagodi mentalitet

Vreme čitanja: 2min | sub. 06.07.24. | 15:52

Oskar Brevi za nekoliko meseci rada sa novim članom Napolija stekao jasnu sliku o nadi srpskog fudbala

Nekadašnji omladinac Partizana Matija Popović, posle nekoliko meseci u Monci nedavno je potpisao za Napoli. Transfer za koji se znalo i ranije, dogovoreno je tako zimus zbog toga što je klub iz Napulja probio ograničenje sa brojem strancima.

Prethodnih nekoliko meseci je 18-godišnji napadač trenirao sa omladincima Monce pod palicom Oskara Brevija. Ostavio je dobar utisak na bivšeg defanzivca Koma, Palerma, Askolija, Torina i Venecije, o čemu je 56-godišnji strateg pričao za Radio Kapri.

Izabrane vesti

Brevi je istakao da su Popovićeve fizičke predispozicije fenomenalne i da kadetski reprezentativac Srbije može u budućnosti da postane ozbiljan adut Napolija. Samo, moraće prvo da poradi na sebi.

Nisam ga dugo trenirao, jer je stigao tek krajem marta. Za to kratko vreme koje je bio tu video sam da je veliki potencijal. Igrač je sa sjajnim predispozicijama, brz je uprkos tom ešto je visok 193 centimetara. Dobro igra sa obe noge, ume sa loptom i jak je. Kada treba da se napadne prostor, sve radi kako treba. Ima sve neophodne kvalitete da postane veliki igrač. Po mom mišljenju, međutim, mora malo da prilagodi mentalitet na to da stalno mora da juri i bude gladan“, rekao je Brevi.

Trener omladinaca Monce smatra da bi Popović mogao da igra i na drugim pozicijama, ne samo kao napadač.

U modernom fudbalu čak i napadači moraju da pritiskaju, prvi su koji moraju da povuku. U tom segmentu mora da se popravi, ali s obzirom na to da je 2006. godište, ima još mnogo prostora za napredak. Pričao sam sa njim, on se oseća više kao istureni napadač. Po mom mišljenju, s obzirom na to koji su mu kvaliteti i karakteristike, trebalo bi da igra i kao drugi napadač ili polušpic. On je raznovrsan igrač i mogao bi da se specijalizuje kao polušpic, pa čak i kao krilni napadač“, dodao je Brevi.


------------------------------

Igraj EURO Prognozzer - osvoji svaki dan do 100.000 bez ikakvog uloga!

EUROFORIJA SE ZAHUKTAVA!

OVO JE 18 RAZLOGA ZBOG KOJIH JE MOZZART NAJBOLJI IZBOR ZA EP

------------------------------



tagovi

Matija PopovićNapoliMoncaSerija A

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara