Trener Bodea: Ne želimo izgovore – atmosfera, publika, vremenski uslovi...

Vreme čitanja: 2min | čet. 29.08.24. | 00:04

"Zvezda je zasluženo pobedila"

Trener Bodea Kjetil Knutsen bio je vidno razočaran zbog eliminacije svoje ekipe u plej-ofu Lige šampiona, iako je norveški šampion na stadion Rajko Mitić stigao sa golom prednosti iz prve utakmice.

Crvena zvezda je odigrala jednu od najboljih evropskih utakmica u poslednjih nekoliko godina, u potpunosti je nadigrala Norvežane i apsolutno zasluženo obezbedila plasman u novi format elitnog takmičenja.

Izabrane vesti

Vladan Milojević je u potpunosti neutralisao kvalitete protivnika, od samog starta mu poremetio koncepciju igre, što je njegovoj ekipi omogućilo da dođe do željenih golova, a samim tim i četvrtog plasmana u elitno takmičenje u poslednjih nekoliko godina.

„Osećam se dobro. Pre svega, mislim da smo bili pod velikim pritiskom da ostvarimo rezultat, često su nam oduzimali loptu. Nadao sam se da ćemo biti u boljem izdanju. Atmosfera je bila fantastična, ovako treba da izgleda raspoloženje na jednoj utakmici. Ako želimo da učestvujemo u ovakvom takmičenju, moramo da budemo spremni da podnesemo ovakvu atmosferu. Mislim da treba malo da se opustimo, rezimiramo utakmicu onakvom kakva je. Da ne koristimo izgovore, atmosfera, publika, vremenski uslovi, već da rezimiramo ono što se dešavalo na terenu“, rekao je Kjetil Knutsen.

Netipično je za njegov tim da ima tako malo izrazitih prilika.

„Nadao sam se dobrom izdanju, posebno u prvom poluvremenu. Protivnik je izuzetno dobar, sa mnogo dobrih igrača. Mi smo ofanzivan tim, uvek želimo da damo gol, jednostavno nismo bili dovoljno dobri. Razočaran sam, nisam iznenađen izdanjem Crvene zvezde, jer su dobar tim. Bio sam fokusiran na izdanje našeg tima, razočarani smo što nismo uspeli da stvorimo dovoljan broj šansi. Moramo da budemo iskreni i skromni – Crvena zvezda je zasluženo pobedila“.

Bode je svoje šanse propustio u prvom meču.

„To je tačno. Uvek je prednost u Evropi kada igrate kod kuće. Imali smo dobro izdanje, trebalo je da imamo veću prednost. Ipak, trebalo je da budemo konkuretniji u drugoj utakmic, ali morali smo da odigramo dobro. Moramo da imamo više od jedne dobre utakmice, ako želimo da igramo u Ligi šampiona“.

Sledi Liga Evrope, koja takođe predstavlja veliku motivaciju za utakmicu.

„Dolaze nove utakmice, život ide dalje. Imamo mnogo mečeva za borbu, veoma smo motivisani i želimo da nastavimo dobru sezonu. Svi ćemo doći na prvenstvenu utakmicu u nedelju. Veoma sam ponosan što ćemo učestovati u novom formatu Lige Evrope, imaćemo više evropskih utakmica i to će biti prilaka da se razvijemo“.

Izmene su bile zakasnele...

„Možemo da diskutujemo o tome, ali izmene dolaze onda kad su potrebne. Iscrpeli smo se, pokušali smo da ne menjamo rano. Želeli smo svežu krv pred kraj utakmice. Nisam još rezimirao sve stvari koje smo uradili, ali razumem da mislite da su bile zakasnele“.


tagovi

Kjetil KnutsenLiga šampiona

Obaveštavaj me

FK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara