Barsina lista želja sve duža - Ndombele i Ruiz ponovo mete

Vreme čitanja: 3min | čet. 26.03.20. | 13:12

Ali i jedan i drugi su preskupi u ovom trenutku...

Loše poslovanje na fudbalskom tržištu poslednjih godina dovelo je do toga da Barselona u najtežim vremenima mora da juri najviše pojačanja odjednom. I dalje aktuelnom španskom prvaku škripi ozbiljno na svim pozicijama u odbrani, u srcu veznog reda, na krilu i u srcu napada. Zbog toga su u potragu za pojačanja uključene sve raspoložive snage na stadionu Kamp Nou.

Prva misao je Nejmar, ali otkako je uveden embargo na sve transfere iznad 100.000.000 evra, taj će posao verovatno biti pomeren za leto 2021. godine, te da će kroz nekoliko meseci fokus biti na nekim drugim imenima.

Izabrane vesti

Kike Setjen je zajedno sa saradnicima izdvojio Emerika Laporta i Paua Toresa kao želje na listi štopera koji znaju da igraju levom nogom, ali i Lautaru Martinezu kao nasledniku Luisa Suareza. Lista želja je sada produžena za još dva, dobro poznata imena – Tangija Ndombelea i Fabijana Ruiza.

Barselona je ovih meseci morala dosta da razmišlja i o tome kako će da popuni rupu koja ostane posle odlaska Artura Vidala i Ivana Rakitića, o čijoj se selidbi u Italiju, odnosno u Inter i(li) Juventus dugo spekuliše. Vidal će posle odlaska Ernesta Valverdea verovatno u Inter kod svog dobrog prijatelja Antonija Kontea, možda čak i zajedno s Rakitićem koga su Nerazuri jako želeli. Hrvatski vezista je kod Valverdea uglavnom bio u drugom planu, isto je i kod Setjena, zbog čega su njihovi odlasci izvesniji od drugih.

Jedan od ciljeva Barseloninog sportskog sektora jeste da kao zamenu dovedu vezistu “s nogama“, a Ndombele se prema određenim parametrima uklapa u tu viziju. Francuz poseduje i impozantnu fizičku snagu i viđen je kao moderni vezista, što ga je preporučilo Barseloni i prošle godine, ali je na kraju ipak završio u transferu vrednom 60.000.000 evra, plus bonusi. Barsa je ponovo aktivirala plan za njegovu kupovinu, s tim što će se Pevci teško odlučiti za prodaju. Bar ne bez ozbiljne finansijske podloge, a to znači bar 80.000.000 evra. Bez obzira na to što je po dolasku Žozea Murinja umesto Maurisija Poketina izgubio delimično na značaju. To se najbolje videlo u dvomeču osmine finala Lige šampiona protiv Lajpciga. Osim ako se odnos njih dvojice ne promeni u budućnosti, Totenhem bi čak i pristao na pregovore, s obzirom da je najavljeno da će Posebni skroz da promeni sliku izgleda Pevaca...

Istovremeno Barselona se ponovo okrenula svojoj staroj želji – Fabijanu Ruizu. Njegovo ime duže se pominje u tefterima Barsinih skauta od Ndombeleovog, pogotovo jer se za njegovo zdravlje interesuje i Real Madrid. Andalužanina su fudbalski eksperti hvalili kao nekog ko bi se idealno uklopio u Barsinu filozofiju, a skauti katalonskog velikana pratili su ga još u vreme dok je igrao u Betisu, pa i kasnije kada je prešao u Napoli. I Ndombele i Ruiz mogu da pokriju više uloga na terenu, što se u Barseloninim direktorskim krugovima jako ceni.

Pitanje je samo – ko je u sadašnjim okolnostima dostupniji za Barselonu? Ndombele je možda za nijansu zbog poljuljanog odnosa s Murinjom, ali je Ruiz veća želja. Napoli je za Španca pre trenutne krize tražio oko 100.000.000 evra za Ruiza, a sada i kada bi cena pala, opet bi verovatno bio preskup...

S najavama da će klubovi na raspolaganju imati manje novca za kupovine, fudbalski stručnjaci najavljuju da će sada, možda i više nego bilo kada ranije biti korišćene trampe kao vid završavanja poslova na tržištu. To se posebno odnosi za slučaj Lautara Martineza. Barselona će pokušati da iskoristi ugovore Rakitića i Vidala, između ostalih, kako bi se smanjio novčani deo obaveze za argentinskog golgetera. Navodno, Barselona je spremna da ponudi Interu mogućnost izbora, a da će na raspolaganju biti ugovori Nelsona Semeda, Karlesa Alenje, Artura i Žan Klera Todiboa.

Foto: Reuters


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara