Treća sreća! Babel opet u Ajaksu, odrekao se velikog dela zarade

Vreme čitanja: 2min | čet. 09.01.20. | 13:49

Kopljanicima je potrebna dodatna snaga na krilu i zato je izbor pao na ovog iskusnog fudbalera

Ajaks je dobio svoju željenu akviziciju za ovu zimu. Kako pišu holandski mediji, ovog jutra je došlo do dogovora sa Galatasarajem oko dovođenja Rajana Babela, a to je potvrdio i njegov menadžer. Najave su da bi mogao da bude u Amsterdamu već u petak. U pitanju je pozajmica do kraja sezone.

Ovaj transfer od ozvaničavanja dele samo lekarski pregledi.

Izabrane vesti

Babel će danas popodne otići na avion u Istanbulu i ukrcati se na avion za Amsterdam. Holanđanin je imao veliku želju da se vrati opet u Ajaks i, kako ističe njegov menadžer,  pristao je da se odregne velikog dela svoje plate da bi to i učinio.

Iako je Babel igrao redovno za Galatasaraj, ovaj tim je pristao na saradnju zbog finansijskih problema u kojima se nalazi.

Erik ten Hag je želeo da dovede Babela kako bi pojačao konkurenciju na mestu krilnog napadača. Tu će sada Babel biti opcija više, a Ten Hag je predviveo da će ovaj iskusni 33-godišnji fudbaler mogao da mu reši probleme nastale povredama Kvinsija Promesa i Davida Neresa. Promes se u međuvremenu oporavio od povrede lista, Neres je na putu povratka, ali Ajaks ne želi ništa da rizikuje.

To je igrač koji pored iskustva donosi i naviku pobeđivanja u Ajaks. Biće mu to treći put da igra u ovom klubu, a već je osvojio dve titule sa Kopljanicima. Rajan je prošao školu Ajaksa, zna kako ovaj tim diše, pa period privikavanja praktično neće ni postojati.

Pregovori su dugo trajali je su Ajaks i Galata morali da se dogovore na koji način će biti isplaćena velika plata koju ima Babel. Sam igrač je malo razblažio priču jer se odrekao dela plate. Njegov menadžer kaže da je to zapravo značajan deo plate.

Inače, Babel i dalje ima ugovor u Turskoj do leta 2022. godine.

FOTO: Reuters


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara