TREĆA SMENA: Završnica Klausura Paragvaja, Urugvaja, Kostarike...

Vreme čitanja: 3min | pon. 21.10.24. | 23:00

Pogledajte koji nas to značajni sportski događaji očekuju tokom noći

Susret devetog kola Klausure Urugvaja. Sastaju se timovi iz donjeg dela tabele, pošto je Defensor Sporting 11. sa devet poena, a Liverpul 14. sa dva boda manje. Ovo će biti treći susret ove dve ekipe u sezoni, pošto je u februaru u finalu Superkupa Liverpul slavio sa 1:0, dok su u aprilu u Aperturi odigrali 1:1. Defensor je u boljoj formi, u poslednjih pet mečeva u svim takmičenjima ima tri pobede, dok Liverpul u tom istom periodu ima tri remija i dva poraza.


LUKENJO – NASIONAL ASUNSION, 01.00

(Fudbal, Paragvaj 1)

U Paragvaju polako ulazimo u završnicu Klausure, u toku je 16. od 22 kola. Nasional je i dalje u igri za titulu, ima sedam bodova manje od lidera Olimpije iz Asunsiona, a jedan od drugoplasiranog Sero Portenja, s tim da je odigrao meč manje od obe ekipe. Uz to, na ruku mu ide to što će se narednog vikenda sastati baš Olimpija i i Sero Portenjo, pa će imati priliku da dodatno popravi svoj položaj. Rival Nasionala, Lukenjo, deveti je na tabeli sa 17 bodova, ali je u poslednja četiri meča neporažen (dva remija, pa dve pobede). U Aperturi je Lukenjo dvaput savladao Nasional (2:0 i 1:0), dok je u Klausuri sredinom avgusta bilo 1:0 za Nasional.


ŠAPEKOENSE – GOJAS, 01.00

(Fudbal, Brazil 2)

Sa tri pobede u poslednjih pet kola Šapekoense je popravio svoj položaj i pobegao iz zone ispadanja. Doduše, daleko od toga da je bezbedan, iako meč 33. (od 38) kola dočekuje na 13. poziciji. Ima samo dva boda više od Ponte Prete, koja je prva ispod crte. Gojas je 12. na tabeli, ali ima pet poena više i odigran meč manje od Šapekoensea. Teško da će uspeti u finišu prvenstva da se umeša u borbu za 4. mesto i plasman u Seriju A, pošto ima 11 poena manje (i meč manje) od četvrtoplasiranog Mirasola. U prvoj polusezoni Šapekoense je bio bolji od Gojasa sa 2:1.


TAURO – ARABE, 03.30

(Fudbal, Panama 1)

Duel 14. kola Klausure u Panami. Sastaju se dve ekipe iz Istočne divizije. Arabe je drugoplasiran sa 25 poena, tri manje od lidera Plaze Amador, od koje ima i utakmicu manje. Važno mu je da pobedi i prestigne rivala, jer samo prvi timovi iz obe konferencije idu direktno u polufinale plej-ofa. Drugi i treći će u četvrtfinale. Tamo teško da ćemo da vidimo Tauro, koji je peti sa osam bodova manje od Migelita. Uz utakmicu manje. U prvoj polusezoni, krajem jula, Arabe je kod kuće bio bolji od Taura sa 3:1.


SANTA ANA – KARTAHINES, 04.00

(Fudbal, Kostarika 1)

Finiš ligaškog dela je i u kostarikanskoj Aperturi. Takođe se igra 16. od 22 kola. Samo, za razliku od Paragvaja, ovde je sistem takmičenja malo drugačiji i četiri najbolja tima nastavljaju takmičenje za titulu kroz plej-of. Kartahines je četvrti na tabeli, ima isti broj poena kao petoplasirani Gvanakasteka, Eredijano ima bod manje, a Sporting San Hoze je na -2. Ne sme Kartahines da kiksne na gostovanju 10-plasiranoj Santa Ani, novom prvoligašu, koji je doživeo tri poraza u poslednja četiri kola i sa 13 poena nema gotovo nikakve šanse da se nađe u plej-ofu. U prvom duelu Kartahines je preslišao Santa Anu sa 4:0.


tagovi

Treća smena

Ostale vesti


Najviše komentara