TREĆA SMENA: Završnica brazilskog kupa, finale u Paragvaju, Bogdan na parketu u Bruklinu

Vreme čitanja: 4min | sre. 30.12.20. | 23:00

Pogledajte koji nas to značajni sportski događaji očekuju tokom noći

Guarani - Olimpija Asunsion, 23.30

Izabrane vesti

(Fudbal, Paragvaj 1, finale)

Finale paragvajske Klausure, u kojem niko nije očekivao Guarani. Iznenađenje je što nema Sero Portenja, koji je dominirao u Aperturi i većem delu Klausure, ali je Ciklon poražen u četvrtfinalnom Klasiku od Olimpije, koja je stigla i do finala. Crno-beli su favorit, idu po svoj 45. trofej predvođeni 39-godišnjim Rokeom Santa Kruzom, koji dominira u domovini na zalasku karijere.

Amerika Mineiro - Palmeiras, 01.30

(Fudbal, Kup Brazila)

Ekipa iz Belo Orizontea je samim plasmanom u polufinale napravila senzaciju, podvig su napravili i na stadionu Palmeirasa minule sedmice (1:1) i nadaju se istorijskom plasmanu u finale. Pobedniku u džep ide i 3.500.000 evra, što je veliki motiv za ekipu iz druge lige. Palmeiras želi da opravda ulogu favorita i izbori prvo finale u sezoni, podsetimo da su izborili plasman i u polufinale Kopa Libertadores (za finale se bore sa Riverom Plejtom).

Sao Paulo - Gremio, 01.30

(Fudbal, Kup Brazila)

Lider na tabeli brazilske Serije A je minule sedmice doživeo poraz u Porto Alegreu, iako je većim delom susreta bio bolji rival. Fernando Diniz neće moći da računa na najboljeg asistenta ekipe Reinalda (11), ali će zato na raspolaganju imati supertalentovanog Brenera, kojeg u svojim redovima želi Ajaks. Gremio se branio i kod kuće, jasno je da će se tako postaviti i na Morumbiju, videćemo da li će uspeti da sačuvaju prednost iz prvog duela. Podsetimo da golovi u gostima ne nose posebnu težinu.

Univerzidad Katolika - Santijago Vonderers, 00.30

(Fudbal, Čile 1)

Ekipi Univerzidad Katolike je nakon tri vezana remija uzdrmana pozicija na vrhu tabele. Večeras za rivala imaju sastav iz sredine tabele, koji je na šest bodova od opasne zone, ali ima ambiciju da se izbori za mesta koja vode u Kopa Sudamerikana. Ipak, jasno je da je prednost na strani Katolike, jednog od najvećih čileanskih klubova, koja će želeti da se vrati na pobednički kolosek. Fernando Zampedri je u minulom kolu dva puta tresao protivničku mrežu, nalazi se na drugom mestu liste najboljih strelaca i definitivno će želeti da popravi svoj učinak protiv Vonderersa.

Bruklin Nets - Atlanta Hoks 01.30

(Košarka, NBA)

Bruklin je ostao bez Spensera Dinvidija, ali je zato odlučio da odmori Kajrija Irvinga i Kevina Durenta za utakmicu sa Atlantom. Pokazali su da će ove sezone biti jedan od favorita za prsten, Hoksi sa druge strane žele plasman u plej-of, nakon početka sezone je utisak da su kadri i za više od toga. Upisalli su tri pobede, Bruklin je na 2:2. Tre Jang će definitivno imati veliki motiv protiv ekipe Stiva Neša, a nadamo se da će i Bogdan Bogdanović nastaviti sa odličnim igrama. Srpski reprezentativac je pre samo mesec dana stigao u Džordžiju, iz dana u dan pruža sve bolje partije, preksinoć je protiv Pistonsa ubacio 17 poena.

Majami Hit - Milvoki Baks, 01.30

(Košarka, NBA)

Majami je sinoć doživeo debakl na svom parketu od Baksa (97:144), imaće priliku već večeras da im se revanšira. Milvoki je sve pogodio, ubacili su 29 trojki, Erik Spolstra nije mogao da računa na Džimija Batlera. Bivši košarkaš Čikaga, Minesote i Filadelfije je i za predstojeći susret pod znakom pitanja. Podsetimo, Vrelina je potpuno šokirala Bakse u polufinalu istočne konferencije minule sezone, izgleda da su Majk Budenholcer i njegovi puleni rešili da im se osvete. Videćemo da li će sa istim žarom nastupiti i večeras.

Dalas Maveriks - Šarlog Hornets, 02.30

(Košarka, NBA)

Luka Dončić nastavlja sa MVP partijama (beleži 27,7 poena u proseku na startu sezone). Dalas je sezonu otvorio sa dva poraza, ali je onda ponizio Kliperse i ispisao NBA istoriju. U prvom poluvremenu su stekli 50 poena razlike, što nikada nije viđeno u najjačem košarkaškom takmičenju na svetu. Žele Mavsi da grade seriju na ubedljivom trijumfu, pa će protiv Šarlota imati imperativ pobede. Hornetsi su sastavili nešto ozbiljniji tim ove sezone, to je i Bruklin osetio na svojoj koži pre par večeri, ali i dalje imaju dosta nedostataka. Lamelo Bol štuca na startu svoje NBA karijere, najveća pretnja Dalasu će biti raspoloženi Teri Rozir. Videćemo da li će koji minut protiv Stršljenova sakupiti i Boban Marjanović.

San Antonio Spars - Los Anđeles Lejkers, 02.30

(Košarka, NBA)

San Antonio su mnogi otpisali ove sezone, pre svega zbog užasno jake konkurencije na Zapadu, ali ekipu Grega Popoviča nikada ne smete otpisati. Puleni jednog od najboljih trenera svih vremena upisali su dva trijumfa na startu sezone, da bi pre par večeri doživeli tesan poraz od Pelikansa. Koliko su im ozbiljne namere ove sezone moći će da dokažu večeras, kada im na megdan bude stigao aktuelni šampion. Lejkersi su doživeli velike promene tokom leta, ali su i dalje favorit broj jedan za prsten. Polako se uigravaju, nakon poraza od Klipersa na startu sezone su upisali dve ubedljive pobede protiv Dalasa i Minesote, da bi ih preksinoć srušio Demijan Lilard. Lebron Džejms i Mark Gasol su već pronašli hemiju, kada se uklope i ostale novajlije nema sumnje da će četa Frenka Vogela biti i ove sezone strah i trepet u NBA ligi.


tagovi

Treća smena

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara