TREĆA SMENA: Susret užasnih u Čileu, Urugvaj ne blista, Boliviji se loše piše

Vreme čitanja: 3min | pet. 31.05.24. | 23:00

Pogledajte koji nas to značajni sportski događaji očekuju tokom noći

MEKSIKO - BOLIVIJA, 01.00

(Fudbal, Prijateljska utakmica)

Izabrane vesti

Meksiko je igrao samo dve utakmice u 2024. Obe su održane u okviru Lige nacija KONKAKAF. Ekipa je ostvarila sigurnu pobedu nad Panomom od 3:0 i potom izgubila od Sjedinjenih Američkih Država od 2:0. U obračunu sa Bolivijom Meksikanci su izraziti favoriti, ali trenutna forma Jenkija nije najsjajnija. Bolivija je ove godine igrala samo prijateljske utakmice, i to dve. Prvo poraz od Alžira sa 3:2, a potom i trijumf u meču sa Andorom od mršavih 1:0. Čini se da ekipa nije toliko jaka po standardima svetskog fudbala, ali u proteklih 10 susreta doživela je samo tri poraza sa više od jednog gola razlike.

NJUJORK SITI - SAN HOZE, 01.30

(Fudbal, MLS)

Njujork Siti ima veoma pristojnu sezonu, iako početni period nije bio nimalo idealan. Tim iz Velike jabuke je trenutno treći na tabeli Istoka sa 26 bodova i sedam poena zaostaje za drugoplasiranim Sinsinatijem, dok je lider Inter Majami već osam bodova ispred. Siti je slavio četiri puta zaredom. San Hoze je teško mogao sebi da postavi preambiciozne ciljeve za sezonu, a generalno gledano, i dalje igra veoma loše, pa zauzima tek 13. mesto na tabeli Zapadne konferencije. Tim zaostaje osam bodova za plej-of zonom, a takav hendikep ostavlja male šanse za uspeh. Bez slavlja je na tri minula duela.

TEHNIKO UNIVERSITARIO - EL NASIONAL, 02.00

(Fudbal, Ekvador 1)

Tehniko Universitario nije imao razloga za nerealne ciljeve i biće problematično računati na bilo šta više od mesta u sredini tabele. Trenutno je deveti na tabeli sa 16 bodova, taman toliko daleko od prvoplaisranog Independijente del Valjea. Tehniko je slavio samo jednom u prethodnih pet rundi. El Nasional svakako nastoji da završi među prva tri na kraju cele sezone, ali u prvom delu deluje slabo. Tim Marsela Zulete trenutno je sedmi na tabeli sa 21 bodom i 11 poena zaostatka za liderom Independijente del Valjeom. Nasional je ostvario četiri trijumfa u pet prethodnih mečeva.

GOJAS - SPORT RESIFE, 02.30

(Fudbal, Brazil 2)

Gojas je jedan od glavnih kandidata za promociju u brazilsku Seriju A i na visokom nivou je u uvodnom periodu šampionata. Ekipa je trenutno treća na tabeli sa 14 bodova iz sedam utakmica, i ima dva manje od vodećeg Santosa. Gojas je u prošloj rundi doživeo prvi porazu sezoni, od Avaija sa 2:0 na strani. Sport Resife takođe ima za cilj da završi među prva četiri, ali je trenutno na petom mestu. Tim ima 12 bodova i ima šansu da se vrati u gornji dom. Pošto je u prošlom kolu izgubio sa 2:1 od Avaija, Sport Resife je pretrpeo drugi poraz u nizu.

KOBRELOA - O'HIGINS, 02.30

(Fudbal, Čile 1)

Kobreloa ima veoma slabu sezonu, iako je očigledno očekivala da će da završi među najboljih sedam. Trenutno je na 13. mestu na tabeli sa 14 bodova iz 14 rundi i ima samo dva poena više od zone ispadanja, a sedmoplasirani Union Espanjola ima pet poena prednosti. O'Higins je takođe daleko od svoje optimalne forme i ima osrednju sezonu. Nalazi se na 10. mestu na tabeli sa 16 bodova i pet poena zaostaje za zonom Kopa Sudamerikane. Kobreloa je bez slavlja na šest prethodnih mečeva, a O'Higins posti na minulih sedam.

KOSTARIKA - URUGVAJ, 04.00

(Fudbal, Prijateljska utakmica)

Kostarika je ove godine odigrala tri meča. Slavila je nad Hondurasom sa 3:1 u Ligi nacija KONKAKAF, kao i u prijateljskoj utakmici nad Salvadorom sa 2:0. Krajem marta Kostarikanci su očekivano poraženi od Argentine sa 3:1. U predstojećem susretu sa Urusima favoriti su Kostarikanci. Urugvaj se, dolaskom Marsela Bijelse za selektora, značajno transformisao u igri, ali ne može se reći isto za 2024. godinu. U njemu su odigrana dva meča i nastupe je teško nazvati uspešnim. Prvo remi sa selekcijom Baskije 1:1, a onda neočekivani neuspeh protiv Obale Slonovače od 2:1.

-------------

Koji je tvoj navijački san?

Da li maštaš o tome da gledaš Real Madrid na Santjago Bernabeuu, Mančester Junajted na Old Trafordu ili možda Borusiju Dortmund na Vestfalenu?

Mozzart ti ovog proleća ispunjava želje.

Učestvuj!

-------------


tagovi

Treća smena

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara