TREĆA SMENA: Spektakl na Bombonjeri, bitka za Seriju A i NBA

Vreme čitanja: 4min | sub. 02.01.21. | 22:54

Pogledajte koji nas to značajni sportski događaji očekuju tokom noći

UNION KALERA - SANTIJAGO VONDERERS, 23.15

Izabrane vesti

(Fudbal, Čile 1)

Dva vezana poraza onemogućila su Union La Kaleru da se domogne vrha tabele i iskoristi četiri vezana remija lidera Universidad Katolike. Ipak, Union ima četiri boda i utakmicu manje, pa i dalje može sa razlogom da se nada osvajanju titule. Večeras mu u goste stiže Santijago Vonderers, koji je u sredini tabele i sa samo jednim porazom na osam prethodnih mečeva. Istina, mahom je igrao nerešeno, ali je i kao takav pretnja po uzdrmani Union. U prvom meču u sezoni, sredinom oktobra, La Kalera je slavila na strani protiv Vonderersa sa 3:0.

GUARANI - AMERIKA MINEIRO, 01.00

(Fudbal, Brazil 2)

Još malo pa gotovo u brazilskoj Seriji B. U najviši rang idu četiri najbolje plasirana tima, a među njima je Amerika Mineiro, koja noćas gostuje Guaraniju. Amerika je u veoma dobroj formi sa osvojenih 16 bodova od maksimalnih 18 u prethodnih šest kola, dok je u poslednjem susretu u polufinali Kupa ispala od Palemirasa. Otuda ostaje da se vidi u kakvom su raspoloženju gosti posle ispadanja iz borbe za pehar, a potencijalno razočarenje bi da iskoristi Guarani, koji je izvan željene četvorke i pobeda bi mu pružila priliku da uhvati priključak. 

ORLANDO - OKLAHOMA, 01.00

(Košarka, NBA)

Orlando je pretrpeo prvi poraz u sezoni pre dva dana, ali taj neuspeh nije posebno uticao na poziciju tima sa Floride. Magični su i dalje jedan od najboljih timova na Istoku, sa četiri pobede i trenutno su četvrti u konferenciji. Sa druge strane, Oklahoma je sjajno započela ligaški deo sezone, ali je polako počela da gubi ritam. Udarna snaga Tandera su Dort i Gildžes-Aleksander. Ponekad ovi Kanađani uspevaju da pruže zaista dobre partije, međutim, nemaju uvek dovoljno stabilnosti. Vredi napomenuti da je Orlando nedavno pobedio Oklahomu na strani (118-107).

FILADELFIJA - ŠARLOT, 01.00

(Košarka, NBA)

U poslednje vreme Filadelfija se aktivno zanimala za mogućnost angažovanja Džejmsa Hardena, ali uspešan početak primorao je upravu Sikersa da zaustavi sve pokušaje da dobije Bradu. Treneru Doku Riversu odlično ide u Pensilvaniji. U pet odigranih utakmica njegovi igrači pretrpeli su samo jedan poraz. Zahvaljujući ovome, Fila je treća na Istoku. U poslednja dva meča Filadelfija je izvojevala dve ubedljive pobede, najpre proti Toronta, a potom i Orlanda. Noćas Siksersi imaju posla sa Šarlotom, koji je u pojedinačnim mečevima izgledao veoma lepo, ali ovom timu zaista nedostaje stabilnost. Hejvord i Rozijer još nisu impresivni, a od njih se očekivalo da postanu vođe tima. Hornetsi do sada imaju dve pobede.


BO

KA JUNIORS - RIVER PLEJT, 01.30



(

Fudbal, Argentina, Kup Dijega Maradone)


Početak Nove godine nam odmah donosi derbi kojeg smo se uželeli. I koji može da bude dvostruko važan. Na Bombonjeri se u sklopu druge faze Kupa Dijega Maradone, takmičenja koje je zvanično šampionat Argentine jer nije bilo mogućnosti da se posle pauze usled pandemije virusa korona odigra standardan format, sastaju Boka Juniors i River Plejt. Žreb je spojio Boku i River, a samo prvi ide u finale. Oba tima su osvojila po sedam bodova u prva tri kola, tako da bi ishod Superklasika mogao da odluči ko ide ka prvom mestu i finalu. Nije manje važno napomenuti da oba tima kroz četiri dana očekuju polufinalni dvoboji u sklopu Kopa Libertadores, takmičenja koje im je verovatno važnije nego ovo.

ATLANTA - KLIVLEND, 01.30

(Košarka, NBA)

Atlanta je odlično krenula, ima četiri pobede i poraz, a priliku za novi trijumf imaće nočas protiv Klivlenda. Iza Kavsa je jak start sa tri slavlja, ali su usledila dva neuspeha i raspoloženje se promenilo. Posle povrede Kevina Lava, koji će da pauzira još minimum dve nedelje, kola po tim iz Ohaja su krenula nizbrdo. Klivlend je dobio dve poslednje utakmice protiv tima iz Džordžije, ali Jastrebovi pucaju od samopouzdanja. Naročito Trej Jang. On u proseku ubacuje 30,6 poena po meču i trenutno je na trećem mestu iza Džejmsa Hardena (37) i Bredlija Bila (31,2).

NJU ORLEANS - TORONTO, 01.30

(Košarka, NBA)

Primetno je da Pelikansi postepeno grade svoju igru i kreću se u dobrom pravcu. Tim zauzima četvrto mesto u Zapadnoj konferenciji, sa skorom 3-2. U prethodnom susretu, Nju Orleans je boravio u Oklahomi, gde je pokazao klasu u meču protiv Tandera. Ingram je bio jedan od najboljih u ovoj utakmici i uspeo je da postigne 20 poena. Sledi obračun sa Torontom, koji prolazi kroz teška vremena, pa će domaći imati priliku da ponovo pokažu svoju najbolju stranu. Reptorsi još nisu ispunili očekivanja. Toronto je u prošlom meču uspeo da dođe do prve pobede i to protiv Njujorka, a od noćašnjeg rivala izgubio je na startu sa 14 razlike.


MEKARTUR - SENTRAL KOUST MARINERS, 06.05



(Fudbal, Australija 1)


U debitantskom meču u najjačem rangu Australije Mekartur je pokazao da će biti kost u grlu svim rivalima. Novajlija je uspeo da savlada Vestern Sidnej u gostima i već od starta nagovestio da ga u tek započetoj kampanji interesuju najviši dometi. Naredni rival u ranim jutarnjim časovima u nedelju je Sentral Koust Mariners, koji je protekli šampionat okončao na poslednjem mestu, mada je novi otvorio iznenađujućim trijumfom nad Njukaslom. I ne dešava se često da ista ekipa zaredom bude fenjeraš, pa treba očekivati bolja izdanja Marinersa.


tagovi

NBA ligaJužna AmerikaTreća smena

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara