TREĆA SMENA: Reprezentativni mečevi i klupski fudbal u Brazilu i Kanadi

Vreme čitanja: 2min | ned. 09.06.24. | 23:00

Pogledajte koji nas to značajni sportski događaji očekuju tokom noći

Izabrane vesti

Meč 9. kola brazilske Serije B. Amerika Mineiro ga dočekuje na petoj poziciji, prva je ispod crte za promociju u elitu. Ima 15 bodova, koliko imaju i Santos, Seara i Operario. Ugostiće noćas 14-plasiranu Ponte Pretu, koja je seriju od četiri meča bez pobede (po dva remija i poraza) prekinula trijumfom nad CRB-om (4:2). Došla je tako do svog devetog poena. Poslednji put su Amerika i Ponte Preta bili rivali još 2020. godine, njihov susret se tada završio 1:1.

ARGENTINA – EKVADOR, 00.30

(Fudbal, Prijateljska utakmica)

Počinju završne pripreme za Kopa Ameriku. Branilac trona Argentina će otvoriti turnir 20. juna protiv Kanade, a u grupi su joj rivali još Peru i Čile. Ekvador će dva dana kasnije da odmeri snagu sa Venecuelom, dok su mu konkurencija još Jamajka i Meksiko. Argentian i Ekvador su se poslednji put sastali u septembru prošle godine u kvalifikacijama za Mundijal 2026. godine. Pred punim tribinama Monumentala u Buenos Ajresu Gaučosi su jedva došli do pobede od 1:0, golom Lionela Mesija u 78. minutu.

JORK JUNAJTED – VANKUVER, 23.55

(Fudbal, Kanada 1)

Posle osam kola samo se Atletiko Otava izdvojila na vrhu tabele kanadskog šampionata sa 18 bodova. Vankuver, poput Fordža i Pacifika, prati Atletiko sa 13 bodova. Mini-seriju od dva vezana trijumfa prekinuo mu je u prošlom kolu Valur, savladao ga je sa 2:0. Jork Junajted je trenutno šesti, što nije pozicija koja vodi u plej-of. Prvi je ispod crte, ima dva boda manje od Kavalira, a tri od Vankuvera. U prvom duelu u sezoni 27. aprila je Jork Junajted savladao Vankuver sa 3:0.

BERMUDA – HONDURAS, 01.00

(Fudbal, Kvalifikacije za Mundijal)

Drugo od četiri kola druge faze kvalifikacija za Svetsko prvenstvo 2026. godine. Na premijeri je Honduras opravdao ulogu apsolutnog favorita A grupe, savladao je kod kuće Kubu sa 3:1. Bermuda nije bila tako uspešna, jedva je izvukla 1:1 na gostovanju Antigvi i Barbudi, pogotkom Minga u 90. minutu. U poslednju fazu kvalifikacija prolaze po dve najbolje ekipe u grupi, Bermuda će se za drugo mesto boriti sa Kajmanskim Ostrvima i Kubom. Ovo je prvi takmičarski duel Bermude i Hondurasa.

MONTSERAT – PANAMA, 03.00

(Fudbal, Kvalifikacije za Mundijal)

Koliko je Honduras favorit u A grupi, toliko je i Panama u D grupi. Doduše, ima ozbiljniju konkurenciju u borbi za prvo mesto u vidu Nikaragve, ali druga pozicija i plasman u treću fazu kvalifikacija ne smeju da se dovode u pitanje. Panama je na premijeri savladala Gvajanu sa 2:0, a sada gostuje Montseratu. On je izgubio na premijeri baš od Nikaragve sa 4:1, nije imao baš jednostavan raspored na otvaranju takmičenja. Panama i Montserat se nikada do sada nisu sastajali.

------------------------------

EUROFORIJA JE POČELA!

OVO JE 18 RAZLOGA ZBOG KOJIH JE MOZZART NAJBOLJI IZBOR ZA EP

------------------------------


tagovi

Treća smena

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara