TREĆA SMENA: Poslednji test Paname i Paragvaja pred kontinentalni šampionat

Vreme čitanja: 2min | ned. 16.06.24. | 23:00

Pogledajte koji nas to značajni sportski događaji očekuju tokom noći

Izabrane vesti

(Fudbal, Prijateljska utakmica)

Panama i Paragvaj igraju poslednju prijateljsku utakmicu pre početka Kopa Amerike. Dok Paragvajci tek treba da postignu gol posle dva junska meča, njihovi domaćini su već pobedili u nekoliko kvalifikacija za Svetsko prvenstvo ovog meseca - iako protiv skromnih protivnika.

Pošto je započela poteru za plasmanom na Mundijal 2026. pobedivši Gvajanu sa 2:0, Panama se zatim radovala protiv Monterserata poslednji put, čime je ostvarila maksimalan broj poena iz uvodnih utakmica Grupe D. Tim kojim rukovodi bivši šef struke Lidsa Tomas Kristijansen bori se za plasman u poslednju fazu kvalifikacija u KONKAKAF zoni, a pošto Meksiko, Sjedinjene Američke Države i Kanada već imaju obezbeđeno mesto na globalnom takmičenju kao domaćini, tako da je drugi nastup na Svetskom prvenstvu posebna mogućnost za Panamce. Ranije ove godine, Kanalerosi su bili četvrti u Ligi nacija KONKAKAF, tesno izgubivši meč za bronzanu medalju od Jamajke, a sada imaju za cilj da izazovu uzbuđenje na predstojećem Kopa Amerika. Izvučeni su u grupu pored Bolivije, Urugvaja i domaćina SAD, i malo ko očekuje napredak Paname, ali je selekcija nije za potcenjivanje.

Za razliku od domaćina, Paragvaj je slavio samo u jednom od uvodnih šest mečeva na Konmebol kvalifikacionom takmičenju za Mundijal, i preti mu opasnost da propusti završni turnir uprkos tome što Južna Amerika ima šest automatskih mesta. Jedina pobeda Albirohe do sada je bila kod kuće protiv Bolivije sa 1:0, ali selekcija je na samo dva boda zaostatka za šestoplasiranim Brazilom i ima još dosta fudbala da se igra. Posle prošlonedeljnog remija bez golova sa Peruom i poraza od Čilea od 3:0 u sredu - obe prijateljske utakmice - igrači Danijela Garnera su bez pobede u osam gostujućih utakmica u svim takmičenjima, a samo u jednom su postigli gol. Zbog toga bi nedostatak realizacije mogao da bude glavni problem u kampanji ovog leta na Kopa Amerika.

------------------------------

Igraj EURO Prognozzer - osvoji svaki dan do 100.000 bez ikakvog uloga!

EUROFORIJA JE POČELA!

OVO JE 18 RAZLOGA ZBOG KOJIH JE MOZZART NAJBOLJI IZBOR ZA EP

------------------------------


tagovi

Treća smena

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara