TREĆA SMENA: Kreću Venecuelanci, nastavljaju Brazilci i Meksikanci

Vreme čitanja: 3min | uto. 16.07.24. | 23:00

Pogledajte koji nas to značajni sportski događaji očekuju tokom noći

UAČIPATO – RASING MONTEVIDEO, 23.55

(Fudbal, Kopa Sudamerikana)

Izabrane vesti

Kreće noćas baraž za osminu finala Kopa Sudamerikane, drugog po kvalitetu klupskog takmičenja u Južnoj Americi. Uačipato je ispao iz Kopa Libertadoresa, koštao ga je skupo poraz od Gremija pred svojim navijačima sa 1:0, golom Dijega Košte. Brazilci su ga tako izgurali sa drugog na treće mesto, pa je eliminisan iz elite. S druge strane Rasing je bio drugi u grupnoj fazi Kopa Sudamerikane, iza Korintijansa, a ispred Argentinos Juniorsa i Nasionala. Da je u poslednjem kolu izbegao poraz od Korintijansa plasirao bi se direktno u osminu finala, međutim, pošto je izgubio sa 3:0, sada mora u Čile. Zbog Kopa Amerike nisu se u prethodnih mesec dana igrala prvenstva Čilea i Urugvaja. Zato jesu kupovi. Čileanci su odmarali, dok su Urugvajci igrali Liga kup, poznat i kao Torneo Intermedio. Rasing je odigrao pet utakmica tamo, ima učinak od pobede i po dva remija i poraza. Već sada se zna da neće igrati u finalu.


ESTUDIJANTES MERIDA – DEPORTIVO TAČIRA, 00.45

(Fudbal, Venecuela 1)

U noći između utorka i srede u Venecueli počinje novo prvenstvo, Klausura. Aperturu je osvojio Karabobo, pobedom nad Metropolitanosom u finalu, a sada borbu za titulu svi kreću od nule. Takmičenje je isto kao u Klausuri, 14 klubova se bori za prvih osam pozicija u ligaškom delu, posle čega će oni koji ostvare cilj izboriti plasman u Kvadrangular. Biće raspoređeni u dve grupe od po četiri ekipe, pobednici grupa će igrati finale za titulu. U Aperturi ni Estudijantes, ni Deportivo nisu uspeli da se kvalifikuju u Kvadrangular. Tačira je bila deveta, bod joj je nedostajao za osmo mesto, a Estudijantes tek 12. Deportivo je početkom februara deklasirao na svom terenu Estudijantes sa 5:1.


KORINTIJANS – KRISIJUMA, 02.00

(Fudbal, Brazil 1)

Posle 16 kola brazilske Serije A Korintijans se nalazi u zoni ispadanja. Sedamnaesti je na tabeli sa 12 poena, tri manje od 16-plasirane Vitorije. Noćas mu u goste dolazi 14-plasirana Krisijuma, koja ima pet poena više, i to uz dva odigrana meča manje. Korintijans je u lošoj formi, poražen je na tri od poslednja četiri meča. Poslednji put ova dva tima su se sastala još 2014. godine, Korintijans je tada slavio na svom terenu sa 2:1.


KERETARO – GVADALAHARA ČIVAS, 03.00

(Fudbal, Meksiko 1)

Meč trećeg kola meksičke Aperture. Posle prve dve utakmice ni Keretaro, ni Gvadalahara Čivas još nemaju nijednu pobedu. Keretaro je izgubio od Tihuane sa 2:1 i Klub Amerike sa 3:1, dok je Čivas odigrao na premijeri 0:0 sa Tolukom, a potom je poražen na gostovanju Tihuani sa 4:2. Čivas i Keretaro su se poslednji put sastali 21. aprila u ligaškom delu prošlosezonske Klausure. Tada je u Gvadalahari domaćin slavio sa 2:0.


DEPORTIVO KALI – PEREIRA, 03.20

(Fudbal, Kolumbija 1)

Duel Čika i Onse Kaldasa u utorak u jutarnjim časovima otvorio je kolumbijsku Klausuru. Duel Deportiva i Pereire u Kaliju je takođe u okviru 1. kola. Ova dva tima su se sastala i u 1. kolu Aperture sredinom januara, do 77. minuta je bilo 0:0, a onda su se oba tima raspucala i na kraju se završilo 2:2. Pereira je kasnije ligu završila na trećoj poziciji, a u kvandragularu je zbog lošije gol-razlike (za dva pogotka) ostala bez finala. Deportivo Kali je bio daleko lošiji, tek 15. na tabeli sa 13 bodova manje od Pereire.


tagovi

Treća smena

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara