TREĆA SMENA: Kreće NBA, u Brazilu trka za Seriju A

Vreme čitanja: 3min | uto. 22.12.20. | 22:55

Pogledajte koji nas to značajni sportski događaji očekuju tokom noći

MILJONARIOS – DEPORTIVO PEREIRA, 02.00

(Fudbal, Kolumbija, Ligilja, finale)

Izabrane vesti

Miljonarios je domaćin ove utakmice i samim tim favorit. Prednost im se daje i zbog boljeg plasmana u ligaškom delu tabele, ali će zbog korone igrati bez najboljeg strelca Kristijana Aranga. Prethodni duel ova dva tima, u novembru, završen je pobedom Miljonariosa 2:0 u gostima, dok je u oktobru bilo 0:0. I jedni i drugi do ove utakmice stigli su posle penala, a pobednik će se sa Deportivo Kalijem boriti za mesto u Kopa Sudamerikana sledeće sezone.

AGROPEKUARIO – DEPORTIVO MORON, 01.10

(Fudbal, Argentina 2)

Domaćin je posle poraza na startu sezone vezao dve pobede, dok su gosti krenuli s dva remija u gostima, ali je onda usledio poraz kod kuće u prošlom kolu. Sva tri prethodna međusobna duela dobio je Deportivo u utakmicama bez mnogo golova (1:0, 1:0, 2:1), ali poslednji put su se sastali pre nešto više od godinu dana. S obzirom na to da je i jednima i drugima potrebna pobeda ovaj put, moguće je da ovaj duel bude efikasniji od prethodnih.

GUABIRA – AURORA, 01.00

(Fudbal, Bolivija 1)

Gosti su zakucani za začelje tabele sa samo 16 bodova iz 21 kola, dok je domaćinu neophodna pobeda da bi zadržao šansu za mesto na međunarodnoj sceni sledeće sezone. Guabira je trenutno na četiri boda manje od osme pozicije, koja vodi u kvalifikacije za Kopa Sudamerikana. Duel sa „fenjerašem“ ne bi trebalo da im bude velika prepreka, mada su u februaru poraženi od večerašnjeg rivala.

CSA – VITORIJA, 23.15

(Fudbal, Brazil 2)

Različitih motiva ovi rivali ulaze u utakmicu. Domaćin juri promociju u Seriju A, gost beži od ispadanja u treći rang. I jedni i drugi iza sebe imaju poraz, a u septembarskom međusobnom duelu CSA je pobedio 1:0 kao gost. Pre toga je dvaput bilo nerešeno, uz još jednu pobedu kluba iz Maseja.

NAUTIKO – KUJABA, 01.30

(Fudbal, Brazil 2)

Kujaba zaostaje devet bodova za vodećim Šapekoenseom i želi da se pobedom nad „davljenikom“ približi vrhu, odnosno dodatno učvrsti na trećoj poziciji koja vodi u viši rang. Motivišu ih dve uzastopne pobede, mada je Nautiko vezao šest mečeva bez poraza kod kuće i pokušaće da iznenadi.

PONTE PRETA – KRUZEIRO, 1.30

(Fudbal, Brazil 2)

Obra rivala su zakucana u sredini tabele, s tim da je domaćin u nešto boljoj situaciji, jer ima tri boda više. Četvrta pozicija, poslednja koja vodi u viši rang, beži im šest bodova. U prošlom kolu uspeli su da pobedom prekinu niz od tri poraza, dok četvorostruki šampion Brazila ima dva remija u prethodne dve utakmice. Kruzeiro je u oktobru slavio kao domaćin 3:0.

SERO PORTENO – OLIMPIJA, 01.00

(Fudbal, Paragvaj 1, plej-of)

U četvrtfinalu paragvajskog plej-ofa sastaju se dva prvoplasirana tima u ligaškom delu. Sero Porteno je bio prvi, s pet bodova više od Olimpije, koja se uzda u golgetersku seriju iskusnog Rokea Santa Kruza (sedam golova u poslednjih pet nastupa). U prethodna tri duela ove godine Sero je dvaput pobedio, oba puta kao domaćin (1:0, 2:0), a jednom je bilo nerešeno (1:1).

BRUKLIN – GOLDEN STEJT, 01.00

(Košarka, NBA)

Došlo je vreme za povratak najjače košarkaške lige na svetu. Sezonu otvaraju Bruklin i Golden Stejt. Prošlo je „zlatno doba“ Voriorsa, tako da su Netsi ovaj put favorit. Stiv Neš je doveden za trenera, a Kevin Durent bio izuzetno raspoložen u pripremnim utakmicama. Očekuje se da u istom ritmu nastavi i na premijeri. Goste je nastavio da prati peh s povredama, koje su obeležile prošlu sezonu. Gubitak Kleja Tompsona verovatno za celu sezonu je problem koji će biti teško prevazići da bi se ostvario zapažen rezultat bivših šampiona.


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara