TREĆA SMENA: Klasik u Kopa Americi - duel Čilea i Argentine

Vreme čitanja: 2min | uto. 25.06.24. | 23:00

Pogledajte koji nas to značajni sportski događaji očekuju tokom noći

MIRASOL – SANTOS, 23.55

(Fudbal, Brazil 2)

Izabrane vesti

Seriju od četiri uzastopna poraza Santos je konačno prekinuo u prošlom kolu pobedom nad Gojasom (2:0). Sada meč 12. kola sa Mirasolom dočekuje na šestoj poziciji sa 18 poena. Zabeležio je šest pobeda i pet poraza, još uvek nije nijednom remizirao i po tome je jedinstven u čitavoj Seriji B. Mirasol je u poslednja dva kola izbubio od Sport Resifea i Vila Nove sa po 1:0, ali moramo da napomenemo da je na obe utakmice bio gost. Kod kuće ima savršen učinak, svih pet pobeda. Tako je došao do 15 od zbirno 17 poena, koliko ima na svom kontu. Ovo će Mirasolu i Santosu da bude drugi duel ove godine, prethodno su se sastali u februaru u državnom šampionatu Paulista. Tada su odigrali 2:2.


PERU – KANADA, 23.55

(Fudbal, Kopa Amerika)

Završeno je prvo kolo Kopa Amerike, susret Perua i Kanade će otvoriti 2. kolo. Reč je o duelu A grupe, obe ekipe pokušavaju da dođu do prve pobede, možda i ključne u borbi za plasman u četvrtfinale. Peruanci se na premijeri nisu pokazali preterano dobro, odigrali su 0:0 sa Čileom. Kanada je pokušavala da odigra takmičarski fudbal protiv Argentine, ali izdržala je samo jedno poluvreme. Na kraju su Gaučosi došli do komotne pobede od 2:0. Kanada i Peru su se sastali samo jednom, u prijateljskom meču 2010. godine. Peru je tada trijumfovao sa 2:0.


ČILE – ARGENTINA, 03.00

(Fudbal, Kopa Amerika)

Odlično su odigrali Argentinci na otvaranju Kopa Amerike, verovatno poslednje na kojoj će Lionel Mesi da predvodi Gaučose. Nije se as Inter Majamija upisao u strelce, ali je bio asistent za gol Lautara Martineza u finišu prvenstva. Pre toga je Hulio Alvarez probio odbranu Kanade početkom drugog poluvremena. Videćemo Mesija noćas. Argentina i Čile su tradicionalni rivali, u 21. veku su se već sastali 17 puta. Argentinci su naravno bili daleko uspešniji, vode sa 9:3 u pobedama, uz pet remija. Međutim, pamte se posebno finala Kopa Amerike 2015. i 2016. godine, oba puta je Čile došao do trofeja pobedama posle jedanaesteraca. Argentinci su im posle toga uzeli bronzu 2019. godine, dok su se 2021. sastali takođe u grupnoj fazi Kopa Amerike, kada je bilo 1:1.


------------------------------

Igraj EURO Prognozzer - osvoji svaki dan do 100.000 bez ikakvog uloga!

EUROFORIJA JE POČELA!

OVO JE 18 RAZLOGA ZBOG KOJIH JE MOZZART NAJBOLJI IZBOR ZA EP

------------------------------


tagovi

Treća smena

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara