TREĆA SMENA: Joveljić opet napada Radoju, prošli njihov duel je doneo spektakl

Vreme čitanja: 3min | sub. 15.06.24. | 23:00

Pogledajte koji nas to značajni sportski događaji očekuju tokom noći

DEFENSOR SPORTING – PROGRESO, 01.00

(Fudbal, Liga kup Urugvaja)

Izabrane vesti

Nedavno se završila urugvajska Apertura, a već je počeo Liga kup, poznat i kao Torneo Intermedio. Ne donosi vredan trofej, ali bodovi se računaju u konačnom poretku na tabeli preko koje se raspodeljuju vize za međunarodnu scenu. Zato je svaka utakmica bitna. Defensor Sporting i Progreso se sastaju u okviru 2. kola A grupe, a za sada obe ekipe imaju po tri poena. Defensor je sa 2:0 savladao Maldonado, dok je Progreso bio bolji od River Plejta iz Montevidea sa 1:0. U Aperturi, u maju, Defensor je kao gost preslišao Progreso sa 4:1.


ATLETIKO TUKUMAN – DEFENSA I HUSTISIJA, 01.30

(Fudbal, Argentina 1)

Fudbaleri Defense i Hustisije su i dalje bez pobede u prvenstvu Argentine. Posle četiri kola u Primeri ostvarili su po dva remija i poraza, sa dva poena su na 24. poziciji na tabeli. Atletiko Tukuman je trijumf zabeležio još na početku, savladao je na premijeri Boku Juniors sa 1:0. Posle toga je međutim osvojio još dva poena. Ovo će biti prvi susret ova dva kluba posle gotovo godinu i po dana, od februara prošle godine. Defensa i Hustisija je na poslednja dva duela bila bolja od Tukumana, sa po 3:1 i 3:0.


FLUMINENSE – ATLETIKO GOJANIJENSE, 02.00

(Fudbal, Brazil 1)

Aktuelni šampion Južne Amerike, Fluminense, posle osam kola u prvenstvu Brazila ima samo jednu pobedu, odnosno šest osvojenih bodova. Na samoj granici je zone ispadanja, što je neprihvatljivo za tim za koji igraju Felipe Melo, Marselo i od nedavno Tijago Silva (još nije debitovao). Fluminense je svih šest bodova osvojio na svojoj Marakani (tri remija i jedna pobeda). Sada im u goste dolazi jedan od četiri tima koja su lošije rangirana, novi prvoligaš Atletiko Gojanijense. On je sakupio pet bodova, zanimljivo četiri kao gost.


SANTA FE – BUKARAMANGA, 02.30

(Fudbal, Kolumbija 1)

Revanš meč velikog finala kolumbijske Aperture. Domaćin Santa Fe je u obavezi da juri pobedu, pošto je pre nedelju dana izgubio na gostovanju Bukaramangi sa 1:0. Jedini pogodak na tom meču postigao je Fredi Inestroza u 69. minutu. Sada se očekuje daleko drugačija utakmica, jer Santa Fe kod kuće je mnogo opasniji tim. Poslednji poraz pred svojim navijačima doživeo je još 7. februara, i to baš od Bukaramange u ligaškom delu Aperture. Od tada je zabeležio 10 pobeda i tri remija u svim takmičenjima.


LOS ANĐELES GALAKSI – SPORTING KANZAS SITI, 04.30

(Fudbal, MLS)

Seriju od sedam uzastopnih poraza u MLS Sporting Kanzas Siti je prekinuo prošle nedelje trijumfom nad Sijetlom (2:1). U tom trijumfu je učestvovao i srpski internacionalac Nemanja Radoja, odigrao je svih 90 minuta. Noćas Radoju čekaju dueli sa Dejanom Joveljićem, najboljim strelcem Galaksija. Nekadašnji napadač Crvene zvezde i povremeni reprezentativac Srbije je postigao devet pogodaka i zabeležio tri asistencije. Galaksi je četvrti na tabeli Zapadne konferencije sa 28 bodova, duplo više od 12-plasiranog Sportinga. Ovo će im biti drugi duel u sezoni, Galaksi je u martu slavio u Kanzas Sitiju sa 3:2, iako je Sporting na poluvremenu vodio 2:0. Joveljić je bio strelac u 75. minutu za 2:2. Radoja je takođe odigrao tada čitav meč, bio je strelac prvog gola Sportinga.


tagovi

Treća smena

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara