TREĆA SMENA: Jokićev Denver u akciji, trka za drugu kartu u finalu Kupa Dijega Maradone, borba za opstanak u Brazilu

Vreme čitanja: 3min | ned. 10.01.21. | 22:58

Pogledajte koji nas to značajni sportski događaji očekuju tokom noći

ARSENAL SARANDI - HURAKAN, 23.20

Izabrane vesti

(Fudbal, Argentina, Kup Dijega Maradone)

Biće ovo praktično prijateljski meč, bez rezultatskog značaja, jer uoči poslednjih 90 minuta grupne faze oba tima su izgubila šanse za plasman u finale. Hurakan je poslednjijh sa samo jednim trijumfom, dok Arsenal uz pobedu ima i remi. Večerašnji gost je obećavajuće započeo grupnu fazu, slavljem protiv Independijentea, ali je potom nanizao tri poraza i matematički ostao bez mogućnosti da se bori za prvo mesto. Hurakan nije dobio nijedan od prethodna tri međusobna susreta. Dva su pripala ekipi iz Sarandija, dok je jedan završen remijem.

BANFILD - SAN LORENCO, 01.30

(Fudbal, Argentina, Kup Dijega Maradone)

Banfild je sve do prethodnog kola bio neporažen u grupnoj fazi, ali je doživeo neuspeh u Kordobi od Taljeresa i zagorčao sebi život pred poslednju rundu. Ipak, i dalje ima sve u svojim rukama i ukoliko večeras sačuva lidersku poziciju, zakazaće finale sa Bokom Juniors. Na tom putu mu stoji San Lorenco, tim koji nema rezultatski imperativ, pošto je porazom od Himnasije iz La Plate u prošlom kolu matematički ostao bez šansi da se plasira u finale. Na osnovu prethodna četiri međusobna duela večeras ne treba očekivati veliki broj golova, jer nijednom u pomenutom periodu nije došla igra GG, a obe ekipe upisale su po dva trijumfa.

TIGRE - DEPORTIVO RIJESTRA, 23.15

(Fudbal, Argentina, Primera Nasional)

Ni jedni ni drugi u poslednjem kolu grupne faze nemaju šansu da se domognu prvog mesta. Deportivo Rijestra je zakucan za dno tabele, sa svega tri boda i nijednom pobedom u takmičenju. Tigre je znatno bolji sa osam osvojenih bodova, ali je nanizao tri meča bez trijumfa i tako izgubio korak za rivalima, pre svih za liderom Sarmijentom. Timovi su se sastajali samo dva puta i oba duela završena su bez pobednika u regularnih 90 minuta. Rijestra je u Kupu slavila tek posle boljeg izvođenja jedanaesteraca.

ATLETIKO RAFAELA - SARMIJENTO HUNIN, 23.15

(Fudbal, Argentina, Primera Nasional)

Atletiko Rafaela sa bodom manje dočekuje prvoplasirani Sarmijento pred poslednjih 90 minuta Grupe B. Domaćin će, dakle, imati imperativ pobede, dok gostima iz Hunina "igra" i nerešen rezultat, do kojeg definitivno znaju kako se dolazi. Jer posle šest utakmica nemaju poraz i primili su samo četiri gola. Jedino trećeplasirani Defensores je više puta sačuvao svoju mrežu u grupi. Atletiko je do prethodnog kola bio lider, ali je upravo od pomenutog Defensoresa pretrpeo prvi poraz i prepustio čelo tabele. Stoga će večeras morati da slavi protiv tima koji nije dobio u poslednja četiri međusobna duela.

VASKO - BOTAFOGO, 00.30

(Fudbal, Brazil, Serija A)

Vasko je remijem u prošlom kolu konačno isplivao iz zone ispadanja. Bio je to peti osvojen bod Moreplovaca na poslednja četiri meča, što je jasan pokazatelj da se Vasko koliko-toliko stabilizovao, te u borbu za opstanak ulazi sa velikom dozom samopouzdanja. To se ipak ne može reći za Botafogo koji je poražen na devet od poslednjih deset mečeva u prvenstvu i sva je prilika da će naredne sezone igrati u Seriji B. Prethodnih pet međusobnih duela donelo je po dve pobede i jednoj i drugoj ekipi.

NJUJORK NIKS - DENVER NAGETS, 00.00

(Košarka, SAD, NBA)

Iako Nikola Jokić praktično na svakoj utakmici koketira sa tripl-dabl učinkom, Denver nije najbolje ušao u sezonu. Nagetsi posle devet odigranih mečeva imaju skor 4:5 i trenutno su na desetoj poziciji. Niksi na istom uzorku imaju pobedu više, ali bi učinak dva tima večeras mogao da bude izjednačen ili barem tradicija ukazuje na to. Denver je slavio na prethodnih pet međusobnih duela, od kojih je samo poslednji meč bio neizvestan.

MINESOTA TIMBERVULSV - SAN ANTONIO SPARS, 02.00

(Košarka, SAD, NBA)

Dva trijumfa na startu, a onda sedam vezanih poraza i Minesota se našla na dnu tabele Zapadne konferencije. U prošlom kolu protiv San Antonija bili su Timbervulvsi blizu da prekinu niz, ali su pali u produžetku. Novu priliku imaće večeras protiv istog tima, kojem je pomenuti trijumf bio treći uzastopni. Prethodna dva doila je Minesota, a dva pre toga pripala su Sparsima.


tagovi

Treća smena

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara