TREĆA SMENA: Iguain, Matuidi i drugovi traže popravni, sukob očajnika u Gojasu

Vreme čitanja: 3min | ned. 01.11.20. | 23:00

Pogledajte koji nas to značajni sportski događaji očekuju naredne noći

Izabrane vesti

(Fudbal, Ekvador 1)

U Gvajakilu, na obali Pacifika i najvećem stadionu u Ekvadoru, najtrofejniji nacionalni klub ugostiće najuspešniji klub ove južnoameričke države na internacionalnoj sceni. Idoli Astiljera protiv Kralja kupova, Barselona protiv LDU Kita. Barsa u večerašnji meč ulazi sa nešto slabijom odbranom, pošto je standardni levi bek Mario Pineida pocrveneo na prethodnom susretu sa Portovijehom. Što se tiče redova LDU-a, verovatno najveću pažnju privlači ime Kristijana Borhe, nekadašnjeg napadača Crvene zvezde, koji već neko vreme nosi dres ekipe iz glavnog grada. Borha je vodeći strelac lige sa 15 pogodaka, dok je u drugoj fazi takmičenja tri puta pogodio metu.

GOJAS - VASKO, 00.30

(Fudbal, Brazil 1)

Sukob očajnika u Gojaniji. Gojas dočekuje Vasko, u sudaru timova koji su zaboravili kako to izgleda kada se pobedi. Jedni na nju čekaju osam, drugi sedam utakmica. Obično se u ovakvim situacijama konstatuje da se ne zna ko je gori, ali ovde je to jasno. Čak i pristalicama Verdaa.Na stadionu Serinja sastaju se dva tima koja retko pobeđuju. Gojas nije osetio slast trijumfa osam puta uzastopno (pet poraza, tri remija), dok je njegov predstojeći rivala pre par dana pobedio venecuelanski Karakas, ali je pre toga vezao devet utakmica bez slavlja. Sada će dva tima sa začelja tabele Brazileiraa pokušati da okončaju crne serije u prvenstvu, a njihove duele uglavnom ne prati veliki broj golova.

KLUB AMERIKA - TIGRES, 00.30

(Fudbal, Meksiko 1)

Derbi na Asteki za proboj među četiri. Meksička Apertura samo što nije okončana, a Klub Amerika i Tigres nalaze se tik ispod crte koja garantuje plasman u četvrtfinale plej-ofa. Domaćin je bod ispred rivala, ali Žinjak i društvo su u boljoj formi. Tigres je neporažen na sedam proteklih prvenstvenih duela, dok su Očoa, Đovani Dos Santos i ekipa remizirali na tri od proteklih šest mečeva. Tradicija je na strani Amerike, koja je doživela samo jedan poraz od Tigresa na sedam minulih dvoboja

OLIMPIJA ASUNSION - SAN LORENCO, 00.30

(Fudbal, Paragvaj 1)

Najtrofejniji paragvajski klub ne bi smeo da ima problema protiv San Lorenca, iako mu je klub iz istoimenog grada u prethodnom odmeravanju snaga uštinuo dva boda. Olimpija je velikan koji redovno beleži trijumfe protiv predstojećeg rivala, a na njihovim međusobnim okršajima golovi su zagarantovani. U poslednih pet duela palo je 25 golova, dakle u proseku pet po utakmici. Samo još da naglasimo da San Lorenco nije pobedio sastav iz Asunsiona punih 20 godina.

TORONTO - INTER MAJAMI, 01.30

(Fudbal, MLS)

Iguain, Matuidi i drugovi nameračili su se na poljuljani Toronto i protiv kandskog tima žele da poprave utisak posle poraza od Dalasa, kada su rivalu dozvolili da preokrene. Domaćin se nada da će na svom BMO Fildu uspeti da prekine mini-seriju od dva poraza – prvo ga je Filadelfija uništila 5:0, a potom mu je Njujork Siti oduzeo bodove minimalcem. Gosti moraju da se paze raspucenog Pouzuela koji je zaslužan za 13 od 30 golova svoje ekipe (8 golova, 5 asistencija).

MONTREAL - ORLANDO, 01.30

(Fudbal, MLS)

Postoji samo jedna svetla tačka Montreala u poslednjih dvadesetak dana, odnosno pet utakmica. A to je trijumf protiv Inter Majamija. Sve ostalo bili su porazi. Orlando Siti je u prošlom kolu bio poprilično ubedljiv protiv Atlante čime je nagovestio da na Saputo stadion dolazi sa najvišim ambicijama. Ljubičasti žele da treći put u nizu savladaju kanadski tim kojem u prethodna dva navrata nisu dozvolili da im zatrese mrežu. Domaćin će strepeti od drugog najboljeg napada Istoka (35 golova na 20 utakmica), jer je njegova odbrana najporoznija u istočnoj konferenciji.

INDEPENDIJENTE MEDELJIN - ONSE KALDAS, 02.10

(Fudbal, Kolumbija 1)

Onse Kaldas već dve godine nije pobedio Independijente. Za to vreme tri puta bilo je nerešeno, u dva navrata slavio je klub iz Medeljina. Domaćin se nedavno oprostio od grupne faze Libertadoresa, a ne beleži zavidne rezultate u domaćem šampionatu. Iz 16 utakmica izvukao je isto toliko bodova, a gubio je tri puta u poslednja četiri duela. Onse Kaldas je siguran u gornjem delu tabele, važi za jednu od najboljih odbrana lige, a prethodno je napravio lepu uvertiru za gostovanje na stadionu Atanasio Hirardot pobedivši Jaguare iz Kordobe.



tagovi

Treća smena

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara