TREĆA SMENA: Flamengo noćas može na vrh, vrelo u Kolumbiji, Urugvaju i Čileu

Vreme čitanja: 4min | ned. 07.02.21. | 23:00

Pogledajte koji nas to značajni sportski događaji očekuju tokom noći

DEFENSOR SPORTING - PLAZA KOLONIJA, 23.15

Izabrane vesti

(Fudbal, Urugvaj 1)

Duel Defensor Sportinga i Plaza Kolonije nudi neizvesnost, jer oba tima u dosadašnjih pet rundi prvenstva Urugvaja na svom kontu imaju po pet bodova. Domaćin je bez pobede u protekla dva duela, ali je jedino slavlje ostvario protiv Penjarola. Sa druge strane, Plaza je prvi trijumf zabeležila u prošlom kolu nad Serom, dok je prethodno remizirala sa Feniksom. Plaza Kolonija je slavila na minula dva dvoboja sa Defensorom, ali je pre toga poražena na terenu Sportinga. Na sedam proteklih međusobnih susreta ovih timova nije bilo nerešenog ishoda.

UNION SAN FELIPE - MELIPILJA, 23.15

(Fudbal, Čile 2, plej-of)

Čileansko društvo najboljih dobiće noćas novog člana. Union San Felipe i Melipilja igraju revanš susret finala plej-ofa za promociju, a u boljoj situaciji pred revanš duel je domaćin, koji brani prednost 1:0 iz prvog meča. Union San Felipe je ligaški deo takmičenja završio na drugom mestu, dok je Melipilja sa pete pozicije stigla do predvorja najjačeg ranga. Tokom sezone je Union slavio jednom u gostima nad večerašnjim rivalom, dok je kod kuće remizirao.

PATRIOTAS - DEPORTIVO KALI, 00.05

(Fudbal, Kolumbija 1)

Jedan od najozbiljnijih kandidata za titulu u kolumbijskoj Aperturi Deportivo Kali može da bude zadovoljan u ranoj fazi takmičenja. Do sada je na četiri meča ostvario tri pobede i remi, koji je jedina mrlja, jer je zabeležen kod kuće protiv Envigada, jedne od trenutno najslabijih ekipa u ligi. Ipak, tim iz Kalija je pokazao da je prevazišao taj kiks pobedom u prošlom kolu na gostovanju Bojaki Čiko i sa dosta samopuzdanja ulazi u duel sa Patriotasom, koji ima samo bod iz tri utakmice.

RB BRAGANTINO - FLAMENGO, 00.30

(Fudbal, Brazil 1)

Još četiri runde preostale su do kraja sezone u brazislkoj Seriji A, i taman toliko pokušaja da Bragantino i Flamengo ostvare ambicije. Domaćin juri mesto u kvalifikacijama za Kopa Libertadores koje mu je šest bodova daleko, dok se gosti nadaju šampionskoj kruni, jer im lider Internasional beži dva boda. Bragantino mora da brine i o tome da ne izgubi ulaznicu za Kopa Sudamerikanu, jer bi potencijalni neuspeh protiv Flamenga mogao da ga istisne ispod 12. pozicije po završetku kola. Oba tima imaju jedan poraz i četiri pobede u poslednjih pet rundi, a prvi međusobni duel u sezoni završen je remijem.

NASIONAL - RIVER PLEJT, 01,45

(Fudbal, Urugvaj 1)

Jedan od simbola fudbala u Urugvaju ne blista u novoj kampanji. Posle četiri odigrane utakmice Klausure Nasional je sakupio šest bodova i nalazi se u sredini tabele. Pozitivna stvar je činjenica da još nijednom nije poražen u dosadašnjem toku šampionata, a noćas ima priliku da nastavi taj trend. U goste mu stiže River Plejt, koji ima dva boda manje i dva poraza, ali je u skorijoj prošlosti umeo da bude tvrd orah Nasionalu. Na dva od tri minula gostovanja ovom timu izvukao je remi, ali već 15 mečeva na terenu Nasionala u svim takmičenjima nije odneo pobedu.

KOBRESAL - UAČIPATO, 01.45

(Fudbal, Čile 1)

Foto-finiš u Čileu. Borba za titulu je skoro završena, ali one za pozicije u međunarodnim takmičenjima i dalje traju. Jednu od njih vode Kobresal i Uačipato, koje zanima izlazak u Kopa Sudamerikanu. Uačipato je trenutno pozicioniran na šestom mestu koje je poslednje koje garantuje plasman u drigangirano kontinentalno nadmetanje, dok je Kobresal tri boda ispod i noćas bi pobedom mogao da ga pretekne. Oba tima su slavila u protekloj rundi, a interesntno je da na 11 minulih međusobnih duela ovih rivala nijednom nije pobedio gostujući sastav.

SANTOS DE GUAPILES - SAN KARLOS, 02.00

(Fudbal, Kostarika 1)

Bitka za mesto u plej-ofu kostarikanske Klausure obećava žestoku borbu. Njen deo su i Santos de Guapiles i San Karlos, koji su sa po 10 bodova stacionirani iznad crte koja razdvaja one koji će u doigravanje za titulu i one koji okončavaju sezonu bez nade za trofejom. San Karlos je jedan od ekipa koje još nisu doživele poraz, ali je i među onima koji najčešće igraju nerešeno. Ovom timu naruku ide tradicija, jer Santos je uspeo da ga pobedi samo jednom na 10 minulih međusobnih susreta.

JAGUARES DE KORDOBA - INDEPENDIJENTE SANTA FE, 02.10

(Fudbal, Kolumbija 1)

Interesantan okršaj u gornjem domu prvenstva Kolumbije. Jaguares de Kordoba dočekuje Independijente Santa Fe, i nije u podređenom položaju. Na svom kontu domaćin ima bod prednosti, doduše uz utakmicu više. Ono što Jaguaresu nikako ne ide naruku je činjenica da protiv Santa Fea u poslednje vreme ne stoji baš najbolje, odnosno bez pobede je nad njim na osam proteklih dvoboja. Od toga je pet završeno remijem, poput prethodnog u oktobru prošle godine.


tagovi

Treća smenaJužna Amerika

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara