TREĆA SMENA: Boka na pragu argentinskog četvrtfinala u Kopa Libertadores, Santos izaziva Gremio, igra se i Sudamerikana, gradski derbi u Ekvadoru…

Vreme čitanja: 3min | sre. 09.12.20. | 23:03

Pogledajte koji nas to značajni sportski događaji očekuju tokom noći

Izabrane vesti

(Fudbal, Kopa Libertadores)

Brazilski duel u četvrtfinalu Kopa Libertadores. Prvi meč igra se u Porto Alegreu. Gremio je boljoj formi. Nije poražen na 16 vezanih utakmica u svim takmičenjima, a od toga 13 pobeda, a četiri u nizu. Santos nije dobio prethodna dva meča. Domaćin je upravo poslednji poraz doživeo od tima iz Sao Paula, pre skoro dva meseca, 11. oktobra. Na četiri od pet mečeva ova dva tima poslednjih godina došao je tip 3+.

BAIJA – DEFENSA I HUSTISIJA, 23.15

(Fudbal, Kopa Sudamerikana)

Baija ne može da se pohvali formom pred dolazak argentinske Defense, koju s klupe predvodi legendarni Gaučos Ernan Krespo, u prvom meču Kopa Sudamerikana, drugorangiranog takmičenja na tlu Južne Amerike. Tim iz Salvadora ima tri vezana poraza u brazilskoj Seriji A i sada je bliži borbi za opstanak. Defensa je u prethodnoj rundi eliminisala Vasko da Gamu, a sada želi skalp još jednog brazilskog kluba.

BLOMING – HORHE VILSTERMAN, 01.00

(Fudbal, Bolivija)

Gosti su u dobroj seriji, osvojili su sedam bodova u prethodna tri kola i trenutno su na četvtoj poziciji sa četiri boda manje od lidera Strongesta. Tri poslednje utakmica dobio je Vilsterman, a na dva poslednja meča rezultat je bio 3:0. Bloming je odličan domaćin, ima čak pet vezanih pobeda, pa neće biti lako gostima iz grada Kočabambe koji se nalazi na nadmorskoj visini od 2.550 metara.

SAO PAULO – BOTAFOGO, 01.30

(Fudbala, Brazil 1)

Lider šampionata Brazila na Morumbiju dočekuju Botafogo iz Rio de Žaneira, ekipu koja je trenutno na pretposlednjem mestu Serije A, sa pet vezanih poraza, bez trijumfa skoro dva meseca, tačnije od 11. oktobra. U prvom delu sezone Sao Paulo je pobedio Botafogo u gostima sa 2:1. Šest vezanih mečeva tima iz Rija nije pobedio izabranike trenera Fernanda Diniza. Sao Paulo u ovom šampionatu nijednom nije poražen na svom stadionu. Ima sedam pobeda i četiri remija, uz samo šest primljenih pogodaka.

BOKA JUNIORS – INTERNASIONAL, 01.30

(Fudbal, Kopa Libertadores)

Boka je blizu argentinskog četvrtfinala elitnog takmičenja Južne Amerike sa Rasingom iz Aveljeneda. U prvom meču u Porto Alegreu, tim iz Buenos Ajresa je slavio protiv Internasionala sa 1:0 golom Karlosa Teveza. Popularni Apač nije igrao za vikend u Kordobi protiv Taljeresa. Trener Ruso odmorio ga je za revanš na Bombonjeri. Internasional posrće u poslednje vreme posle odlaska argentnskog stručnjaka Eduarda Gudeta u Seltu iz Viga. Crveni nisu pobedili već osam mečeva, pa Boka ne bi trebalo da ima problema da se plasira među osam najboljih timova u Kopa Libertadores.

JUNIOR – KOKIMBO, 01.30

(Fudbal, Kopa Sudamerikana)

Juinor je u konkurenciji za trofej kako u kolumbijskoj Aperturi gde je stigao do polufinala, tako i u Kopa Sudamerikana gde u Barankilji stiže čileanski Kokimbo u prvom meču četvrtfinala. Domaćin najveće nade polaže u Migela Borhu, nekadašnjeg igrača Palmeirasa, ovogodišnje veliko pojačanje Juniora. U prethodnoj rundi ovog takmičenja Junior je izbacio Union Kaleru, takođe iz Čilea, posle boljeg izvođenja jedanaesteraca.

BARSELONA SC – GVAJAKILI SITI, 02.00

(Fudbal, Ekvador)

Gradski derbi Gvajakilija mogao bi da odluči o prvom mestu u šampionatu Ekvadora. Oba tima imaju po 22 boda, koliko i lider Emelek koji ima najbolju gol-razliku. Barselona SC nije poražena na poslednjih šest utakmica, a Gvajakili Siti na pet. Na prethodnih sedam utakmica gradskih rivala nije bio nerešenog ishoda. Barselona ima četiri trijumfa, a Siti tri.



tagovi

Treća smena

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara