TREĆA SMENA: Amerikanci blizu eliminacije sa Kopa Amerike

Vreme čitanja: 3min | pon. 01.07.24. | 23:00

Pogledajte koji nas to značajni sportski događaji očekuju tokom noći

Izabrane vesti

Ne vraća se ovako u Seriju A… Santos beleži katastrofalne rezultate u poslednjih mesec dana, ima samo jedan trijumf u prethodnih šest kola. Meč 13. kola sa Šapekoenseom zato dočekuje na šestoj poziciji, sakupio je za sada 19 bodova. Generalno, mala je razlika među brazilskim klubovima u ovom rangu. Šapekoense ima samo pet poena manje, a na granici je zone ispadanja – 16. na tabeli. Svaki meč je bitan, može da napravi ogromnu razliku. Santos i Šapekoense su se poslednji put sastali 2021. godine, kada su oba tima igrala u eliti. Santos je tada trijumfovao na oba duela, sa po 1:0 i 2:0. Igra GG nije došla nijednom na prethodnih 10 njihovih okršaja.

PALMEIRAS – KORINTIJAS, 01.00

(Fudbal, Brazil 1)

Aktuelni šampion Brazila, Palmeiras, doživeo je pre četiri dana neočekivan poraz na gostovanju Fortalezi (0:3). Tako mu je prekinuta serija od pet uzastopnih pobeda. Palmeiras ovaj meč dočekuje na četvrtoj poziciji na tabeli, s tim da su svi timovi iznad njega odigrali meč više. Flamengo je na +4, a Botafogo i Baija imaju po bod više od Zelenih. Korintijans s druge strane ima samo jednu pobedu od početka takmičenja, šest remija i pet poraza. Zbog toga je u zoni ispadanja. U februaru ove godine u šampionatu Paulista Palmeiras i Korintijans su odigrali 2:2.

BOLIVIJA – PANAMA, 03.00

(Fudbal, Kopa Amerika)

Noćas se završava takmičenje u C grupi Kopa Amerike. Bolivija je već ostala bez realne šanse da se nađe u nokaut fazi, morala bi da pobedi Panamu sa četiri ili više golova razlike, a da Amerikanci izgube od Urugvaja. U prva dva kola Bolivija je izgubila od SAD sa 2:0, a od Urugvaja sa 5:0. Panama ima još uvek realne šanse da prođe dalje, potrebno joj je samo da ubedljivo savlada Boliviju. Naime, ima tri boda, isto kao drugoplasirani SAD, dok je lider Urugvaj bezbedan sa šest poena. Panama (3:4) ima lošiju gol-razliku od Jenkija (3:2), pa u slučaju da Amerikanci savladaju Urugvaj, mora da bude barem za dva pogotka ubedljivija od rivala. Na poslednja četiri okršaja (od toga tri prijateljska) Kanaldžije su bile bolje od Bolivije, ali ne preterano ubedljivo – dvaput sa po 2:1, te po jednom sa 2:0 i 3:1.

SAD – URUGVAJ, 03.00

(Fudbal, Kopa Amerika)

Zahvaljujući gol-razlici 8:1 Urugvaj je praktično već siguran u četvrtfinalu Kopa Amerike. Ipak, da bi i definitivno osigurao neko od prva dva mesta u C grupi Urugvaju je potreban barem bod protiv domaćina. Ujedno, potencijalno bi tako eliminisao jednog od favorita za titulu. Amerikanci, kao što smo već napisali, mora da pobedi. I to što ubedljivije, da ne bi zavisio od Bolivije. U novijoj istoriji su se Jenkiji i Urugvajci sastali samo dva puta, u prijateljskim mečevima. Oba su okončana bez pobednika, 2019. je bilo 1:1, a 2022. 0:0.

------------------------------

Igraj EURO Prognozzer - osvoji svaki dan do 100.000 bez ikakvog uloga!

EUROFORIJA SE ZAHUKTAVA!

OVO JE 18 RAZLOGA ZBOG KOJIH JE MOZZART NAJBOLJI IZBOR ZA EP

------------------------------


tagovi

Treća smena

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara