Ivan Stefanović (©Napredak)
Ivan Stefanović (©Napredak)

Treća promocija Stefanovića u Napretku: U klubu sam 20 godina, pokušaću da afirmišem mlade igrače

Vreme čitanja: 2min | pet. 19.04.24. | 17:55

Popularni Peklja kao glavni trener nije upisao superligašku pobedu, ali zato jeste kao šef Mladosti, protiv koje će Čarapani igrati naredni meč

(Od dopisnika Mozzart Sporta iz Kruševca)

Ivan Stefanović je dugi niz sezona bio asistent u mnogim stručnim štabovima pod Bagdalom, predvodio i omladince Napretka, a u dva navrata sedeo je na klupi Čarapana kao glavnokomandujući. Zanimljivo, u tih 12 mečeva kao glavni trener u Kruševcu nije upisao superligašku pobedu, ali jeste kao strateg lučanske Mladosti, na čijoj je klupi, pored Napretkove, jedino i bio, a u upravo će taj tim biti prvi protivnik Čarapana u prvoj rundi plej-ofa Mozzart Bet Superlige.

Izabrane vesti

Istini za volju, Stefanović je nekoliko puta prekrajao put dvojici šefova struke Napretka, kao vršilac dužnosti glavnog trenera, a u jednoj takvoj okolnosti, pre četiri sezone, kruševački klub je slavio u Humskoj sa 3:2, nakon odlaska Predraga Rogana iz Kruševca.

Sada će imati priliku da u trećem mandatu zabeleži prvi zvanični trijumf na klupi matičnog kluba.

“Nadam se da će biti treća sreća. U suštini, nikad nisam odlazio iz kluba. Tu sam već 20 godina, samo je razlika u poslu koji obavljam. U situaciji smo da smo izborili plej-of i možemo ući u ovih sedam mečeva rasterećeno, ali i da pokušavamo da afirmišemo što više mladih igrača iz našeg omladinskog pogona. Uprava kluba je prepoznala da sam idealno rešenje za ovih sedam mečeva, hvala im. Pokušaću da opravdam poverenje kroz, nadam se, i dobre rezultate”, govori Stefanović na novoj promociji pod Bagdalom.

Superligaško iskustvo, sem u Kruševcu, sticao je još u Lučanima, u sezoni 2021/22, a ekipa Tomislava Sivića će prva na megdan Napretku u doigravanju.

“Bio sam u Lučanima šest meseci, znam ekipu, sarađavio sam sa Neškom Milanovićem, koji je godinama sportski direktor Mladosti. Imaju iskusnu, kvalitetnu ekipu, koja forsira i mlade igrače i pokazuje da to dobro radi, s obzirom da su u poslednje dve sezone imali tri odlične prodaje. Imamo par sitnih povreda u timu, pa ćemo videti da postavimo najspremniji sastav, a određenu minutažu ćemo dati sigurno i nekim igračima iz omladinske škole”, napominje Ivan Stefanović.

Meč između Mladosti i Napretka na programu je u ponedeljak od 18h.


tagovi

Ivan StefanovićNapredak KruševacMozzart Bet Superliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara