©Reuters
©Reuters

Traže se ostavke u makedonskom fudbalu, Jermenija se mora savladati

Vreme čitanja: 2min | uto. 10.09.24. | 13:36

Važan meč za selekciju Blagoja Milevskog u Skoplju

(Od dopisnika Mozzart Sporta iz Skoplja)

U fudbalu u Makedoniji ne cvetaju ruže. Posle klupskog, kolaps doživljava i reprezentativni fudbal. Pre tri godine reprezenacija je igrala na Evropskom prvenstvu, potom bila i deo baraža za Svetsko prvenstvo 2022, a sada sve ređe pobeđuje i čeka je težak test sa Jermenijom u drugom kolu Lige Nacija (20.45).

Izabrane vesti

Početak u grupi u kojoj je Makedonija veliki favorit bio je nepoželjan. Remi u Toršavnu sa Farskim Ostrvima (1:1) stvorio je veoma negativnu klimu u zemlji kada je fudbal u pitanju. Traže se ostavke od predsednika FFM-a i selektora Blagoja Milevskog, najavljuju se novi kandidati za prve ljude makedonskog fudbala, publika okreće leđa igračima...

A sve ovo je uvertira u meč sa Jermenijom koja se mora pobediti, u borbi za prvo mesto u grupi. Ovaj rival je najčešći za Makedoniji, jer su dve ekipe do sada odigrale 13 mečeva, što je rekord. U šest navrata su makedonski fudbaleri pobedili, tri puta su mečevi završeni s nerešenim rezultatom, a protivnik ima četiri pobede.

Kada je reč o zvaničnim utakmicama, Makedonija igra u užasnoj formi. U poslednjih 15 mečeva u prethodne dve godine kroz kvalifikacije za Evropsko prvenstvo i Ligu nacija reprezentacija pobedila je samo četiri – po dve nad autsajderima Maltom i Gibraltarom. Poslednji trijumf u svim takmičenjima Makedonija je imala u oktobru 2023. godine kada je u prijateljskom meču u Strumici savladala upravo Jermeniju (3:1).

Jermenski sastav koji dolazi u Skoplje se dosta promenio. Nema kapitena

Henrika Mihtarijana

, koji se povukao iz reprezentacije, a tu nije ni Tigran Barsegjan, heroj plej-ofa Slovana iz Bratislave za plasman u Ligu šampiona. Selektor Oleksandr Petrakov odlučio je da podmladi tim u Ligi nacija.

Kod Makedonijom se očekuju promene u sastavu posle razočaravajuće utakmice u Toršavnu. Ovo je saopštio i selektor


Blagoja Milevski, koji je neposredno pre meča rekao da je nezadovoljan zalaganjem nekolicine igrača iz A-selekcije. Utakmica se igra sa početkom u 20.45 na Areni „Todor Proeski” u Skoplju.

C LIGA NACIJA, 2. KOLO, GRUPA 4:

18.00: (2,10) Letonija (3,20) Farska Ostrva (3,80)

20.45: (2,00) Makedonija (3,40) Jermenija (3,90)



tagovi

Liga nacijareprezentacija MakedonijeBlagoja Milevski

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara