Transparent "Kljajo, izvini" i 500 ljubitelja fudbala dočekalo novog trenera u Novom Pazaru

Vreme čitanja: 2min | pet. 24.03.23. | 16:33

Promovisan Davor Berber, čovek koji je sa Pazarcima izborio opstanak u sezoni 2020/2021, podrška i doskorašnjem kapitenu ekipe

(Od dopisnika Mozzart Sporta iz Novog Pazara)

Dileme više nema, požar u Novom Pazaru, ne po pitanju rezultata, već kompletnog ambijenta stvorenog posle nasrtaja na kapitena Filipa Kljajića, pokušaće da ugasi Davor Berber.

Izabrane vesti

Na promociji na Atletskom stadionu našlo se više od 500 ljubitelja fudbala, a u centru pažnje bio je transparent "Kljajo, izvini".

Iako su u opticaju bili i lokalni fudbalski stručnjaci, poput Kenana Kolašinca, a posao je nuđen i Dušanu Đorđeviću, koji je zahvalio na pozivu, izbor je pao na trenera, s kojim je Novi Pazar izborio opstanak u sezoni 2020/2021.

Povratnik na obale Jošanice i Raške, svojevremeno na istoj adresi asistent Radoslavu Bataku, a potom i kormilar Plavih posle otkaza sadašnjem treneru Vojvodine, poslednji angažman imao je na Maldivima, gde se bavio ženskim fudbalom.

"Vratio sam se na mesto uspeha. Drago mi je da su ljudi prepoznali moj tadašnji rad. Došli smo u situaciju da pričamo o borbi za izlazak u Evropu. Smatram da ova grupa igrača ima kvalitet za kontinuitet dobrih rezultata, nadam se da od njih mogu da izvučem maksimum", u optimističkom tonu nastupio je Berber.

Prokomentarisao je i trenutni momenat u klubu.

"Mi smo sportisti, koncentrisani smo na teren. Na sastanku sa igračima uverio sam se da su spremni da 'grizu' i dalje, do istorijskog uspeha i plasmana na evroscenu", kaže Berber.

I sada, kao i te sezone 2020/21, u Pazaru su Numan Kurdić, Vahid Zimonjić, Danko Kiković, Bojica Nikčević, Miloš Mijić, kao i u to vreme golobradi Almin Kahrimanović i trenutno povređeni Semir Alić. Iz boravka u Nišu zna Nenada Gavrića i Petra Đuričkovića.

Nema sumnje da ga u predstojećih deset kola, tri do kraja regularnog dela sezone i sedam u plej-ofu, očekuje dosta posla, sigurno mnogo kompleksnijeg nego što je bio slučaj na Maldivima. U radu će mu pomagati prvi asistent Semir Hadžibulić, u vreme Berberovog prvog mandata još uvek aktivan u plavo-belom dresu, kao i kondicioni iz omladinskog pogona Armin Zećirović.

Ono što klasiću Saše Ilića iz Partizanove genetacije '77 daje vetar u leđa je sećanje na rezulate ostvarane pre dve godine. Berber je tada preuzeo vođenje Plavih sa 14. pozicije na tabeli, da bi na kraju završio kao 12. Sedeo je na klupi na 15 utakmica, sa skorom od 25 bodova. Opstanak ovog puta ne dolazi u pitanje, s obzirom da je obezbeđen plej-of.

Berber je tokom karijere radio i kao klupski i reprezentativni trener u Bangladešu, Mongoliji, Bahreinu, Indiji, Omanu i Hong Kongu.



tagovi

Davor Berber

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara