"Ager i Benitez"
"Ager i Benitez"

TRANSFERI (9. avgust): Fiorentina menja Kvadrada Čelsijevim Marinom, Ager i Benitez ponovo zajedno?

Vreme čitanja: 11min | sub. 09.08.14. | 23:20

Pogledajte šta se danas dešavalo na svetskim fudbalskim pijacama

Ager i BenitezMarko Marin ipak neće dobiti pravu šansu na Stamford Bridžu, to je i bilo očekivano, a on će krenuti putem Lukakua i De Brujna pa će pronaći novi klub. Skoro je sigurno da će to biti Fiorentina jer je italijanski klub u završnoj fazi pregovora sa Plavcima, i upravo bi Nemac mogao da bude zamena za Kvadrada.
--------------------------------------------------------------------------
Štoper Liverpula Danijel Ager želi da napusti klub, a izgleda da bi mogao kod starog šefa Rafe Beniteza. Napolitancima treba štoper, a Danac nema puno opcija pošto je Vermalen pojačao Barsu sa kojom se i on dovodio u vezu. 
---------------------------------------------------------------------

Ovo je i bila poslednja vest za večeras. Glavna vest dana je prelazak Filipa Kostića u Štutgart, gledano iz našeg ugla. Ipak, na svetskom nivou to je prelazak Dijega Lopeza u Milan, a blizu je i transfer Vermalena u Barselonu
 

Izabrane vesti

23.09 - Sporting iz Lisabona je doveo 20-godišnjeg levog beka Džonatana Silvu iz Estudijantesa. Mladi fudbaler u četvorogodišnjem ugovoru ima izlaznu klauzulu koja iznosi 45.000.000 evra. 

22.57 - Filip Kostić je predstavljen u Štutgartu.

22.37 - Napoli ima još jednu opciju za štopersku poziciju posle neminovnog odlaksa Federika Fernandeza u Svonsi – u pitanju je Danijel Ager, a Rafael Benitez je već sarađivao sa Dancem u Liverpulu, pa bi mogao da ponovi ono što je uradio sa Reinom prošle sezone. Kako je Vermalen pojačao Barselonu štoper Crvenih nema puno opcija za nastavak karijere, pa je vrlo moguće da pojača klub sa San Paola. 

22.25 - Fiorentian je u završnoj fazi pregovora sa Čelsijem oko angažovanja veziste Marka Marina. Nemac je prošle sezone igrao za Sevilju na pozajmici, a on će biti još jedan u nizu igrača londonskog kluba koji će napustiti Stamford Bridž a da nije dobio pravu šansu. 

22.19 - Nekada veliki talenat grčkog fudbala Sortiris Ninis bi mogao da se vrati u domovinu jer se za njega interesuju Asteras Tripoli i Atromitos. Vezista će napustiti Parmu, a ako odbije da se vrati u Grčku najverovatnije će pojačati neki tim iz Serije B.

22.03 - Torino ima nekoliko meta za zamenu Ćira Imobilea, a jedna od njih je i fudbaler Sampdorije Stefano Okaka.

21.42 - Trener Sanderlenda Gustavo Pojet je posle meča sa Udinezeom italijanskim medijima najavio da će Crne mačke u sledećoj nedelji dovesti tri ili četiri igrača. 

21.29 - Trener Aston Vile Pol Lambert je rekao da klub nije dobio nijednu ponudu za Rona Vlara i da očekuje da štoper i sledeće sezone bude u ekipi.

21.13 - Groningen je na svom zvaničnom sajtu potvrdio da je Filip Kostić novi igrač Štutgarta. Klub je u saopštenju naveo da je srpski igrač plaćen 6.000.000 evra, a da Holanđani mogu da zarade još milion na osnovu bonusa, i da će 15% novca od sledećeg transfera Kostića otići na stadion Euroborg.

21.10 - Agent veziste Šahtjora iz Donjecka Fernanda Horhe Mačado je rekao da njegov klijent neće promeniti sredinu u ovom prelaznom roku jer je neverovatno važan ukrajinskom klubu.

20.58 - Totenhem želi da dovede nigerijskog krilnog igrača Trenčina Mosesa Simona koji je procenjen na 2.000.000 funti.

Kostas Manolas

20.50 - Svonsi je blizu finalizacije transfera Federika Fernandeza iz Napolija za 10.000.000 evra, a italijanski klub će taj novac iskoristiti da Romi otme Kostasa Manolasa za kojeg Olimpijakos traži 15 miliona evra. Fernandez će u Velsu imati duplo veću platu nego na San Paolu.

20.43 - Predsednik Đenove Enriko Preciosi je potvrdio da će Matija Perin ostati u klubu i sledeće godine, osim ako neko ne ponudi „suludu“ sumu. On je dodao da Milan nema uslova da uradi tako nešto.

20.22 - Fabijano Santakroče bi mogao da napusti Italiju pošto pregovara sa mađarskim Honvedom. On je trenutno igrač Parme, a prošlu sezonu je proveo na pozajmici u Padovi. 

19.58 - Vest Hem će ponovo pokušati da dovede Pedra Obijanga (22) iz Sampdoreije. Bivši igrač Atletiko Madrida bi mogao da napusti Đenovu za 9.000.000 evra, ali vlasnik italijanskog kluba želi da ga zadrži u ekipi još jednu godinu. 

19.40 - ZVANIČNO: Tomas Vermalen je novi igrač Barselone. Opširnije OVDE.

19.29 - Čelnik Kristal Palasa Stiv Paris je demantovao glasine da će se Andrju Džonson vrati na Selhurst Park. Napadač je branio boje ovog kluba od 2002. do 2006. godine. 

19.10 - ZVANIČNO: Golman Fulama Martin Stekenleburg će sledeću sezonu provesti na pozajmicu u Monaku, potvrdio je francuski klub.

19.05 - Hanover je blizu finalizacije transfera beka Gazijentepspora Marijusa Stankevičijusa

18.56 - Uprava Torina će pokušati da nadomesti odlazak Ćire Imobilea dovođenjem urugvajskog napadača Palerma Abela Ernandeza (24). 

Memfis Depaj

18.43 - Trener PSV-a Filip Koku je odbacio mogućnost da Memfis Depaj ovog leta pojača Totenhem, ili neku drugu ekipu.
„Nema šanse da Memfis ode, on neće pojačati Spurse, a ni neki drugi klub. Mi ustvari pregovaramo sa njim o produžetku saradnje“, rekao je Koku

18.34 - Predsednik Fiorentine Andrea Dela Vale je priznao da će Huan Kvadrado napustiti ekipu ovog leta.
„Sastao sam se sa Huanom Kvadradom danas i on mi je tražio da ode. Rekao sam mu da ostane još jednu godinu, ali nisam optimističan. Dečko želi da ide“, rekao je Dela Vale

18.23 - ZVANIČNO: Dijego Kontento je novi levi bek Bordoa. Defanzivac je celu karijeru proveo u minhenskom Bajernu.

18.11 - Svonsi sprema ponudu za defanzivca Nice Timotija Kolodžiješaka, Labudovima treba levi bek pošto je Ben Dejvis ovog leta pojačao Totenhem, ali će imati konkurenciju u vidu Bordoa i Sent Etjena.

Fudbaler neće biti u ekipi za večerašnju utakmicu Nice jer njegov trener misli da su spekulacije uticale na njegovu koncentraciju.

18.02 - Džonatan de Guzman je želja KPR-a, a Viljareal bi mogao da proda vezistu za 9.000.000 evra.

17.53 - Aleksandre Pato je odbacio povratak u Italiju i rekao da će ostati u Sao Paolu.
„Imam ugovor do 2015. godine i želim da ostanem ovde i osvajam troffeje“, rekao je napadač. 

Samjuel Eto

17.42 - Sportski direktor Ajaksa Mark Overmars je otkrio da postoji velika šansa da Semjuel Eto pređe u Ajaks i da je već uspostavljen kontakt sa napadačem.
„Delovalo je kao da je Semjuel ima glad da igra za Ajaks. On je fizički spreman i ima veliku želju da ponovo uspe. Ne želimo da blokiramo proces razvoja naših talenata kao što su Milik i Živković, ali ako je moguće da dovedemo napadače svetske klase kakav je Eto – onda zašto da ne? To bi bilo fantastično“, rekao je Overmars.

17.16 - Trabzon sklapa moćan tim! Posle Kevina Konstanta, Oskara Kardoza i gomile turskih igrača na obalu Crnog mora stiže i Kolo Ture. Barem ako je za verovati turskim medijima koji pišu da je Liverpul prihvatio ponudu Trabzona od dva miliona evra za 33-godišnjeg defanzivca. Posle vrlo loše sezone na Enfildu sasvim očekivana odluka Redsa. Ali, Super lig nije Premijer liga, pa se čini da Trabzon ozbiljno planira da napad na titulu šampiona.

16.57 - Aleksandar Mitrović se dobro kotira širom Evrope, sada je i Borusija Mehengladbah zainteresovana.

16.48 - Vest koja je povezana sa transferima, Džek Rodvel je savetovao mlade igrače da dobro razmisle pre nego što pređu u Mančester Siti.

16.15 - Čiko Flores ne menja samo klub, nego i kontinent. Dosadašnji štoper Svonsija dogovorio je saradnju sa katarskom Lekvijom, prebogatim klubom na čijoj klupi sedi Mihael Laudrup, njegov nekadašnji trener u Premijer ligi.

16.06 - Ćićarito Ernandez je sve bliži Italji. Samo, njegov novi klub neće biti Inter, već Juventus, prenose mediji sa Apenina. Doduše, nema potvrde ove vesti.

15.54 - Milan je rešio baš da se ozbiljno pojača. Posle Dijega Lopeza, Rosoneri su doveli i Pabla Armera. Nekadašnji levi spoljni Udinezea i Napolija prešao je na stadion San Siro. Njegov agent je izjavio da je odbio nekoliko ponuda premijerligaških klubova i da je srećan što dolazi u ekipu Pipa Inzagija. Lekarski pregledi kolubijskog reprezentativca zakazani su za ponedeljak.

15.50 - Baš kao što je najavljeno, Ibrahim Afelaj je doputovao u Atinu i do kraja dana postaće fudbaler Olimpijakosa, pošto Barselona više ne računa na njega.

15.29 - Ovo je dan kad PSV produžava ugovore. Posle Raia Vlota, Filipsovci su dogovorili i ostanak napadača Jirgena Lokadije od 2019. godine

Rafael van der Vart

15.18 - Dobra vest za navijače Hamburgera: Rafael van der Vart ostaje kapiten nemačkog kluba čime su otklonjene špekulacije da bi tokom leta mogao da napusti najveću nemačku luku. Van der Vart je imao mogućnost da se vrati u Ajaks, ali je to odbio.

15.12 - Zvanično: Nekadašnji vezista Rubina Bibras Natho novo je fudbaler moskovskog CSKA.

15.00 - Sećate li se Liroja Lite? Bivši đak Čelsijeve akademije i nekadašnji napadač Redinga, Midlsbroa i Svonsija, potpisao je jednogodišnji ugovor sa Barnslijem, članom Lige 1.

14.53 - Liverpul je rešio pitanje desnog beka, zaoštrivši konkurenciju Glenu Džonsonu angažovanjem Havijera Mankilja na pozajmicu iz Atletiko Madrida, a sad se sprema da pojača i levu stranu odbrane. I to opet iz Španije. Iako Alberto Moreno dugo figurira kao meta Crvenih, poslednji izveštaji kažu da će njegov transfer biti realizovan najranije u sredu. Razlog za ovakvu konstataciju je činjenica da uprava Sevilje želi da zadrži Morena bar za još jednu utakmicu i to onu protiv Real Madrida, za trofej Superkupa Evrope.  Taj susret zakazan je za utorak u Kardifu, posle čega će, kažu engleski mediji, Moreno produžiti za Enfild i postati osmo pojačanje ekipe Brendana Rodžersa ovog leta.

14.33 - Talentovani ofanzivni vezista Rai Vlot produžio je ugovor sa PSV-om do juna 2019.

14.15 - Prošle godine Monako je sjajno sarađivao sa Portom, a ove sa Benfikom. Za razliku od minulog leta, kad su sa stadiona Dragao stigli Žoao Mutinjo i Hames Rodrigez, sad su Kneževi od kluba iz Lisabona na jednogodišnju pozajmicu doveli ofanzivnog vezistu Bernanda Silvu. On ima 19 godina i minule sezone je odigrao 38 mečeva za B tim Benfike.

Ole Gunar Solskjer

14.01 - Gari Medel je sve završio sa Interom, samo se čeka zvanična objava transferas.
U suštini, sve je dogovoreno, uskoro ćemo sve obelodaniti“, najavio je prelazak Čileanca na Meacu Ole Gunar Solskjer, trener Kardifa.

13.42 - Izgleda da se iskomplikovao najavljeni transfer Zakarija Bakalija u Atletiko Madrid. Mada su Španci dogovorili sve uslove sa PSV-om, izveštaji kažu da je igrač tražio obavezno mesto u startnih 11, a to Dijego Simeone ne može da mu obeća. Belgijancu se ne ide na pozajmicu, pa je posao sad u pat poziciji.

13.25 - Holandski vezista Ibrahim Afelaj dobio je dozvolu rukovodstva Barselone da napusti Nou Kamp. Njegova naredna destinacija trebalo bi da bude Olimpijakos.

13.16 - Mančester Siti je potvrdio da je Bruno Zukulini i zavnično igrač engleskog kluba. Argentinac je stigao iz Rasinga, a oduševio je trenera Pelegrinija na nedavnoj turneji po SAD.

13.05 - Prema informacijama katalonskih medija, Tomas Vermalen je doputovao u Barselonu, gde bi do kraja vikenda trebalo da završi transfer iz Arsenala na stadion Nou Kamp.

12.53 - Gotov posao: Prvi čovek Milana Adrijano Galijani potvrdio je da su Rosoneri angažovali doskorašnjeg golmana Real Madrida Dijega Lopeza. Iako je bila najavljena pozajmica, on će, ipak, potpisati ugovor do leta 2018. Lekarski pregledi su zakazani za ponedeljak.

12.41 - Monako nastavlja pregovore sa Aleksom Tešeirom i Dugalsom Kostom, Brazilcima iz Šahtjora, koji nemaju nameru da se vraćaju u Donjeck zbog ratnog stanja u Ukrajini.

Dijego Kontento

12.28 - Valensija je ušla u pregovore sa levim bekom Bordoa, Lukasom Orbanom. Argentinac ima 25 godina i košta tri i po miliona evra, a Francuzi žele da ga prodaju pošto su dogovorili dolazak Kontenta iz Bajerna.

12.13 – Nije se dokazao u Premijer ligi, pa bi brzo mogao nazad u Španiju. Samo ne u Valensiju, nego u Atletiko Madrid. Uprava Jorgandžija počela je pregovore sa Totenhemom povodom angažmana Roberta Soldada, uz napomenu da napadača želi najpre na pozajmicu.

12.10 – Fiorentina se sprema da proda Huana Kvadarda, ali je Vićenco Montela već naciljao dvojicu vezista koje želi da angažuje od novca koji će dobiti prodajom Kolumbijca. Reč je Anderu Ituraspeu (25) iz Atletik Bilbaoa i Tomasu Pini Isli (27) iz Viljareala

12.07 – Torino je objavio da je iz Boke juniors doveo vezistu Huana Manuela Sančeza Mina (24).

12.02Tulant Džaka ide u Fulam. Iako su mu ostale još dve godine ugovora sa Bazelom, švajcarski defanzivac se dogovorio sa Englezima i narednih dana ovaj transfer bi trebalo da bude ozvaničen.

11.58 - Kao što je najavljeno, Ali Sisoko je novi fudbaler Aston Vile.

11.52 - Njukasl je završio još dva posla. Na Sent Džejms park stigli su golman Karl Darlou i defanzivac Džamal Laskeles, obojica iz Notingem Foresta.

11.40 - Ovaj dan će, izgleda, proteći u znaku golmana, pošto je Monako angažovao Martina Stekelenburga iz Fulama. Jedina je nepoznanica pod kojim uslovima, jer jedni tvrde da će narednih godinu dana Holanđanin brani u Kneževini, kao pozajmljen igrač, dopk ugledni Lekip ističe da je reč o trogodišnjem ugovoru.

11.17 - Posle Gracijana Pelea, Dušana Tadića i Safira Tajdera, Sautempton ne ja dobrom putu da kupi još jednog igrača, posle masovne rasprodaje tima. Kako prenose engleski mediji, novi golman Svetaca biće Frejzer Forster, doskorašnji čuvar mreže Seltika. On je već doputovao u Englesku na lekarske preglede, a na račun škotskog kluba će leći deset miliona funti na ime obeštećenja.

11.11 - Dijego Lopez definitivno napušta Real Madrid, a do kraja dana trebalo bi da postane novi golman Milana. Ta mogućnost dugo se pominjala, ali je postala realna pošto je njegov menadžer Manuel Garsija Kjuilon otputovao u Italiju, gde će sa gazdom Rosonera ugovriti uslove saradnje za svog štićenika. Gazeta delo sport prenosi da je reč o jednogodišnjoj pozajmici, tokom koje će Milan prihvatiti obavezu da na račun Lopeza prebaci ukupnu platu od dva i po miliona evra.

11.07 - Da li to Luj van Gal sprema džokera za kraj? Ako je verovati pisanju holandskih medija, bliskih njihovom doskorašnjem selektoru, novi trener Mančester juanjteda ustremio se ka Anhelu Di Mariji. Navodno je spreman da za vezistu Reala plati 70 miliona evra obeštećenja. Podsećamo da se Argentinac dugo pominjao kao budući novajlija Pari Sen Žermena, ali ponuda od 60 miliona evra nije bila dovoljna za kriterijume Florentina Pereza. Opet, deset miliona više, uz činjenicu da sun a Santjago Bernabeu stigli Hames Rodrigez i Toni Kros mogli bi da približe Di Mariju Old Trafordu…

11.03 - Morgan Amalfitano će biti novi fudbaler Vest Hema. Doskorašnji vezista Marselja je minulu sezonu proveo u Vest Bromvič Albionu, gde je skrenuo pažnju Čekićara, koje će za njegov transfer izdvojiti dva i po miliona evra. Amalfitana je želeo da dovede i Hari Rednap u Kvins Park Rendžers, ali je Francuz, ipak, izabrao da karijeru nastavi na Apton parku.

Dijego Kontento10.59 - Velike su šanse da se levi bek Bajerna Dijego Kontento do kraja dana preseli na jednogodišnju pozajmicu u Bordo. Klubovi su se praktično dogovorili, ostale su samo formalnosti.

10.51 - Desni bek Pari Sen Žermena Gregori van der Vil će najverovatnije ostati u Parizu. Njegov agent Mino Raiola potvrdio je medijima u Francuskoj da će Holanđanin uskoro početi pregovore oko nastavka saradnje.

10.45 - Za početak jedna vest iz Engleske: Ali Sisoko je prošao lekarske preglede i uskoro bi trebalo da potpiše četvorogodišnji ugovor sa Aston Vilom. Valensija će na ime obeštećenja dobiti dva i po miliona evra.

------------------------------------------------------------------------------------

Dobro jutro i dobro došli na još jedan dnevni blog MOZZART Sporta posvećen dešavanjima u prelaznom roku. Sve što se juče dešavalo na fudbalskoj pijaci možete pronaći OVDE, a sve informacije vezane za prelazni rok koji traje od prvog jula imate i na našem SPECIJALU.

(FOTO: Action images)

 

 


tagovi

Dijego Lopeztransferi2014Frejzer ForsterAnhel Di Marija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara