""
""

TRANSFERI (31. jul): Gvardiola tera Mandžukića iz Bajerna, Murinjo i Anćeloti čekaju u redu! Kardif pazario u Totenhemu za devet miliona evra

Vreme čitanja: 7min | sre. 31.07.13. | 19:22

Uz MOZZART Sport iz minuta u minut pratitet dešavanja na svetskoj fudbalskoj pijaci

TO BI BILO SVE ZA DANAS. S NOVIM INFORMACIJAMA JAVIĆEMO SE UJUTRU.

Izabrane vesti

22.10 - E, to se zove ljubav prema klubu! Jakub Blaščikovski je u nedavnom intervjuu za poljski Przeglad Sport rekao da nikada ne bi moga da dres Dortmunda zameni opremom Mančester Sitija.
“U mom srcu Dortmund jednostavno ima mnogo veću prednost od Mančester Sitija. Imamo sjajan tim, fantastičnog trenera, neverovatne navijače i veoma blistavu budućnost ispred nas. U Dortmundu moja porodica i ja imamo sve što nam je potrebno. Ne moram da jurim druge klubove da mi pruži ono što mi Dortmund već daje“, rekao je popularni Kuba.

21.44 Predsednik Liona Žan Mišel Ulas rekao je za francuske medije da će situacija vezana za Bafetimbija Gomisa morati da se reši što pre.
“Moramo uskoro da pronađemo rešenje vezano za trenutnu situaciju Gomisa. Danas se sve vrti oko novca. Nedavno smo postigli dogovor sa Njukaslom, ali i Marselj ima opciju da ga dovede“, rekao je prvi čovek Lavova.

21.15 - Mančester junajted poslao i treću ponudu za Seska Fabregasa – 40 miliona funti! Prethodne dve (25 i 30 miliona) je Barselona glat odbila, a da li će Sandro Rosel ostati imun na ovako izdašnu ponudu Đavola, ostaje da vidimo.

20.58 - Geret Bejl večeras napustio trening centar Totenhema posle petočasovnog sastanka sa trenerom Viljas Boasom, na kome je Portugalcu saopštio da hoće da pređe u Real.

20.52 - Štoper Totenhema Stiven Kolker, koji je prošle sezone igrao na pozajmici u Svonsiju novo je pojačanje Kardifa. Britanski mediji pišu da su Velšani platili devet miliona evra na ime obeštećenja.

19.22 - Rumunski stručnjak Dorinel Munteanu novi je trener ruskog Kubanja. On će na klupi ovog kluba zameniti Leonida Kučuka, koji je preuzeo moskovsku Lokomotivu.

19.01 - Da li će popularni tri ŠA-BA-NI u narednoj sezoni ostati bez M'Baje Nijanga? Kako piše italijanska Gazeta Đenoa želi 19-godišnjeg napadača Rosonera.
“Ovo je mesec u kojem želimo da dovedemo igrače za narednu sezonu. Voleli bismo da od Milana pozajmimo Nijanga, on nam je jako interesantan“, rekao je sportski direktor Đenove, Danijele Deli Kari.

18.33 - Inter na stolu ima dve ponude za Ezekijela Skelota, jednu iz Verone, odakle se interesuje Kjevo, a drugu iz Španije, gde je Levante pokazao veliko interesovanje za 24-godišnjeg krilnog napadača. U ovom trenutku ekipa iz Valensije je mnogo bliža konačnom dogovoru, s obzirom da šalje konkretniju i jaču ponudu.

18.09 - Malaga je zvanično objavila dolazak Bartolomeja Pavlovskog. Reč je o napadaču Viđeva iz Lođa, koji je stigao na La Rosaledu na jednogodišnju pozajmicu, uz opciju da se narednog leta klupovi dogovore o otkupu ugovora. Pavlovski je mladi reprezentativac Poljske.

17.01 - Iako ostrvski mediji već duže vreme pišu o odlasku Asmira Begovića iz Stouka, to se najverovatnije neće ni desiti. Bez obzira na činjenicu da postoji otvoreno interesovanje Arsenala, Liverpula i Mančester junajteda, reprezentativac BiH bi najradije ostao tu gde jeste.
“Uvek sam se trudio da budem fokusiran na svoj posao i da ne razmišljam o raznoraznim spoljnim faktorima. U fudbalu je nemoguće predvideti kako će se stvari odvijati, ali što se mene tiče ja sam našao svoju sredinu, u kojoj sam presrećan. Najviše bih voleo da ostanem u Stouku, uopšte ne tražim drugi klub. Svoju budućnost posvećujem ovom klubu“, rekao je Begović.

Ipak, Begović neće imati tako lak posao da zadrži mesto standardnog čuvara mreže, pošto je Stouk nedavno kaparisao talentovanog Džeka Batlenda.

16.45 - U narednoj sezoni za Marija Mandžukića neće biti mesta u timu Bajerna! Pep Gvardiola bi vrlo rado voleo da hrvatski reprezentativac napusti klub, a novonastalu situaciju mogli bi da iskoriste Karlo Anćeloti i Žoze Murinjo. Prema pisanju italijanskog Kalčomerkata, Real Madrid i Čelsi su ozbiljno zagrizli za centarfora prvaka Evrope, koji je prošle sezone postigao 22 pogotka.

16.14 - Bivši fudbaler Njukasla, Vest Hema, Ipsviča, KPR i Mildzbroa, Kijeron Dajer (34), objavio je da će okačiti kopačke o klin posle 17 godina duge karijere. Bivši reprezentativac Engleske odlučio se za ovaj potez nakon što je uprava Midlzbroa raskinula ugovor sa njim.
“Gotovo je. Odlučio sam da je tako i to je to. Ne želim više da menjam sredinu. U ovom trenutku samo hoću da provodim vreme sa svojom decom“, rekao je Dajer.

15.40 - Džon Utaka je napustio Monpelje i pojačao redove Sivaspora, koji je minulu sezonu u Turskoj završio na 12. mestu. Nigerijski napadač potpisao je dvogodišnji ugovor i stavio se na raspolaganje novom treneru Robertu Karlosu

15.30 - Ništa od dogovora Hamburga i Evertona za Nikicu Jelavića. Iako je bundesligaš nudio oko 7 miliona evra za reprezentativca Hrvatske, uprava Karamela je odlučila da zatraži još novca, a dalji tok pregovora je propao, jer klubovi kasnije nisu uspeli da nađu zajednički jezik.

15.13 - Izgleda da je brazilski vezista Vilijan brzo zažalio što je napustio Šahtjor i prešao u Anži.
„Proveo sam godinu dana bezuspešno pokušavajući na napustim Šahtjor. Imao sam ponude vodećih klubova iz Engleske, ali Ukrajinci su ih sve odbili. Gledali su samo kako da me dobro prodaju, a jedini koji je hteo da plati bio je Anži. Zadovoljan sam u Mahačkali, međutim, imam veliku želju da igram u top klubovima Evrope, jer samo tako mogu da dođem do dresa Brazila“, požalio se Vilijan.  

14. 39 - Italijani i dalje vide Aleksandra Kolarova u Juventusu. Srpski reprezentativac će najverovatnije biti rezerva Gaelu Klišiju, pa će u tom slučaju selidba biti logično rešenje.
„Želim da ostanem ovde i uverim trenera Pelegrinija u svoje kvalitete. Ukoliko za mene ne bude bilo mesta u timu, naravno da ću razmotriti šta mi je činiti. Bilo mi je lepo dok sam igrao u Italiji i mogu da kažem da mi se sviđa stil igre u Seriji A“, bacio je udicu Kolarov

14.21 - Inter je blizu dovođenja na pozajmicu klinca Čelsija Valasa, ali Žoze Murinjo ne želi da dozvoli italijanskom klubu opciju da talentovanog beka kupi na kraju sezone. Brazilac je zadovoljio na pripremama u Aziji, međutim, nastao je problem sa radnom dozvolom, tako da mu sledi odlazak u novu sredinu, gde će skupljati iskustvo   

13.38 – Da li se Džoi Barton vraća na Ostrvo. Kontroverzni engleski fudbaler, koji je prošlu sezonu igrao za Olimpik iz Marseja kao pozajmljen igrač KPR, na putu je da se preseli na Gudison park u redove Evertona.
“Pričao sam sa Robertom Martinezom u vezi Džoija. Rekao sam mu da bi on želeo da se priključi Evertonu i da je spreman da se odrekne određenog novca samo zbog Karamela”, rekao je Vili Mekej, menadžer Bartona.  
Barton13.20 - Bliži se kraj sage. Roberto Soldado je na pragu Totenhema, koji je prema izveštajima brojnih španskih listova, uspeo da ubedi upravu Valensije da se za 30 miliona evra odrekne rasnog golgetera. Polovina od te sume će odmah leći na račun Slepih miševa, a preostalih 15 miliona u ratama koje tek treba da se definišu.

13.00 - Aleksandar Kolarov raspršio nade navijača Juventusa, koji su se nadali da će srpski reprezentativac stići u Torino.
"Srećan sam u Mančester Sitiju i učiniću sve da Manuelu Pelegriniju dokažem da imam kvalitet za ovaj tim".

12.27 - Napadača CSKA iz Moskve Keisuke Honda (27) pristao je da smanji platu kako bi realizovao transfer u Milan. Armejci nisu želeli da smanje obeštećenje sa pet miliona na tri, uprkos tome što Japancu ugovor ističe u decembru ove godine, pa je on sam odlučio da mu plata umesto 2,5 miliona godišnje bude 1,8 miliona evra.     

12.13 - Bordo je i zvanično objavio da je doveo defanzivca Lukasa Orbana. Argentinac je prošle sezone nosio dres meksičkog Tigrea, a za Žirondince je potpisao ugovor na četiri godine 

12.00 - Prema informacijama Skaj Italije predstavnici Intera upravo pregovaraju o dovođenju Luiza Gustava iz minhenskog Bajerna. Bavarci traže 18 miliona evra za 26-godišnjeg Brazilca.

11.30 - Liverpul je dogovorio dolazak Lorenca Melgareha iz Benfike. U pitanju je jednogodišnja pozajmica sa opcijom da se ugovor otkupi za 10 miliona evra.

11.09 - Luka Milivojević je zamenio Lukasa Bilju u Anderlehtu, a Aleksandar Mitrović je najbliži da postane naslednik Diumersija Mbokanija i Milana Jovanovića.
"Mitrović je profil igrača koji nam je potreban. Snažan, sa dobrim osećajem za gol, koji zna da se nađe na pravom mestu u pravo vreme", rekao je direktor Anderlehta Herman van Holsbek, koji ima na oku i Usamu Asaidija iz Liverpula. 

11.00 - Korijere delo Sport piše da je Mančester junajted u Torino poslao ponudu od 30 miliona evra za Klaudija Markizija.

10.49 - Milan je donekle popunio rupu u odbrani angažovanjem Matijasa Silvestrea, ali izgleda da će uskoro pasti kupovina još jednog štopera. Adrijano Galijani smatra da je treneru Masimilijanu Alegriju potreban još jedan idealan defanzivac. 
Bejl10.32 - Real iz Madrida je krenuo u novu ofanzivu na Gereta Bejla, a u Totenhemu su spremni i na trampu. Navodno, menadžer Pevaca Andre Viljaš-Boaš ne krije da bi voleo da u transfer Velšanina bude uključen i Luka Modrić u vidu trampe. Hrvat je stigao prošlog leta u Madrid za 30 miliona evra, ali nije impresionirao na Santjago Bernabeuu.    

10.19Dejli Miror, odnosno novinar Dejvid Medok koji ima dobre kontakte na Enfild Roudu, piše da je Liverpul spreman da proda Luisa Suareza Arsenalu, ali za 55 miliona funti. Tobdžije su do sada ponudile 40 miliona, koliko je iznosila klauzula, plus jednu funtu preko, što je samo naljutilo Crvene. Da li je Arsenal konačno odlučio da izvadi zmiju iz džepa i otvori se jednom za veliko pojačanje?
SuarezUkoliko ste nešto propustili, a vezano je za jučerašnja dešavanja na tržištu, informacije potražite OVDE.

Poštovani posetioci MOZZART Sport, dobro juto vam želi redakcija portala. Dobrodošli na još jedno celodnevno druženje, u kojem ćemo ispratiti sva dešavanja na svetskoj fudbalskoj pijaci SPECIJALU.

(FOTO: Action images)


tagovi

Transferi 2013

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara