TRANSFERI - sreda, 21. avgust

Vreme čitanja: 10min | sre. 21.08.19. | 23:00

Iz minuta u minut pratite dešavanja na fudbalskoj pijaci...

NAJVAŽNIJE VESTI DANA

Frank Riberi predstavljen u Firenci. Opširnije OVDE
Najnovija ponuda Barselona za Nejmara. Opširnije OVDE
Andriju Živkovića
hoće Ren. Opširnije OVDE.
Kakve su šanse da Bane Ivanović dođe u Crvenu zvezdu? Opširnije OVDE.
- Realova meta je Mark Roka! Opširnije OVDE.
- Vanda Nara u četvrtak na pregovorima s Napolijem? Opširnije OVDE.
- Lion ne pušta Musu Dembelea u Juventus. Opširnije OVDE.

Izabrane vesti


- To je to za večeras, odjavljujemo se i zakazujemo novi susret ujutru između 10 i 11 časova. Laku noć. 

23.35 BOMBA: Vest za kraj večeri, kojom ćemo se baviti ujutru: Kejlor Navas zvanično podneo zahtev za odlazak iz Reala! Kostarikanac ne želi više da bude u senci Tiba Kurtoe i želi bitniju ulogu, ma gde igrao. Obiće se Realu ovakav tretman prema čoveku koji je takođe imao ogroman značaj u osvajanju tri uzastopne evropske krune.

23.20 - Iskusni rumunski golman Siprijan Tatarušanu odlučio je da napusti Lion samo dva meseca po dolasku u klub zbog, kako je navedeno, lažnih obećanja koje je dobio.

22.48 - Breša ima na umu još jednog bivšeg fudbalera Intera – Fredija Guarina! Kolumbijac je bez ugovora posle skoro tri godine provede u Kini, gde je nastupao za Šangaj Šenhuu. Zanimljivo, Breša takođe vodi pregovore i sa Adilom Ramijem.

22.13 BLIZU: Radio Katalunja javlja da je talentovani levi bek Huan Miranda na putu da pređe u Šalke na dvogodišnju pozajmicu. Dobar posao za obe strane, pošto Miranda poseduje veliki talenat, ali se pored Đordija Albe i Žuniora Firpa ne bi naigrao...

21.23 - Sportski direktor Liona, legendarni Žuninjo Pernambukano poručio je Fabiju Paratićiju i njegovim saradnicima da mogu slobodno da zaborave na Musu Dembelea.
“Zadovoljni smo igračkim kadrom. Nemamo potrebu da prodajemo igrače, tako ni Dembelea. Želimo da zadržimo igrače koje imamo“, poručio je Žuninjo. Opširnije OVDE.

21.11 - Nica ozbiljno razmišlja o Sofijanu Bufalu. Klub sa Azurne obale radi na ome da namami Bufala, dok Sautempton traži 10.000.000 evra.

21.06 Fabricio Romano javlja da su Inter i Mančester junajted u finalnoj fazi pregovora za Aleksisa Sančeza i da se samo čeka postizanje konačnog dogovora. U pitanju su sitni detalji. Doduše, Đanluka di Marcio je još prošle nedelje tvrdio da će Sančez doći na preglede u utorak, pa se ništa nije desilo...

21.03 - Nije samo Andrija Živković taj koji je u mislima čelnika Rena. Nerealno zvuči, ali u igri je i Renato Sančes iz Bajerna. Setimo se da je Renato već izjavio da želi da ide iz Bajerna, zbog čega je čak i kažnjen od strane kluba. Ekip tvrdi da je u opticaju pozajmica.

20.58 Markos Roho je vrlo blizu transfera u Fenerbahče, javljaju ostrvski mediji. Argentinac je definitivno ostao bez mesta u Junajtedu posle dolaska Harija Megvajera, a videćemo samo kakav će konačni dogovor biti između klubova, odnosno kakva će formula operacije biti...

20.29 - ZVANIČNO: Davide Zapakosta je novi igrač Rome. Pazite sada - pozajmica na šest meseci, uz opciju produžetka na isti period. 

20.05 - Ludnica oko Maura Ikardija se nastavlja: Inter je prihvatio Napolijevu ponudu na 65.000.000 evra u kešu, Vanda Nara stiže sutra na pregovore... Opširnije OVDE.

19.43 - Sent Etjen, Sampdorija i Sasuolo pregovaraju s Romom oko Gregoara Defrela. Očekuje se da će uskoro biti pozajmljen, uz opciju otkupa i to najverovatnije u Samp, gde bi opet sarađivao s Euzebiom di Frančeskom, pod kojim je radio i u Sasuolu i Romi.

19.35 - Đenova aktivno radi na tome da smanji platni spisak, zbog čega će Oskar Hiljemark izvesno otići u Bordo, dok je Andreas Šafer već prosleđen na pozajmicu u Kjevo. Hiljemark je još u pregovorima za transfer, a ima još godinu dana aktivnog ugovora s Grifonima. Rasplet uskoro.

19.25 GOTOVO: Veliko pojačanje za Espanjol! Argentinac Džonatan Kaljeri stiže na pozajmicu do sledećeg leta iz Deportivo Maldonada. Kaljeri je svojevremeno važio za velikog talenta, ali nije uspeo da se nametne i izbori za svoj status na pozajmicama po Vest Hemu, Las Palmasu i Alavesu...

18.59 ZVANIČNO: Tuluz je doveo štopera Nikolu Izima Mirena iz Bešiktaša na pozajmicu do kraja sezone. Klub će imati i opciju da otkupi Francuzov ugovor.  

18.53 Mario Lemina je u ovim trenucima na stadionu Luj II, gde završava pregovore s Monakom oko dolaska na jednogodišnju pozajmicu. Kneževi su sa Sautemptonom dogovorili i da u ugovor bude ubačena i klauzula o obaveznom otkupu!

18.45 GOTOVO: Sent Etjen je dogovorio sve detalje transfera Timotija Kolodžiejčaka iz Tigresa za sumu od 4.500.000 evra, javlja radio Monte Karlo.

18.30 - Realova nova meta u veznom redu je - Mark Roka! Espanjol insistira da bude isplaćena otkupna klauzula. Opširnije OVDE.

17.56 ZVANIČNO: Pablo Insua je završio svoje u Šalkeu, bar za ovu sezonu, pošto će je provesti u Ueski na pozajmici, objavljeno je na sajtu nemačkog kluba. Biće i opcije otkupa.

17.43 - Sportski direktor Ajntrahta Fredi Bobić otkrio je nemačkom Skaju da je transfer Basa Dosta iz Sportinga gotova stvar i da su se samo glancali detalji saradnje. Juče smo pisali o tome da je problem nastao zbog provizije njegovom agentu.

17.11 - Obratite pažnju na izjavu Jirgena Klopa o Filipeu Kutinju.
“Kutinjo je igrač od neverovatne važnosti i kvaliteta. Radili smo u Liverpulu i budite sigurni da ga nikada ne bih prodao, da nisam bio primoran. Ponuda je jednostavno bila takva da nismo mogli da je odbijemo. Osećaj je bio čudan, ali nismo mogli da dozvolimo sebi da ispustimo takvu šansu“, poručio je Klop.

17.04 - CRVENA ZVEZDA: Navijače srpskog šampiona koji prate naš blog sigurno zanima da smo već sada otvorili i tekstualni prenos dešavanja sa ulica Berna, gde ćemo kasnije pratiti i događaje sa utakmice. U Bernu su dvojica naših izveštača, Darjan Nedeljković i Aleksandar Gligorić i od njih možete da očekujete dosta zanimljivog foto i video materijala, kao i izveštaj, analize i izjave s lica mesta. Opširnije OVDE.

16.44 ZVANIČNO: Danijel Staridž je novi fudbaler Trabzona! Ugovor je potpisan na dve godine i vredan je ukupno 3.000.000, uz opciju automatskog produžetka na još jednu sezonu na 1.500.000 evra. Opširnije OVDE.

16.33 - Dinamo Zagreb završava veliki posao. Doduše, interni, ali jako dobar. Supertalentovani napadač Antonio Marin (18) potpisaće uskoro novi, petogodišnji ugovor s klubom što će osigurati dobru zaradu u budućnosti. Marinova aktuelna saradnja sa Dinamom traje do leta 2021, a bio je na radaru Čelsija, Mančester Sitija i Valensije.

16.22 - GOTOVO: Kostas Mitroglu definitivno otišao u PSV! Posao je zaključen nedavno, a biće zvanično objavljeno uskoro. U pitanju je jednogodišnja pozajmica, a Galatasaraj će nastaviti da plaća 750.000 evra od njegove plate.

- To bi bilo sve od Predraga Dučića, sa vama će do kraja dana biti Nikola Stojković.

15.22 - Juve je ozbiljno rešio da se odrekne usluga Emrea Džana. O tome svedoče informacije Tutosporta koje kažu da je nemačkom reprezentativu "okačena" cena - 30.000.000 evra. Podsetimo, jutros smo pisali o ponudi Barse (trampa Rakitić - Džan) koju je Juve glatko odbio. Džan bi ipak mogao u Barselonu, za novac, ukoliko bi Ivan Rakitić krenuo drugim putem... 

15.17 - ZVANIČNO: Juče najavljeno, danas ozvaničeno - Mičel Santos (26), napadač iz Urugvaja, novi je igrač Kopenhagena. Malagi ide obeštećenje od oko 2.000.000 evra.  

15.04 - Brazilac Leonardo, nekadašnji fudbaler Partizana, slobodan je u izboru nove sredine. Opširnije OVDE.  

14.50 - DOGOVORENO: Žorž Kevin N'Kudu u narednim satima trebalo bi da potpiše ta Bešiktaš. Prema novim informacijama, ne radi se o pozajmici, već o transferu koji će Turke koštati oko 5.000.000 evra.  

14.44 - Novi preokret u slučaju Anhela Koree! Sport Medijaset javlja da je posle dugih pregovora Atletiko Madrid konačno prihvatio ponudu Milana tešku 42.000.000 evra, plus 30 odsto od naredne prodaje. Da bi se ovaj posao realizovao potrebno je da budu ispunjena dva uslova - da Rosoneri prodaju Andrea Silvu, odnosno da Madriđani uspeju da dovedu Rodriga iz Valensije. Dakle, ima tu još dosta da se "pegla"... 

14.37 - Zanimljiva vest sa Ostrva: Briž je ozbiljno zagrizao za vezistu Totenhema Viktora Vanjamu. Dogovor je za sada daleko. Britanski tabloidi javljaju da su Belgijanci ponudili oko 9.000.000 evra, ali da Pevci traže duplo više. 

14.29 - Kompletna uprava Intera je u Apijanu. Uz Marotu tu su i ostali direktori, zatim nekolicina advokata... Skaj Italija izveštava da se svakog časa očekuju nove vesti oko Aleksisa Sančeza.

14.11 - Breša se poslednjih dana uglavnom povezuje s "jakim" imenima. Posle potpisa Marija Balotelija, pisali smo već, povratniku u Seriju A ponuđen je Injasio Abate, a sada i Adil Rami, iskusni štoper. 

13.29 - Neće biti ništa od dolaska Maksija Lopeza u zagrebački Dinamo. Juče objavljena spektakularna vest ubrzo je demantovana, nepuna 24 sata kasnije. Nekadašnji igrač Milana i Barselone na putu je za Italiju, on će uskoro na lekarske preglede, pa na potpis ugovora sa Krotoneom, članom Serije B. Možda je Maksi zaista i želeo da igra Ligu šampiona, kako su juče pisali Brazilci, ali očito da na Maksimiru baš i nisu bili ubeđeni da je to pravo pojačanje za njih...  

13.27 - ZVANIČNO: Frank Riberi predstavljen u Firenci. Opširnije OVDE

13.11 - ZVANIČNO: Sebastijan Korčija iz Sevilje pozajmljen je Espanjolu. 

13.09 - Još jedan dodatak na onu vest o Andriji Živkoviću i Renu... Ako do dogovora dođe, biće prvo jednogodišnja pozajmica, pa onda otkup.

13.04 - Sećate se Migela Arauha (24) što je jedno vreme proveo u Crvenoj zvezdi? Sada je na meti francuskog Nanta, pošto je kao slobodan igrač atraktivan za Kanarince, koji nisu pri parama...

12.48 - DOGOVORENO: Dijego Laksalt ide u Atalantu! Odlučila je velika želja Urugvajca da ponovo sarađuje sa trenerom Gasperinijem. Radi se o pozajmici s pravom otkupa. Milan se nada da će uspeti da zaradi 12.000.000 evra od ovog posla. Cifre još nisu saopštene...  

12.35 - Konačno neka vest o Andriji Živkoviću, nije ga bilo baš dugo u našem blogu... Srpskog reprezentativca želi francuski Ren. Opširnije OVDE.

12.28 - ZVANIČNO: Nemanja Radoja potpisao za Levante. Opišrnije OVDE...

12.07 - Evo Riberija u Firenci... 

11.39 - Oprečne su informacije vezane za cifre koje se tiču dolaska Aleksisa Sančeza u Inter. Oko besplatne pozajmice slaže se više izvore, kao i oko visine otkupa kroz godinu dana (između 15.000.000 i 20.000.000 evra), ali Interovo učešće u plati za tih godinu dana pozajmice varira od medija do medija. Kreće se od 4.000.000 evra, pa čak do 8.000.000. Ukoliko bi bila ova druga cifra Aleisis bi postao jedan od najplaćenijih fudbalera u Italiji...

11.18 - Mauro Ikardi okačio na Tviteru fotografiju sa jednog milanskog gradilišta uz komentar: Stiže moj novi dom. Tamošnji mediji ovo komentarišu kao poruku čelnicima Intera da Argentinac nema nameru da napušta Meacu ovog leta...

11.15 - Monako se raspituje za Benžamana Burižoa (25), ali Ren nema nameru da proda svog ponajboljeg igrača...

11.03 - Frank Riberi (36) je na putu za Firencu. Pohvalio se slikom iz aviona na društvenim mrežama. Podsetimo, on je posle 12 godina napustio Bajern Minhen i odlučio da prihvati ponudu Fjorentine za dvogodišnji ugovor. Po sezoni francuski veteran će zarađivati 4.000.000 evra bez bonusa. 

10.32 - Mino Rajola pokušava još jednog svog štićenika da skući u Breši. Posle Marija Balotelija povratniku u Seriju A ponudio je doskorašnjeg beka Milana Injasija Abatea (32). Čelnici Breše nisu ubeđeni da žele Abatea. Za sada...

10.25 - ZVANIČNO: Doskorašnji napadač Fulama Rui Fonte (29) prešao je u Bragu kao slobodan igrač. 

10.19 - Zanimljive izjave dao je Crnogorac Luka Đorđević: o snu da zaigra za Partizan i da li će Bane Ivanović na jesen u Zvezdu. Opširnije OVDE.

10.10 - ZVANIČNO: Islam Slimani (31) sinoć je uspešno prošao lekarske, a ovog jutra postao novi igrač Monaka. Alžirac je stigao kao pozajmljeni igrač Lestera...

10.06 - Barsa u klin, PSŽ u ploču... Deluje da ovako mogu do zime, ma do idućeg leta! Parižani na svaki Barsin predlog odgovaraju kontrom koja je za Katalonce neprihvatljiva. Leonardo zna da barselone ne želi da se odrekne ni Semeda, ni Dembelea i kao da da baš njih dvojicu uporno uključuje u trampu. Predlog iz Pariza za Đordija Bartomeua: dvojica pomenutih igrača i 100.000.000 za Nejmara! 

10.03 - ODBIJENO! Ivan Rakitić za Emrea Džana! Barsa je ponudila, Juve glatko odbio. Stara dama želi novac. Kad već ne može da proda Kediru i Matuidija, pokušaće da zaradi nešto na nemačkom reprezentativcu. 

09.58 - Ime Dejana Lovrena do sada se uglavnom povezivalo sa Romom, a evo sada imamo još jednog kandidata koji bi da odvede hravatskog štopera sa Enfilda. U pitanju je Bajer Leverkuzen koji je tokom priprema, a potom i na startu sezone, imao dosta problema sa zadnjom linijom. Peter Boš u Lovrenu vidi rešenje svojih problema, pa je Verkself, tvrdi Bild, spreman da iskešira 3.000.000 evra za jednogodišnju pizajmicu. 

09.51 - Glavna vest na portalu francuskog Ekipa ovog jutra takođe je vezana za Nejmara. Kaže se da su Paratići i Leonardo obavili jednu rundu pregovora, potvrđeno je da je u Juventus ponudio Dibalu i novac, ali da su dve strana za sada dosta daleko od bilo kakvog dogovora...  

09.47 - Ovog jutra defanzivac Čelsija Davide Zapakosta je stigao u Italiju, kao što je juče bilo najavljeno. On će u toku današnjeg dana proći lekarske preglede u Rimu, posle čega stavlja paraf na jednogodišnju pozajmicu. Roma je njegov novi klub... 

09.39 - Od čega da počnemo nego od Nejmara... U ovih preostalih nekoliko dana ponajviše ćemo se baviti Brazilcem jer je bukvalno okupirao sve svetske medije. Barsa pokušava na sve načine, u igri je Real Madrid (i ozbiljan je), a sve se češće kao ozbiljan konkurent u trci za najskupljeg fudbalera sveta pominje i Juve. Kako jutros piše Mundo deportivo, dobro upoznat sa dešavanjima u katalonskom klubu, nova ponuda koja je otišla na Park prinčeva glasi: pozajmica na dve godine plus otkup na kraju tog perioda. Kao što je poznato, PSŽ je otvoren da pregovara o odlasku problematičnog Brazilca, međutim radije bi ga udomio u nekom drugom klubu, zbog loših odnosa sa upravom Barselone. Opširnije OVDE


Dobro jutro i dobro došli na još jedno druženje posvećeno dešavanjima na fudbalskoj pijaci. Prelazni rok se završava za nekih desetak dana, ili nešto više, u zavisnosti od zemlje do zemlje. Sa vama je danas u prvoj smeni Predrag Dučić. Pre nego krenemo, OVDE se podsetite šta su to klubovi juče radili. I ne zaboravite da sve vesti vezane za ovu temu možete pronaći klikom na tag LETNJI PRELAZNI ROK 2019, kao i u svakodnevnom blogu TRANSFERI UŽIVO.


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara