TRANSFERI (10. januar)

Vreme čitanja: 18min | pet. 10.01.20. | 23:12

Pratite sa nama sva dešavanja sa zimske fudbalske pijace...

 NAJVAŽNIJE VESTI DANA 

- Čelsi i Totenhem žele Lemara i Dembelea. Opširnije OVDE
- Napoli platio 36 miliona plus 6 kroz bonuse za Demea Lobotku. Opširnije OVDE
- Slobodan Rajković ide u Rusiju. Opširnije OVDE
- Jevtović potpisao za APOEL. Opširnije OVDE
- Tosun prešao iz Everton u Palas. Opširnije OVDE
- MOZZART saznaje: Kolarov preporučio Antonučija Zvezdi. Opširnije OVDE.
- Milan Pavkov na meti Bordoa. Opšrnije OVDE.
- Erik Jirka zvanično u Zabžeu! Opširnije OVDE.
- Junajted i Sporting pregovaraju na Old Trafordu dolazak Fernandeša! Opširnije OVDE.
- Partizan se okrenuo Slobodanu Simoviću. Opširnije OVDE.

Izabrane vesti


- Stavljamo tačku na još jedan lud i uzbudljiv dan. Javljamo se sutra s novim vestima već negde oko 10 časova. Laku noć.

23.29 - Inter je za korak bliži Olivijeu Žiru! Kako javlja Medijaset, udaljenost između Nerazura i Čelsija iznosi 1.000.000 evra. Milanski gigant nudi 4.000.000 evra za obeštećenje, dok londonski Plavci traže 5.000.000. Sve bo trebalo da bude zavšeno početkom naredne nedelje.

23.17 - Mančester junajted je ozbiljno zainterosvan za golgetera Vulverhemptona Raula Himeneza i napadača Liona Musu Dembelea, ali Skaj Sport navodi da će Crvenim đavolima biti izuzetno teško da ih dovede u januarskom prelaznom roku.

22.45 ZVANIČNO: Iskusni napadač Kajl Laferti novo je pojačanje engleskog trećeligaša Sanderlenda. On je potpisao ugovor do kraja sezone sa popularnim Crnim mačkama.

22.22GOTOVO: Pepe Reina će do kraja sezone braniti za Aston Vilu. Klub iz Birmingema je postigao dogovor sa Rosonerima, pa će 37-godišnji čuvar mreže u ponedeljak stići na medicinske preglede.

21.49 - Inter po svaku cenu želi da dovede Kristijana Eriksena. Menadžer danskog veziste će sutra douputovati u Milano i pregovarati sa čelnicima Nerazura. Inter u ovom trenutku nudi 15.000.000 evra obeštećenja Totenhemu, Pevci su tražili 5.000.000 više.

21.30 - Izgleda da je sve rešeno! Portugalski mediji javljaju da je sklopljen dogovor oko prelaska Bruna Fernandeša u Mančester junajted za obeštećenje od 70.000.000 evra. Navodno, Crveni đavoli bi odmah platili 40.000.000, a potom otplatili još 30.000.000.

21.22 - GOTOVO: Simon Kjer će uskoro postati novi igrač Milana. Kako javlja Sport Medijaset, Rosoneri su postigli dogovor sa Atalantom i Seviljom oko otkupa pozajmice za igrača koji će zauzeti mesto Matije Kaldare.

21.11 - Brazilski levi bek Dodo, karijeru bi mogao da nastavi u Udinezeu. Njemu je istekla pozajmica u Kruzeiru, pa se vratio u Sampdoriju. Ubrzo su se javile Zebre.

21.00 - Izgleda da je situacija između Ćavija i Barselone više nego ozbiljna. Uskoro o detaljima eventualne saradnje.

20.45 - Iskusni engleski defanzivac Ričard Stirman potpisao je ugovor na godinu i po dana sa Hadersfildom, nakon što je raskinuo ugovor sa Šefild Junajtedom.

- To je sve za danas od Nikole Stojkovića, pošto se sada seli na košarkaški tekstualni prenos i izveštaj utakmice Asvel - Crvena zvezda, s vama će do kraja večeri biti Nenad Jovanović

20.31 Đanluka di Marcio javlja da se Inter ponovo aktivirao oko transfera Kristijana Eriksena pošto je sve dalje realizacija transfera prve želje – Artura Vidala. Totenhem ne odustaje od cene od 20.000.000 evra za Danca koji je ušao u poslednjih šest meseci ugovora, dok Inter ne planira da ide preko 12.000.000 evra. 

20.25 - Černomorec je blizu toga da potpiše dojučerašnjeg vezistu Voždovca Marka Devića, javljaju mediji iz Ukrajine. Ovo nije prvi put da se Dević dovodi u vezu sa klubom iz Odese, pošto je to bio slučaj i prošlog jula. Opširnije OVDE.

20.15 - ZVANIČNO: Patrik Kutrone je novi fudbaler Fjorentine! Baš kao što se i očekivalo... Bivši napadač Milana vratio se u Seriju A posle samo šest meseci, a Viola i Vulvsi dogovorili su pozajmicu od 18 meseci, uz pravo otkupa. O ceni nema detaljnih informacija trenutno, ali se pominje da je u rangu od 20.000.000 evra. Opširnije OVDE.

20.05 - Drugi potpredsednik Boke Huan Roman Rikelme sprema vrlo ambiciozan prelazni rok od nula evra! U fokusu su Paolo Gerero, Ever Banega, Mauricio Isla, Edvin Kardona, ali i zaboravljena deca kluba. Opširnije OVDE.

19.40 - PARTIZAN: Vest iz Humske 1 koju nam donosi kolega Aleksandar Joksić. Posle odluke Slobodana Rajkovića da karijeru ipak ne nastavi u Partizanu, branilac trofeja u Kupu Srbije okrenuo se sledećoj opciji - Slobodanu Simoviću. Opširnije OVDE.

19.35 Pepe Reina je pružio dodatne napore kako bi otišao iz Milana i pojačao Aston Vilu. Naime, on je s Rosonerima dogovorio kompenzaciju kako bi se raskinuo ugovor s klubom i lakšim putem otišao na Vila Park.

19.20 - GOTOVO: Iskusni štoper Dušan Cvetinović napustio je Jokohama Marinose i potpisao za japanskog drugoligaša Tokušimu. Detalji transfera biće objavljeni zvanično pošto Cvetinović prođe medicinske preglede u novom klubu. On je u Jokohamu stigao leta 2018. iz Lansa za 450.000 evra i poslednjeg dana januara zvanično mu ističe ugovor s klubom gde je odigrao 28 utakmica i ubeležio jednu asistenciju.

19.09 - ZVANIČNO: Potvrđene informacije MOZZART SportaErik Jirka je novi igrač Zabžea! Opširnije OVDE.

18.59 - BOMBA: Sportski direktor i predsednik Sportinga Ugo Vijana i Frederiko Varandas trenutno se nalaze u prostorijama Mančester junajteda gde sa kolegama iz sportskog sektora pregovaraju o transferu Bruna Fernandeša već u januaru! Opširnije OVDE.

18.28 - Sportski direktor Hetafea Anhel Martin Gonzalez priznao je da bi dovođenje Braima Dijaza bilo “atraktivno“ za ekipu, ali nije želeo da govori da li tu ima pregovora i da li će do transfera uopšte doći.

18.16 - ZVANIČNOŠefild Junajted je potvrdio da je trenerski čudotvorac Kris Vajlder nagrađen novim ugovorom na još četiri i po sezone posle odličnog starta u Premijer ligi! S obzirom da se praktično ni protiv jednog takmaca iz Velike šestice nije obrukao i da Šefild gura vrlo dobro, zaslužio je. Podsetite se teksta koji smo u čast Krisa Vajldera spremili još pre dva meseca. Opširnije OVDE.

18.12 - Nema direktne veze sa transferima, ali moglo bi da bude jako zanimljivo. Direktori Barselone Oskar Grau i Erik Abidal bili u poseti Ćaviju Ernandezu u Dohi.  Jedna od tema razgovora bila preuzimanje Barselone! Opširnije OVDE.

18.00 - BOMBA: Pravo iz Francuske stiže informacija da se Bordo interesuje za Milana Pavkova! Opširnije OVDE.

1​7.44 - Pojavile su se juče informacije da Dik Advokat želi Aleksandra Kokorina u Fajenordu na šestomesečnu pozajmicu iz Zenita, ali mediji u Rusiji tvrde da će to biti teško ostvarivo ove zime, uprkos tome što je ruski ofanzivac poslednju utakmicu odigrao pre godinu i po dana zbog toga što je ležao u zatvoru. Videćemo kakav nas ishod čeka u ovoj priči.

17.31 - Bivši štoper Crvene zvezde i Partizana Jovan Krneta nalazi se na probi u Ziri iz Kazahstana. On je u Ziri već igrao u periodu od 2015. do 2018. kada je otišao u Levadijakos kao slobodan igrač i tu je od pre dva leta. Izgleda da je sada vreme za povratak na dobro poznatu adresu.

17.26 Frenk Lampard se oglasio i po pitanju budućnosti Olivijea Žirua. Opet ukratko, pošto ćete više moći da pročitate u odvojenoj vesti, Lampard kaže da je Žiru bliži odlasku nego ostanku, iako Čelsijev rekorder po broju golova još nije doneo konačnu odluku u budućnosti francuskog napadača.

17.17 - Juče je Hasan Salihamidžić odbacio spekulacije da je Bajern ponovo zainteresovan za Leroja Sanea, ali danas Pep Gvardiola vrti neku drugu ploču.
“Sane u Bajernu? To nije pitanje za mene, već za igrača, njegovog agenta i klub. Za mene je najvažnije da se on što pre oporavi, sve ostalo zavisi od njega i kluba“.

17.12 - Nedugo pošto su se pojavile spekulacije da Čelsi želi Musu Dembelea iz Liona, odmah se oglasio Frenk Lampard. Ukratko – Lampard je začuđen što se Dembele dovodi u vezu sa Čelsijem, iako ima poštovanje prema njemu. Nije među onima koje Čelsi otvoreno želi, ali svakako sada ostaje jedno mesto upražnjeno u napadu kada ode Olivije Žiru.

17.05 - ZVANIČNO: Hadersfild je objavio da je završio pozajmicu talentovanog veziste Arsenala Emila Smit Roua do kraja sezone.  

- To bi bilo sve od Aleksandra Gligorića, s vama će do kraja dana biti Nikola Stojković i Nenad Jovanović.

16.54 - BOMBA! Iz Italije! Medijaset javlja da je Juventus izdao naređenje Minu Rajoli da im dovede Đanluiđija Donarumu narednog leta. Navodno je Juve već stavio na sto ponudu vrednu 9.000.000 evra po sezoni tokom petogodišnjeg ugovora. Podsetimo, Donaruma u Milanu zarađuje 6.000.000 evra po sezoni, a ugovor mu ističe za godinu i po dana. Juventus već godinama pokušava da se dokopa Milanovog golmana... 

16.43 - CRVENA ZVEZDA: Evo vesti koje smo najavili. Kako je Mirko Antonuči iz Rome došao na radar Crvene zvezde. Opširnije u tekstu našeg Darjana Nedeljkovića, OVDE

16.41 - ZVANIČNO: Neuništivi Predrag Sikimić ima novi klub! I to bolji od prethodnog. Opširnije OVDE

16.37 - Derbi Kaunti želi da pozajmi Čelsijevog omladinca Tarika Uakuea koji igra u veznom redu. 

16.31 - Kakav sunovrat karijere Džoa Harta... Nekadašnji reprezentativac Engleske je dobio ponudu iz MLS lige. Opširnije OVDE

16.23 - ZVANIČNO: Iskusni srpski vezista Marko Milinković (31) je promenio klub, ali ne i ligu. Iz Eskišehira je prešao u redove truskog drugoligaša Giresuna sa kojim je potpisao ugovor do leta 2021. Došao je bez obeštećenja. Milinković ima i jedan meč u A selekciji Srbije. Debitovao je kod Radomira Antića 2009. godine, pošto je zajedno sa Nemanjom Matićem bio otkriće u slovačkim Košicama. 

16.15 - CRVENA ZVEZDA: Uskoro zanimljiva transfer priča iz Crvene zvezde... 

16.10 - ODBIJENO: Puta dva! Milan je ponudio Romi trampu Suso za Džengiza Undera, ali su Rimljani glatko odbili ponudu. Trener Fonseka ne želi Susa u svom timu. Istovremeno, Milan je odbio Interov predlog da gradski rivale trampe Matea Politana i Franka Kesija

16.02 - Rumunski golman Andrej Radu je izuzetno nezadovoljan tretmanom u Đenovi i želi da napusti klub. On je bio standardan među stativama Grifona u prvom delu sezone, a onda je Đenova dovela Matiju Perina i namenila mu ulogu rezerve. Radu u Đenovi ima status pozajmljenog igrača Intera koji na njega ozbiljno računa u budućnosti. Ali, trenutno ne može da mu pruži šansu pored sjajnog Handanovića, pa se spekuliše o transferu u Englesku ili Francusku odakle postoji interesovanje za Radua

15.57 - Frenk Lampard je potvrdio mogućnost odlaska danskog štopera Andreasa Kristensena za kojeg je zainteresovan Milan. 

15.50 - Liverpul je ozbiljno zagrizao za Trabzonovog golmana Ugurdžana Čakira kojeg vide kao alternativu Alisonu u budućnosti. Trenutno je rezervni golman španski veteran Adrijan, ali Liverpul želi da se obezbedi dugoročnijim rešenjem. 

15.42 - Dušan Vlahović ostaje u Fiorentini. To je u razgovoru za italijanske medije potvrdio njegov agent Darko Ristić. Podsetimo, Fiorentina je dovela Patrika Kutronea, ali se očekuje da Brazilac Pedro pređe u Flamengo ili Gremio. 

15.38 - BOMBA! U Berlinu! Herta je krenula u misiju dovođenja Luke Tusara iz Liona. Nije baš zvezda svetskog kalibra, ali za Hertu je megapojačanje. Važi za jednog od najvećih talenata francuskog fudbala. 

15.31 - Noričov trener Danijel Farke je danas odbacio svaku mogućnost da mladi bek Maks Arons napusti tabor Kanarinaca. Za talentovanog defanzivca se interesuju Borusiju Dortmund i još nekoliko klubova. 

15.22 - Betis je naciljao i zamenu za Kristijana Telja. Čim Teljo ode u Espanjol, Betis će pokušati da dovede Janika Fereiru Karaska iz kineskog Dalijana kojeg želi i Marselj. 

15.15 - BLIZU! Dženk Tosun nije jedino pojačanje koje bi danas moglo da dođe u Kristal Palasa. Dagi Fridmen je u završnim pregovorima i sa Totenhemom oko pozajmice desnog beka Kajla Vokera Pitersa.  

15.07 - BLIZU! Turski mediji javljaju da je Bešiktaš konačno došao nadomak pozajmice Aleksandra Prijovića iz saudijskog Al Itihada. Uskoro opširnije... 

15.00 - ZVANIČNO: Portugalski napadač Andre Pereira je raskinuo pozajmicu u Vitoriji Gimaraeš, vratio se u Porto i odmah je prosleđen Saragosi na novu pozajmicu. 

14.54 - BLIZU! Kristijan Teljo je jako blizu odlaska na pozajmicu iz Betisa u Espanjol. Želeli su ga još Majorka i Krasnodar, ali kada su saznali da mu plata iznosi 2.000.000 evra po sezoni, odustali su. Samo je Espanjol bio spreman da isprati kompletnu Teljovu platu. 

14.45 - Frka u Birmingemu zbog koje će morati da reaguje i FIFA. Barselona je letos pod sumnjivim okolnostima dovela engleskog vezistu Luja Berija (16) iz VBA uplativši engleskom klubu samo 250.000 evra obeštećenja. Šest meseci kasnije, Barsa je dogovorila prodaju Berija u Aston Vilu za 3.000.000 evra zbog čega je VBA reagovao i prijavio Katalonce u FIFA. Podsetimo, Barselona je zbog "muljanja" sa dovođenjem dece već jednom bila kažnjena zabranom dovođenja igrača. 

14.38 - ODBIJENO: Napoli je odbio predlog Đenove da joj pozajmi mladog štopera Sebastijana Luperta

14.31 - PSŽ je opet obnovio kontakte sa agentom Eduardom Uramom koji zastupa Lukasa Paketu. Leonardo želi mladog zemljaka u Parizu. Doveo ga je u Milan, a sada hoće da nastave saradnju. Rosoneri su istakli cenu od 35.000.000 evra ispod koje neće odstupati. 

14.24 - Real Madrid će najverovatnije okončati pozajmicu mladog golmana Andrija Lunjina u Valjadolidu i poslaće ga na novu pozajmicu u nekog drugoligaša gde će standardno da brani. 

14.15 - Roma nastavlja potragu za "pomoćnikom" Edina Džeka. Traži se špic koji će biti alternativa Bosancu i rastertiti ga, a posle gomile imena koja se pominjala prethodnih nedelja, sada su u prvi lan skočila dvojica napadača Sasuola. Jedan je mladi Đanluka Skamaka koji blista na pozajmici u Askoliju i Neroverdi ne žele da ga prodaju ove zime, a drugi je "Ćićo" Kaputo za kojeg postoje šanse da ga se Vučica dočepa. 

14.08 - ZVANIČNO: Milan Jevtović je potpisao za APOEL! MOZZART Sport je prvi najavio transfer, potom ekskluzivno otkrio i pod kojim uslovima, a opširnije o celoj priči OVDE

14.06 - Anderleht je na pragu da se reši još jednog skupocenog promašaja. Pre godinu i po dana su iz Midtjilanda doveli gambijskog štopera Bubakara Sanea za čak 8.000.000 evra. I promašili! Afrikanac se ispostavio kao očajna investicija, letos je pozajmljen turskom Gectepeu koji sada želi da ga vrata, ali se na Anderlehtovu sreću javio danski Borndbi s namerom da pozajmi Sanea

13.59 - Ništa novo Ešlija Janga... Igrač želi u Inter, saopštio je to svima u Mančester Junajtedu, ali Ole Gunar Solskjer odbija da konkretno progovori o tome i veruje da će imati Janga na raspolaganju do leta. 

13.52 - ZVANIČNO: Dženk Tosun je novi igrač Kristal Palasa! Opširnije OVDE

13.48 - GOTOVO! Napoli je završio transfere Dijaga Demea i Sanislava Lobotke! Opširnije o transferima Napolija, OVDE

13.43 - Kiparski APOEL je na pragu trećeg pojačanja. I opet je u pitanju želja novog trenera Korija Ingebritsena koji je nedavno preuzeo klub. Norvežanin je prvo zatražio Milana Jevtovića iz Zvezde kojeg je trenirao u Rozenborgu i klub mu je ispunio želju. Srbin je prošao lekarske i čeka se samo zvanična potvrda. Na pragu potpisa je i islandski napadač Bjorn Sigurdarson koji je nedavno raskinuo ugovor sa Rostovom. A treće pojačanje će biti vezista Mike Jensen koji već osam godina nosi dres Rozenborga gde ga ja trenirao upravo Ingebritsen. 

13.38 - Danski defanzivac Jakub Rasmusen kojeg je Fiorentina letos kupila od Empolija i ostavila ga na pozajmici u taboru lokalnog rivala, sada je blizu nove pozajmice. Nemački drugoligaš Ercgebirge Aue je zainteresovan za Danca. 

13.31 - BLIZU: Izgleda da je Norič pobedio konkurenciju u trci za potpis mladog Arsenalovog napadača Edija Nketije. Bristol Siti, Notingem Forest, Aston Vila i Šefild Venzdej su bili u igru za pozajmicu maldog ofanzivca koji je prvi deo sezone proveo na pozajmici u Lidsu. 

13.23 - Old Firm derbi za engleskog napadača. Glazgov Rendžersi i Seltik imaju istu metu ove zime. U pitanju je Stoukov napadač Tajris Kembel kojem na leto ističe ugovor sa Potersima.  

13.17 - U toku su lekarski pregledi Matija Kaldare u Atalanti. Posle toga sledi potpis. Naravno, ako sve bude u redu na lekarskim. A u njegovom slučaju su lekarski pregledi sve osim rutine s obzirom na istoriju teških povreda. 

13.10 - Čelsi i Totenhem imaju dve iste želje u ovom prelaznom roku: Toma Lemar i Musa Dembele. Neće biti lako, a tek neće biti jeftino. Opširnije OVDE

13.02 - Turski napadač Dženk Tosun je stigao na lekarske preglede u Kristal Palas uoči zaključenja pozajmice iz Evertona. 

12.57 - Torino je odredio cenu za dvojicu napadača. Bikovi za Simonea Zazu traže 15.000.000 evra, a za Jaga Falkea između 6.000.000 i 8.000.000 evra u zavisnosti od bonusa. 

12.53 - PREOKRET! Slobodan Rajković neće ni u Peruđu, ni u Partizan! Obe priče su propale, izabrao je treći klub. Opširnije OVDE

12.45 - ZVANIČNO: Slovenački vezista Jasmin Kurtić je prešao iz SPAL-a u Parmu. U pitanju je pozajmica s obaveznim otkupom na leto za 3.500.000 evra plus 500.000 kroz bonuse. Potpisao je ugovor do leta 2023. godine. 

12.38 - ZVANIČNO: Mladi defanzivac Mark Gei (19) je prešao iz Čelsija u Svonsi na pozajmicu do kraja sezone. 

12.33 - Valjadolid je novi u nizu klubova koji su zainteresovani za kontroverznog vezistu Hatema Ben Arfu koji je od letos slobodan igrač. Do sada je najviše interesovanja za Francuza pokazivala španski drugoligaš Almerija. 

12.27 - Juventus ozbiljno radi na podmlađivanju ekipe i dovođenju talenata sa svih strana sveta. Letos su u klub stigli Demiral i De Liht, kaparisani su Romero i Pelegrini koji su poslati na pozajmice, a ta četiri transfera su Juve koštali 165.000.000 evra. Nedavno je kupljen i Kuluševski za 35.000.000 evra, a Juve je ispod radara od letos kupio i talente poput Kavilje, Portanove, Petrelija, Fađolija, Morena, De Grake, Ntende, Ahamade, Dragusina, Gocija... Svi oni su pojedinačno koštali izmešu 2.000.000 i 8.000.000 evra. Sledeća meta je Tait Čong iz Mančester Junajteda, a Juventusu su interesantni i Totenhemov napadač Perot i Salcburgov vezista Sobolšaj.  

12.20 - Natanijel Filips je mladi engleski štoper čiju pozajmicu iz Štutgarta je nedvano pre vremena okončao Liverpul zbog nedosatatka igrača za meč Liga kupa. Međutim, sada stižu vesti da će Liverpul vratiti Filipsa na pozajmicu u Štutgart. 

12.12 - GOTOVO: Iskusni Italijan Fabio Borini je uspešno obavio lekarske preglede u Veroni i čeka se samo zvanična potvrda transfera. 

12.05 - Bajern i Arsenal žele 17-godišnjeg brazilskog desnog beka Žana Kouta iz Parane. Brazilski klub traži 5.000.000 evra za obeštećenje. 

11.58 - Agenti Kristijana Eriksena su doputovali u Milano i u popodnevnim časovima se očekuje sastanak sa Interovim direktorom Marotom. Najvažnija vest je da se radi o pregovorima za transfer na leto. Totenhem traži prevelikih 23.000.000 evra za obeštećenje da pusti Danca već ove zime što je za Inter preskupo s obzirom da je igrač slobodan na leto. Međutim, Inter želi da se osigura i da dobije crno na belo da je Eriksen njihov igrač od leta. Kao što je zimus uradio sa Godinom. Zato i današnjim sastanak sa agentima. Interova ponuda je ugovor na četiri godine vredan 10.000.000 evra po sezoni, a agentima i igraču verovatno slede dodatni bonusi za potpis čija visina se dobro krije od medija. 

11.50 - ZVANIČNO: Remsov napadač Remi Udan je prešao u Bordo. U pitanju je pozajmica s pravom otkupa narednog leta za 10.000.000 evra. 

11.42 - Juventus i Sampdorija su u pregovorima oko Danijelea Ruganija. Samp već nedeljama traži štopera, a Juventusov prvotimac je jedan od najboljih opcija. Juve je dao zeleno svetlo za odlazak, a igrač jedva čeka da promeni sredinu jer nije zadovoljan minutažom i statusom. Međutim, to neće biti nimalo laka transfer operacija jer Sampdorija nema finansijske resurse da ga odmah kupi. Pregovara se o pozajmici s pravom otkupa narednog leta. 

11.35 - CRVENA ZVEZDA: Vesti sa Marakane gde su naši izveštači Darjan Nedeljković i Nenad Jovanović. Zvezdan Terzić je potvrdio da neće biti dolazaka, a da su na spisku za odlaske Žander i Hose Kanjas. Za Španca su se već javila dva kluba. Opširnije OVDE

11.27 - ZVANIČNO: Nica je poslala senegalskog levog beka Rasina Kolija na pozajmicu u portugalski Famalikao do kraja sezone.

11.20 - Iako je Bolonja bila na pragu dovođenja brazilskog štopera Rodžera Ibanjeza iz Atalante, sada je i Roma ušla u igru. Vučica nudi Atalanti 9.000.000 evra za Ibanjeza plus 2.000.000 evra kroz bonuse. 

11.14 - Parma želi italijanskog napadača Đanluku Kaprarija iz Sampdorije pošto je izvisila za dovođenje Fabija Borinija koji je prešao iz Milana u Veronu. Ipak, Krstaši nisu usamljeni u želji da dovedu Kaprarija jer je za njega zainteresovan i Sasuolo. 

11.06 - Seltikovo krilo Luis Morgan je blizu prelaska u redove novog američkog MLS ligaša Inter Majamija čiji je jedan od vlasnika i slavni Dejvid Bekam

11.02 - Milan je zainteresovan za Sasuolovog vezistu Alfreda Dankana koji se i letos pominjao kao Maldinijeva želja. Inače, Dankan je prošao omaldinsku školu gradskog rivala Intera. 

10.55 - Keln želi Marija Gecea! Nemačkom ofanzivcu narednog leta ističe ugovor u Borusiji Drtmund i neće mu biti ponuđen novi s obzirom da više nije bitan šraf u ekipi. Prvo je interesovanje pokazala Herta, a sada se u trku uključio i Keln koji Geceu nudi ugovor na dve godine od narednog leta. Kakav sunovrat karijere koja je mnogo obećavala... Tek mu je 27 godina. 

10.47 - GOTOVO! Iskusni islandski vezista Birkir Bjarnason je doputovao u Đenovu na potpis ugovora sa istoimenim prvoligašem. Bjarnason je prethodnu polusezonu proveo u katarskom Al Arabiju, a u Italiji je već igrao za Sampdoriju i Peskaru. 

10.42 - ODBIJENO! Iako je prvo bio pristao, Granit Džaka je na kraju odbio ponudu Herte! Švajcarac je odlučio da ostane u Arsenalu posle razgovora sa trenerom Mikelom Artetom koji ga je ubedio. Herta sada mora u potragu za drugim rešenjem... 

10.35 - Milan hoče Matea Politana iz tabora gradskog rivala, a Inter već ima spremne predloge za trampu. Nerazuri traže od Rosonera da im u zamenu za Politana pošalju afričkog vezistu Franka Kesija koji je ove sezone u očajnoj formi. Ali i dalje drži veću cenu od Politana... Za Kesija je zainteresovana i Fiorentina

10.27 - Bajern je razmislio i ipak odustao. Bavarci neće pokušati da dovedu desnog beka Monaka i povremenog reprezentativca Nemačkem Benjamina Henrihsa. RB Lajpcig ostaje najozbiljniji kandidat za kupovinu momka kojem se predviđala sjajna budućnost, ali u Monaku nije ponovio partije iz Leverkuzena koje su ga dovele do dresa Elfa. Što se Bajerna tiče, izgleda da će Hakimi zaista biti glavna meta za leto. 

10.21 - Patrik Kutrone je započeo lekarske preglede u Firenci posle kojih bi i zvanično trebalo da postane član Fiorentine. O detaljima njegovog transfera iz Vulverhemptona ste mogli da čitate OVDE

10.18 - Lester je zainteresovan za Barseloninog maldog defanzivca Musu Vagea i želi ga na pozajmicu. On je već godinu i po dana član Barse, ali je upisao samo šest mečeva za prvi tim i mogao bi da ode negde na kaljenje. 

10.13 - Zanimljive vesti i iz Hrvatske. Mario Gavranović ipak neće preći iz Dinama u Hajduk već se seli na Ostrvo. Opširnije OVDE

10.10 - Da, Čelsi želi Tomu Lemara! Kao i Totenhem! To tvrdi dobro obavešteni britanski Telegraf koji ne spada u red tabloida sa senzacionalističkim i izmišljenim vestima. Oba kluba su raspoložena da dovedu Francuza, ali problem će biti Ateltiko. Iako Madriđani žele da se reše Lemara, cena je visoka. Traže 6.000.000 evra za pozajmicu plus 60.000.000 za otkup ugovora. Previše za igrača van forme... 

10.06 - Očekuje se da Kristal Palas danas i zvanično potvrdi da je doveo turskog napadača Dženka Tosuna iz Evertona. U pitanju je pozajmica do kraja sezone. 

10.03 - Jedna vest i iz domaće lige. Partizanov napadač Nemanja Nikolić bi mogao da se vrati u Spartak pošto mu je istekla pozajmica u Vojvodini. Opširnije OVDE

10.00 - Čelnici američkog Los Anđeles Galaksija su doputovali u Sevilju kako bi sa rukovodiocima istoimenog kluba razgovarali o transferu Havijera Čičarita Ernandeza. Galaksi želi Meksikanca kao zamenu za Zlatana Ibrahimovića. Čičarito je prošlog leta stigao u Sevilju iz Vest Hema ali nije ostavio neki posebno dobar utisak. Uprkos tome, Sevilja traži 10.000.000 evra za iskusnog Meksikanca. 

09.52 - BLIZU! Majkl Manuelo, agent  Olivijea Žirua, sinoć je doputovao u Milanu na pregovore sa Interom. Konte želi francuskog napadača sa kojim je radio u Engleskoj, a Inter je predložio Manuelu ugovor na dve i po godine. To je dobra ponuda, ali problem pravi Čelsi. Plavci traže čak 11.000.000 evra za Žirua kojem ugovor ističe narednog leta. To je previše, Inter nudi 4.000.000 evra, maksimalno 5.000.000. 

09.47 - Posle Borusije Dortmund, i RB Lajpcig je ozbiljno zagrizao za Noričovog desnog beka Maksa Aronsa

09.42 - GOTOVO! Završeni su pregovori Milana i Atalante oko maleroznog štopera Matije Kaldare. Milan je pristao da na 18 meseci besplatno pozajmi Atalanti mladog štopera uz opciju da ga klub iz Bergama otkupi za 15.000.000 evra. A Kaldara je pristao na smanjenje plate sa 3.000.000 na 2.000.000 evra po sezoni. Priču o maleroznom štoperu koji je Milan koštao 35.000.000 evra, a nije ni debitovao u Seriji A za godinu i po dana, mogli ste da čitate OVDE. Kaldara danas stiže na lekarske u klub u kojem je ponikao. Inače, Atalanta i Milan nastavljaju pregovore o prelasku Simona Kjera u suprotnom smeru. U pitanju je šestomesečna pozajmica. Kjer je letos došao u Bergamo na pozajmicu iz Sevilje i ta pozajmica bi sada trebalo da se nastavi u Milanu. 

09.37 - ODBIJENO: Totenhem je poslao MIlanu ponudu tešku 33.000.000 evra za Kšištofa Pjonteka, ali Rosoneri nisu prihvatili. Ponuda osim novčanog dela uključuje vezistu Viktora Vanjamu ili argentinskog defanzivca Huana Fojta, ali Rosoneri žele samo keš. 

09.30 - PARTIZAN: Italijani javljaju da Slobodan Rajković juče nije potpisao ugovor sa Peruđom iako je prošao lekarske preglede. Zatražio je još vremena da razmisli jer ima i ponudu drugog kluba. Opširnije OVDE

Dobro jutro poštovani čitaoci portala MOZZART Sport i dobro došli u novi dnevni blog posvećen zimskom prelaznom roku. Sa vama u prvoj smeni je Aleksandar Gligorić. Pre nego što startujemo OVDE se podsetite jučerašnjih dešavanja sa fudbalske pijace. O najvažnijim vestima, možete da se informištete i klikom na poseban tag "ZIMSKI PRELAZNI ROK".  Takođe, možete i u posebnom tekstu OVDE da se informišete šta veliki klubovi planiraju ovog meseca. 


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara