Transfer Radničkog za istoriju: Milan Aleksić u Engleskoj za 3.700.000 evra!

Vreme čitanja: 2min | sre. 28.08.24. | 14:52

Igrač otputovao na lekarske preglede

Radnički iz Kragujevca je dogovorio najveći transfer u istoriji kluba!

Talentovani vezista Milan Aleksić se seli u engleski Sanderlend u transferu koji sa bonusima iznosi 3.700.000 evra. Pored pozamešne svote novca Kragujevčanima će pripasti i procenti od naredne prodaje momka rođenog 2005. godine. Novopečeni reprezentativac Srbije je već otputovao na lekarske preglede posle kojih će sa Sanderlendom potpisati saradnju na četiri godine.

Izabrane vesti

Prodaja novog reprezentativca Srbije predstavlja veliki posao sportskog sektora kluba iz Šumadije, predvođenog sportskim direktorom Slavkom Perovićem. Supertalentovani vezista došao je prošlog leta u Radnički iz Kragujevca, posle odrađenog omladinskog staža u Partizanu. Bio je na pripremama sa crno-belima, a kada je osetio da neće biti u ozbiljnoj konkurenciji za takmičarski tim, odlučio je da prihvati poziv Radničkog. Tačnije, Slavka Perovića.

I pogodio u centar mete. Ne treba da čudi što se Milan Aleksić otisnuo put Ostrva, gde će pojačati redove trenutnog lidera Čempionšipa. U prošloj sezoni igrao je vrhunski, čak naterao selektora Dragana Stojkovića da ga hvali rečima da ima “zidanovski potez”.

Tokom prethodne sezone Milan Aleksić je postigao pet golova i upisao deset asistencija u svim takmičenjima. Period Napretka nastavio je i ove takmičarske godine. Praktično, bio je jedini igrač Radničkog koji je zaslužio prelaznu ocenu u bolnoj eliminaciji od barskog Mornara.

I početkom leta Radnički je imao nekoliko ponuda za Milana Aleksića. Pominjala se Benfika, dok je zvaničnu ponudu poslala grupa klubova pod patronatom Čelsija. Želeli su na Čika Dača da završe evropske obaveze, a da potom sačekaju nove ponude. I sačekali su je.

Koliko je posao kragujevačkog Radničkog dobar najbolje odslikava sledeća činjenica. Milan Aleksić je postao najskuplji proizvod Mozzart Bet Superlige ovo leta ako govorimo o igračima koji mogu da igraju za reprezentaciju Srbije. Partizan je prodao Baždara za 3,5 miliona evra. Ostali su daleko iza. Najveće Zvezdine prodaje Osman Bukari (sedam miliona evra) i Marko Stamenić (5,5 miliona) članovi su drugih reprezentativnih selekcija.


tagovi

Milan AleksićLetnji prelazni rok 2024

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara