Transfer bomba u Zagrebu, Dinamo za 3.000.000 kupio zamenu za Olma

Vreme čitanja: 2min | pon. 19.08.19. | 11:39

I pobedio Olimpijakos

Pukla je transfer bomba i u Zagrebu! Dinamo je realizovao drugi najveći transfer u klupskjoj istoriji.

Iz gradskog rivala Lokomotive je za 3.000.000 evra kupljen talentovani ofanzivni vezista Luka Ivanušec (20). Reč je o maldom reprezentativcu Hrvatske koji se dugo vremena nalazio na meti Modrih. Dinamo će pomenuta 3.000.000 evra isplatiti u nekoliko rata, a Lokomotivi pripada i određeni procenat od narednog transfera Ivanušeca.

Izabrane vesti

Iako se Lokomotiva dugo godina smatrala nezvaničnom filijalom Dinama, odnosi  dva kluba su zahladneli posledniih meseci, pa je Dinamo morao dobro da se pomuči za dovođenje Ivanušeca. U igri su bili Seltik i Olimpijakos koji je nudio 4.000.000 evra, ali su klub i igrač procenili da je Dinamo bolja opcija.
„Ovo je logičan rasplet, budući da nije bilo nekih značajno većih ponuda od Dinamove. Konkretno, za Ivanušeca su bili zainteresovani vodeći grčki klubovi PAOK i Olimpijakos, zimus se javio i engleski drugoligaš Brentford. Ali Luka nije bio zainteresovan za odlazak u te sredine, a i te su ponude bile otprilike izdašne kao i Dinamova. Lukina želja za odlaskom u Dinamo je u celoj priči bila izuzetno važna i to nikako nismo mogli da zanemarimo. Posebno što sam i ja uveren da je takva odluka najbolja za njegov igrački razvoj. Stoga smo se lako dogovorili i nije bilo nikakvih prepreka za realizaciju transfera. Sve je odrađeno vrlo korektno, Dinamovi čelnici su bili veoma izdašni i prihvatili su sve naše zahtjeve“, rekao je Lokomotivin direktor Božidar Šikić za Sportske novosti.

Dinamo je uspeo da završi Ivanušecov transfer na vreme i da ga naknadno licencira za mečeve sa Rozenborgom u plej-ofu za Ligu šampiona. On je projektovan kao zamena za Danija Olma koji će najverovatnije napustiti Maksimir u finišu prelaznog roka za sumu između 25.000.000 i 30.000.000 evra. Mladi Ivanušec je odvano velika želja trenera Nenada Bjelice koji je toliko oduševljen sa njim da je čak glasao za njega u izboru za igrača prošle sezone u Hrvatskoj.

(FOTO: reuters)


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara