Mapu Janga Mbiva (©AFP)
Mapu Janga Mbiva (©AFP)

Transfer bomba u Bugarskoj: Pardju doveo nekadašnjeg štopera Liona i šampiona Francuske

Vreme čitanja: 2min | ned. 03.01.21. | 18:10

Potpis do kraja sezone

Svojevrsnu revoluciju napravio je Alan Pardju odluko da postane tehnički direktor CSKA iz Sofije krajem novembra, a niko tada nije mogao da pretpostavi gde će ova neočekivana saradnja da odvede. Kako sada stvari stoje Pardju će da iskoristi svoj uticaj u svetu fudbala kako bi u Sofiju doveo zvučna pojačanja, shodno finansijskim mogućnostima kluba.

Iz Bugarske stiže informacija da je CSKA potpisao ugovor do kraja sezone sa doskorašnjim štoperom Liona i nekadašnjim šampionom Francuske Mapuom Janga Mbivom! Iskusni štoper slobodan je igrač od letos kada mu je istekao ugovor s Lionom. Od tada je u potrazi za novim klubom, a na kraju je ipak odlučio da prihvati Pardjuov poziv i preseli se u glavni grad Bugarske.

Izabrane vesti

Janga Mbiva i Pardju će tako da obnove saradnju koju su pre osam godina imali u Njukaslu. Upravo je Pardju u januaru 2013. doveo tadašnjeg šampiona Francuske s Monpeljeom za 8.000.000 evra i dok je on bio šef struke na Sent Džejms Parku Janga Mbiva je igrao redovno u Premijer ligi. S njegovim odlaskom promenio se i status defanzivca s francuskim pasošem, pa je u septembru 2014. bio prosleđen na pozajmicu u Romu za 1.300.000 evra. Vučica je u januaru 2015. otkupila Janga Mbivu za još 7.400.000 evra, da bi ga već narednog leta Lion pokupio za gotovo 9.500.000 evra. U Lionu se zadržao pet godina i skupio 72 utakmice u svim takmičenjima.

Janga Mbiva može da pokrije još pozicije desnog beka i defanzivnog veznog po potrebi, mada mu je prirodno mesto u srcu odbrane. On bi vrlo lako mogao da bude zamena za defanzivnog vezistu Amosa Jugu koji bi posle samo šest meseci boravka u Sofiji trebalo da se preseli u Votford za skoro 2.000.000 evra i naslediće Etjena Kapua za koga je Viljareal iskeširao 9.000.000 evra.



tagovi

Mapu Janga MbivaZimski prelazni rok 2021CSKA Sofija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara