Trajković zida sa Ljajićem, leđa čuva Mirković

Vreme čitanja: 3min | pon. 27.05.24. | 16:05

Pazarce očekuje dosta posla do 17. juna i početka priprema za narednu sezonu

(Od dopisnika Mozzart Sporta iz Novog Pazara)

Od jesenje euforije, ka prolećnoj apatiji; između evropskih snova i plej-auta za opstanak u društvu najbolljih; sa 7.000 svedoka na septembarskom debiju Adema Ljajića, do jedva četvorocifrene brojke u poslednjim vojevanjima na Gradskom stadionu (praćeno redovnim zaključavanjem tribina zbog kazni Disciplinske i etičke komisije Fudbalskog saveza Srbije) – tako je izgledala sezona Pazaraca u Mozzart Bet Superligi 2023/24 kroz koju su momke u plavo-belim (i rezervnim žutim) dresovima sa klupe vodili Dragan Aničić, Siniša Dobrašinović, Igor Matić i prezimanjak mu Slavko, uz Dragana Žarkovića kao jednokratno rešenje između dvojice poslednjih.

Izabrane vesti

Mnogi će konstatovati – već viđeno! Nema sumnje da je na osnovu igračkog kadra Novi Pazar morao značajno više od krajnjeg devetog mesta u elitnom karavanu, kojeg je pratilo još jedno četvrtfinale Kupa Srbije.

A kako bi taj kadar mogao da izgleda u 2024/25?

Samo dan po okončanju prvenstva rešeno je pitanje šefa struke. Slavko Matić se pozdravio, a nasledio ga je Nikola Trajković, po povratku iz Skandinavije poučen pomalo gorkim superligaškim iskustvom na trenerskom debiju u Srbiji. Dok je u dva navrata tokom prošle sezone predvodio ekipu Radničkog iz Niša, umetnički dojam na terenu bio je daleko iznad postignutih rezultata. 

Koga Trajković trenutno ima na raspolaganju?

Pre nego što su otkrili identitet novog trenera, Pazarci su obznanili da Adem Ljajić i Nikola Mirković neće menajti adresu stanovanja. Kad zadržite prvu zvezdu i golmana od poverenja, definitivno sebi olakšavate slaganje pazla. Ljajić nastavlja sa otvorenim ugovorom, a Mirković ostaje još dve godine.

Ne računajući momke iz selekcije do 19 godina, pod ugovorima su rezervni golman Filip Pajović, desni bek Dragan Bojat, vezisti različitog profila Sead Islamović i Adetunđi Rasak Adešina (za kojeg klub ima tri ponude, a govori se da je trenutno najjača iz Katara, teška 900.000 evra), krilo Stefan Dimić, kao i dvojac pozajmljen užičkom srpskoligašu Slobodi u prethodnih šest meseci – igrač manevarske linije Semir Alić i Kurt Ejbrahams na ofanzivnom boku. Na privremenom radu u trećem rangu bio je i čuvar mreže Lazar Slavković, ali mu se kraj staža u Budućnosti iz Dobanovaca poklapa sa istekom saradnje s klubom iz rodnog grada.

Možda i najveći prioritet jeste otkup Ebenezera Anana. Atraktivni levi bek i odnedavno reprezentativac Gane, stigao je prošle godine na kaljenje iz Bolonje. Uprkos povremenim nepromišljenim reakcijama, njegovi kvaliteti nisu prošli nezapaženo. Za Ananovo zdravlje raspituju mnogi, ima tu i velikih. Sa Bolonjom je u međuvremenu završio, a Pazarci imaju mogućnost da ga uz adekvatne finansijske uslove zadrže i potom odluče šta i kako dalje.  

U najavi je jednogodišnji produžetak pozajmice Partizanovog tinejdžera Mihajla Petkovića, a Pazarci bi da zadrže i Nikolu Srećkovića, čiji klub je do narednog leta poljska Visla Plok. Nije isključeno da ostane i Omar Fajed, kojeg je krajem prošlog leta posudio Fenerbahče, dok se drugi mladić iz turskog velikana Đinho Đo pozdravio sa drugovima. Ukoliko Fajeda i dalje ne bude u Fenerovom planovima, Egipćanin ne bi imao ništa protiv da nastavi pazarsku misiju nedavno prekinutu zbog loma nožnog palca.                

Novi ugovori sigurno će biti ponuđeni Sejdubi Sumi i Abdulaju Siseu, ali ostaje da se vidi koliko će se klubu i bivšim reprezentativcima Gvineje poklopiti materijalni pogledi na potencijalnu buduću saradnju. Očekuje se Sumin povratak iz domovine, u koju je dva kola pre kraja prvenstvene trke hitno otputovao povodom imovinskog spora. Nije tajna da bi u Pazaru i dalje želeli da na raspolaganju imaju Miljana Momčilovića i Nikolu Karaklajića, takođe i Emira Azemovića, interesantnog nekim inostranim kolektivima.

Od svršenih omladinaca u prvi plan bi trebalo da iskoči napadač Žulijus Eđike Opara. Nigerijac je sa 16 golova bio jedan od najboljih strelaca Omladinske lige Srbije, a već u nogama ima 11 seniorskih nastupa. Istina, još se čeka prva lopta u protivničkoj mreži.

O pojačanjima se za sada ćuti. Ne još dugo, s obzirom da je Trajkovićeva prozivka zakazana za 17. jun.


tagovi

Nikola TrajkovićAdem LjajićMozzart Bet Superliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara