(©FK Novi Pazar)
(©FK Novi Pazar)

Trajković prozvao, Ljajić na čelu kolone

Vreme čitanja: 3min | pon. 17.06.24. | 22:27

Fudbaleri Novog Pazara počeli pripreme za nastupajuću sezonu

(Od dopisnika Mozzart Sporta iz Novog Pazara)

Krenuo je Novi Pazar, sa sve prvom zvezdom Ademom Ljajićem i novim šefom struke Nikolom Trajkovićem. Pripreme Pazaraca za takmičarsku 2024/25 počele su u trening kampu na Atletskom stadionu, gde bi četa sa Jošanice zbog zamene travnate podloge na raskršću "Oslobođenja", "Kosančićeve" i "Veljka Vlahovića" trebalo da dočeka tim subotičkog Spartaka u prvom kolu predstojeće Mozzartbet Superlige, takođe OFK Beograd i lučansku Mladost u trećoj i petoj rundi, a možda i još nekog rivala.

Izabrane vesti

Lokalne zaljubljenike u loptanje, kojih je po tropskoj vrelini bilo nekoliko desetina na tribinama, najviše su zanimali dugogodišnji reprezentativac Ljajić i pojačanja. Za sada su ugovorne obaveze potpisali Ognjen Bjeličić, Darko Isailović, Stefan Stojanović, Viktor Živojinović i Rodni Antvi, koji bi trebalo da stigne u četvrtak. Svi su dogovorili jednogodišnju saradnju, osim Stojanovića sa ugovorom na dve godine.

Štoperi Bjeličić (26) i Isailović (28) došli su sa Malte, odnosno iz Sremske Mitrovice. Prvi je pre Hamruna bio u niškom Radničkom, Inđiji, beogradskom Sinđeliću i razvojnom timu Viktorije iz Plzenja, čemu je prethodio omladinski staž u Radu i Crvenoj zvezdi. Isailović se nada debiju na elitnoj sceni, nakon igranja u Radničkom iz Sremske Mitrovice, bogatićkoj Mačvi 1929, Slogi 33 iz Petrovca na Mlavi, beogradskoj Lokomotivi, Provu, šabačkoj Mačvi i Jedinstvu iz Vladimiraca.

Stojanović (22), Živojinović (25) i Antvi (28) najbolje se snalaze na ofanzivnim bokovima. Stojanović je preuzet od IMT-a, ali je sezonu 2023/24 proveo na pozajmici u Tekstilcu iz Odžaka. Ranije je nastupao za novobeogradsko Ušće, Rad, Zvezdaru i DIF iz Beograda. Živojinović je nekadašnji omladinac Crvene zvezde sa poslednjom polusezonom u grčkom drugoligašu Eolikosu, posle boravaka u IMT-u, niškom Radničkom, Radu, Jedinstvu sa Uba, novosadskom Proleteru, Voždovcu i Grafičaru. Antvi je donedavno na Malti nosio dres Hibernijansa, dok su na listi bivših mu klubova bugarski Spartak iz Varne i Carsko Selo, ukrajinski Ingulec, norveški Jerv, Vadi Degla iz Egipta, uz holandski Volendam i Utreht.

Starosedeoce u plavo-belom predvodio je Ljajić, koji je u superligašu iz rodnog grada i dalje iz ljubavi, bez ugovora. Osim njega, trenirali su momci pod ugovorima – golman Filip Pajović, desni bek Dragan Bojat, vezista Adetunđi Rasak Adešina i krilo Stefan Dimić, kojima će se po povratku sa hadžiluka u Meki pridružiti fudbaler sredine terena Sead Islamović. Iz užičke Slobode sa pozajmice se vratio defanzivni manevrista Semir Alić, što bi ovih dana trebalo da učini i Južnoafrikanac Kurt Ejbrahams.  

Od momaka iz omladinskog i kadetkog pogona, s manjim, većim ili nikavim superligaškim iskustvom, radili su čuvar mreže Ađija Jakub, defanzivci Daris Karišik, Kemal Koničanin i Ahmed Hadžimujović, vezni igrači Irfan Kahrović, Mirza Prguda i Birsen Leković, krilo Velid Škrijelj, te napadači Žulijus Eđike Opara i Lusijano Sančes.

Izvesno je da je pazarska priča završena za Nikolu Mirkovića (Čukarički), Omara Fajeda (Idirspor, pozajmica od Fenerbahčea), Ebenezera Anana, Luku Čermelja, Rafaela Flora, Abdulaja Sisea (Hapoel Hadera), Đinhoa Đoa, Filipa Kneževića, Marka Obradovića (Napredak) i Marka Šćepovića.

Pazarci bi da zadrže defanzivnog vezistu Miljana Momčilovića, kao i ofanzivnije fudbalere Mihajla Petkovića, Sejdubu Sumu, Nikolu Karaklajića i Nikolu Srećkovića. Potrebno je da za Momčilovića i Karaklajića ispariraju ponudama drugih, dok je kod Srećkovića i Petkovića u opticaju nastavak pozajmice, gde se pitaju Visla Plok i Partizan. Od Gvinejca Sume, kao najskupljeg igrača Novog Pazara, očekuje se da malo spusti cenu


tagovi

FK Novi PazarAdem LjajićMOZZART SuperligaNikola Trajković

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara