Trajković: Otežava nam Zvezdin kiks protiv Lučanaca

Vreme čitanja: 3min | sub. 10.08.24. | 11:44

Trener Pazaraca mašta o nekom bodu na "Rajku Mitiću", dok mu supruga napada olimpijsko zlato

Protiv novosadskih crveno-belih nisu igrali Pazarci u drugom kolu Mozzart Bet Superlige zbog evropskih obaveza Stare dame, a oni originalni, beogradski čekaju ih večeras (20.00, Arena Sport 1 Premium) na "Rajku Mitiću", u okviru četvrte runde domaćeg prvenstva.

Takmičarska subota za šefa struke Plavih Nikolu Trajkovića i njegovu porodicu kreće od popodneva. Najpre na teren izlazi supruga Katarina Lunde, koja će u olimpijskom finalu ženskog rukometnog turnira u Parizu čuvati gol Norvežanki protiv domaćina Francuske (15.00), dok Nikolin izazov sledi nekoliko sati kasnije.

Izabrane vesti

Idealan scenario po sportski bračni par podrazumevao bi treće olimpijsko zlato za Katarinu i neki bod za Nikolu na najvećem srpskom stadionu.

"Iskreno, gledam samo sebe, da mi probamo nešto da uzmemo. Ovo drugo ne bih da komentarišem. Naravno da navijam, ali se ne opterećujem", kroz osmeh kaže Trajković za Mozzart Sport.

Mladi stručnjak vraća se na dobro poznatu mu adresu, tamo gde je kao igrač 2006/07 uzeo duplu krunu. Bio je tu i pre skoro godinu dana, kao trener Radničkog iz Niša. Nije bilo loše, ali su bodovi izostali (0:1).

"Uvek ima malo tih emocija, ali ostavljam ih po strani. Jednostavno, ne razmišljam puno u tom pravcu, odnosno o mojoj igračkoj karijeri. Usresređen sam uvek na klub u kojem radim. Kad počne utakmica zanima me samo moja ekipa".

Prethodni meč kući ne pamte po dobrom izabranici Vladana Milojevića. Mladost umalo da ponese sva tri boda u Lučane, na kraju je uzela jedan (2:2).

"Sigurno da naš položaj otežava činjenica da su crveno-beli već imali taj jedan kiks, ali i bez toga sledi nam ekstremno teška utakmica. Gostujemo apsolutno najboljoj ekipi u Srbiji. Pokušaćemo da se beogradskoj publici predstavimo kako jedna nova, agresivna ekipa. Probaćemo da pariramo tamo gde su oni jaki, a videćemo šta to može da nam donese. Čim počne meč trebalo bi da počnemo da razmišljamo o onome što smo radili na treninzima, da se skoncentrišemo na naše kvalitete. U svakom slučaju, pita se i Crvena zvezda", konstatuje trener Novog Pazara.

Nosio je dres Crvene zvezde, ali poznato mu je i kako izgleda kad si na drugoj strani.

"Igrao sam i ja protiv Crvene zvezde. Rekao sam momcima da ovu utakmicu shvate kao svojevrsnu ličnu promociju. Ne da odigraju kako oni hoće, nego da vide gde su u odnosu na igrače sa tolikom tržišnom vrednošću i uvere se zašto su tu gde jesu. Protiv Zvezde i Partizana sam imao motiv da dokažem da sam dovoljno kvalitetan da im se suprotstavim. Tako bi trebalo da se motivišu i moji fudbaleri".

Na ovosezonskoj premijeri sa Spartakom bilo je efikasno (3:2), potpuno suprotno prethodnom vojevanju sa OFK Beogradom (0:0), u kojem su Pazarci verovatno kreirali više prilika za gol nego protiv Subotičana.

"Nadamo se da će na se kad-tad vratiti, da ćemo povećati procenat realizacije na narednim utakmica i vratiti izgubljene bodove. Razgovarali smo, nemam šta puno da zamerim momcima. Bio bi problem da nismo stvarali šanse i da se nismo našli se u šesnaestercu protivnika toliko puta", ceni Trajković.

Pazarski napad i dalje je lišen povređenog Uroša Đuranovića, dok Jovan Mituljikić nema pravo nastupa jer je pozajmljen upravo od Crvene zvezde. Ostali su spremni, a za očekivati je da meč sa Crvenom zvezdom počnu momci koji su krenuli i protiv OFK Beograda.

NOVI PAZAR (4-3-3): Pajović - Lakićević, Bjeličić, Bačkulja, Miletić - Adešina, Alić, Ljajić - Islamović, Antvi, Opara.


tagovi

Nikola Trajković

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara